fredag 6. februar 2009

En god ettermiddagsøkt........

...........i drivhuset, og det gjorde godt!

I dag har jeg vært på fagdag i regi av Bufetat. Interessant, men krevende. Når jeg i tillegg hadde to dagers reise for et entimes møte denne uken, kjente jeg at hodet var temmelig blåst da jeg kom hjem i dag. Det er da det er så deilig å ha et drivhus og rømme ut til.

Jeg har fått priklet masse:-) Bl.a denne romerske riddersporen som jeg synes er så vakker. Jeg har tilogmed fått priklet Papaver Ohlala, og er spent på hvordan de klarer seg. Tynne og spinkle greier det der.
Jeg ser jo at der jeg har fått bedre spiring enn forventet kan jeg ikke beholde og prikle alt...........jeg skjønner at selv om jeg har fått stort drivhus har det faktisk også sine begrensninger......men det var med tårer i øynene jeg kastet noen av de ørsmå spirene..............

Ellers har vi helt normale mengder med snø her. Underlig opplevelse. Ikke laver det ned en meter på et døgn. Ikke har snøen blitt til slaps etter et par timer. Hmmmmmm. Vi har en akebakke like utenfor huset vårt og det er så deilig å høre alle barna som hyler og jubler mens de aker. I dag var det musikken min mens jeg priklet:-)

12 kommentarer:

Gry sa...

Den riddersporen var bare utrolig lekker! Nå havnet den på "må ha" listen min...

Ellea sa...

Jeg skal se om ikke jeg har noen frø igjen som jeg kan avse til deg:-)

Lene fra Lillehammer sa...

Hei på deg! Du... dårlig gjort, dårlig gjort. Hvorfor får du til fiolene når jeg ikke gjør det.....blæææææææ!!!! Haha, neida, bare koselig at noen får det til ihvertfall. Men vi får se om det går bra med de her i gutua også, de er jo så flotte. Og du, den romerske riddersporen din var bare superduperlækker. Har du noe latinsk navn på den og evnt. hvor har du kjøpt frø? Jeg sådde en type høy ridderspore jeg bestilte fra T&M som var så utrolig fin og kunne kanskje minne bittelitt om den du har.....jepp, er jeg heldig kommer blir det kanskje en plante. Hrmf!

Ellea sa...

Javisst har jeg det :Consolida ajacis 'Sydney Light Blue'
Frøene kjøpte jeg fra Impecta.

Lykke til med fiolene!

Charlotte sa...

Ja jeg synes det er så deilig med slik snø. Ikke så mye at det blir stress, og ikke så lite at ungene ikke kan ake.
I morgen skal jeg ut å ake jeg og! Etter visning da tenker jeg.

Ja nå blir det bare flottere og flottere med drivhus. Ikke sant?

Vivi sa...

Kjempe flott ridderspore. Håper du klarer å holde liv i alt det fine du prikler og pusler med. Jeg har fått ny sofa, så her sitter jeg med yndlings sjokoladen. Blir nok ikke noe hagerelatert i helga nei.
God fredagskveld til deg. Klem

Elsa sa...

En blir mer hardhudet etter hvert angående det å kaste spirer;-) Når en står der med grønn plen i såboksen og plassen er skrumpet inn til mm da prikler en bare det en absolutt må ha, resten går i komposten:-)

Ha en fin helg Ellea

Wenche sa...

Den var da kjempelekker! Er det en staude eller sommerblomst? Nydelig farge.

Ha en riktig god helg :-)

Ellea sa...

Det er en sommerblomst.

Elisabeth sa...

Jammi..den riddersporen du...*sikler*
Også må du snart legge ut bilder av dine plantebabyer, spent på å se vettu ;)

Ninni sa...

Romersk ridderspore.... den må jeg notere meg. Helt nyyyydelig! Impecta liker jeg, de har bra såanvisinger også. Frødummie jeg vettu :)

Mari sa...

Kjenner igjen den følelsen når en har priklet det en trenger og vel så det og må kaste resten. En må bare gjøre som Elsa sier og det hjelper å tenke på at de spirene som havner i bøtta gjør jo nytta si som kompost. Beskjedne mengder kompost men dog ;)

Ha en fin kveld:)