søndag 22. mars 2009

Deilig helg…………………med bismak.

......for ikke å snakke om uten et eneste bilde. Hadde med meg kamera men glemte jo helt å bruke det!!

Da min kjære for tredje helg på rad ikke skulle komme hjem pga jobben, fant jeg ut at når Muhammed ikke kommer til berget, ja så får berget komme til Muhammed. Mao jeg bestemte meg for å besøke min mann i Tønsberg, der jobben holdt ham "fanget".
Han hadde (på jobbens regning:-) bestilt en minisuite til oss på hotell Maritim, det eneste hotellet det var ledig på pga SKUP konferansen.

Da jeg ankom fredag var det deilig vårvær og vi hadde årets første utepils. Dvs........delvis overbygget nede ved bryggen og vin i glasset,men dog........årets første utepils:-) ……..og kameraet ble liggende i vesken…….Etterpå hadde vi et deilig måltid på BAKU. Anbefales på det varmeste!! Deilig mat og god service. Vi var så fornøyd at vi gikk tilbake kvelden etter for å teste tapasen deres, og da husket servitøren hva slags vin vi hadde drukket kvelden før ....da blir det stjerne i boken og tips fra meg:-)


Dagen etter tutlet min kjære på jobb om morgenen og jeg satte kursen mot Oslo og IKEA. Denne gangen konstentrerte jeg meg bare om hageting.

imageDette var et skrekkelig greit espalie. Det består av 9 deler som man kan sette sammen som en vil og få det så høyt eller bredt en selv vil. Kjøpte 4 stk. så nå skal blomstene få noe å klatre på.
image Disse blomsterpinnene klarte jeg ikke å dy meg for…..de var så søte:-)
image I år blir det masse surfina, og da er det greit å ha ampler…..
image Disse kunne jeg heller ikke dy meg for, får kle dem med litt plast og ha noen små planter i dem……
image Denne potta……..

image
…….med denne holderen skal få henge i hjørnene i paviljongen til sommeren……..jeg kommer til å ha en del henge funchsia til sommeren:-)

Alle bildene er fra www.IKEA.no

image ………..Fuchsia ja…….det leder meg til rosinen i pølsen denne helgen:-) Besøk hos Wenche, der jeg fikk byttet litt stiklinger. Jeg hadde med meg surfinastiklinger til henne og tilbake hadde jeg med meg masse lekre fuhcisa stiklinger. For eksempel denne som heter Nightingale…….bildet har jeg stjålet rått fra siden til Wenche……håper du tilgir meg for det……….

Jeg fikk en rundtur i drivhuset (…….og kameraet lå fremdeles i vesken……) Over en kopp kaffe etterpå klarte vi både å bli enige om en “bloggertur” til Sverige for å handle fuhcsia og pellis – hvem vil være med? – og uttrykke et felles ønske om å gå på surpertufia kurs. Det er så fantastisk hvordan vi hagegale alltid har masse å snakke om:-) Dette var et særdeles hyggelig besøk var det!

Og så kommer vil til bismaken………Bilen vår har vært ustadig, for å si det mildt, det siste halvåret. Startmotoren har gått i ett sett og vi er temmelig lei. Like etter at jeg hadde kjørt fra Wence kom de velkjente tre pipene og batterilampen lyste. Jeg får komme meg tilbake til Tønsberg så vi får sett på det, tenkte jeg………Haha!!……..Midt mellom Oslo og Drammen. På motorveien. I 100 km sonen. Gadd ikke bilen mer…..ingen hosting, ingen harking. Den bare døde.

Heldigvis fikk jeg rent over et felt og inn på veiskulderen. Og der ble jeg sittende i to timer og vente på veihjelp. Gud hjelpe meg så skummelt det var! Bilene suste forbi og bilen ristet hver gang. Da jeg snakket med mannen fra veihjelpen og spurte så tynt om de kunne komme snart fordi det var så skummelt, sa han at folk vet ikke hvor ekkelt det der er før de har prøvd. Det kan jeg skrive under på. Grunnen til at det tok så lang tid var at det oppstod en misforståelse om hvor jeg befant meg. Da veihjelpen endelig kom hadde han med leiebil til meg! Service kaller jeg det:-) Og igjen………takk og pris for superforsikring!

Så nå kjører jeg rundt i Golf igjen…….og vi må ha et møte med bilverkstedet. Dette gidder vi ikke mer……det kunne gått riktig galt kunne det hvis ikke jeg hadde fått rent over i siden, dersom det ikke hadde vært en veiskulder der med plass til bilen.

12 kommentarer:

Wenche sa...

Stakkars deg, å bli sittende der i 2 timer var nok ikke noen hyggelig opplevelse nei :-(

Det var derimot besøket, ordentlig trivelig var det. Håper vi kan gjenta det en gang - enten den "ene eller andre veien" :-)

Og "bloggerturen", ja den har jeg tenkt på en god stund og jeg håper virkelig det blir noe av. Jeg ringer Bodil ang. hotell :-)

Ha en god søndag :-)

hildeG sa...

Huffamei så ekkelt, da. Men kunne du ikke gå ut av bilen?

Miamaria sa...

Så ekkel avslutning på den flotte turen! Irriterende når ting ikke funker som de skal - og særlig biler. Golf er vel grei nok bil sikkert, men ikke når man egentlig skulle kjøre en annen...

Charlotte sa...

Huff så skummelt med bilen da! Himmel og hav. Mye dramatikk på deg for tiden.
Hypertufakurs jepp!!

Gøy-gøy!!

Charlotte sa...

31 Mars.. du hadde rett. Tjo hei!!

Vivi sa...

Det var skikkelig bismak og det der da. Kjett når bilen ikke virker mer, og veldig ergelig for det pleier å være dyrt.
Du hadde jo fått kjøpt masse fint på IKEA, syns jeg. Og det er koselig med hagevenninne besøk, det skal være vist.

Juni sa...

Ja det kan man si var en helg med bismak!
Det høres forferdelig skummelt ut å sitte der og vente på hjelp.

Ellea sa...

Joda jeg kunne gått ut av bilen, dersom jeg krabbet over passasjersetet.......det var en halv meter klaring til trafikken som føk forbi, og en halvmeter klaring på andre siden av bilen. Da jeg endelig kravlet meg ut for å gå over i leiebilen fant jeg fort ut at det var ikke noe bedre!

Elisabeth sa...

Du må ta en skikkelig pepp-talk med bilen din, tenk å bare dø midt i 100 sonen. Det burde jo vært straffbart ;)
Men godt at du hvertfall har skikkelig forsikring, og ikke minst at de fant deg langs veien.
Også hører jeg rykter om Oslo tur, uten at det ble tur til Bærum..hmmm;)

orchis sa...

Veldig ubehagelig det der! Har opplevd det på samme veien, men nærmere Lier. Godt at det gikk bra! Ellers hørtes jo helga riktig så innholdsrik ut, med både romantikk og hagesaker :)
God uke til deg og dine!

AnitaH2 sa...

Skrekk og gru, har hatt tissepause ca der med treåring. Jeg var vettskremt.

Ninni sa...

Å fy søren, for en grusom opplevelse! Stakkar deg... Godt det hele endte bra.

Plantene dine vokser og gror så det er en fryd :) Moro at du får til å stamme opp Fuchsia! Den blir sikkert kjempelekker som oppstammet.