tirsdag 24. mars 2009

Det grooooor i drivhuset:-)

cosmos cali12I dag hadde jeg med meg kamera for en liten oppdateringsrunde i drivhuset. Det første som møtte meg var en ørliten blomst på cosmos double rose bonbon. Jeg burde sikkert knipe den slik at planten kan bruke kreftene på å vokse. Men den var så vakker………….

Ellers gror det som bare rakkeren. Jeg er stort sett ferdig med å så og prikle, bortsett fra agurk, squash og sukkerter som skal sås senere, og noen blomkarse som jeg sådde i dag. Jeg har også sådd Padorea Jasminoides på nytt. De forrige spirte ikke, så nå har jeg, etter råd fra Elsa, lagt de siste frøene i vann først. Da er det bare å krysse fingrene! Jeg har så lyst på Pandorea, for den er så vakker. Frøene har jeg fått fra Orchis.

stemorsblomster Stemorsblomstene vokser villig og har blitt pottet om til større potter. Jeg håper de er klar til å settes ut i løpet av april.
tomatplanter
Tomatplantene vokser og er nok også klar for større potter. 
oppstammet lena
Jeg prøvde meg på å stamme opp fuchsia for første gang i fjor sommer og det ga mersmak. Dette er en Lena som er på full fart oppover pinnen.
ipomea
Ipomea  er klar til å plantes over i større potte slik at de kan begynne å klatre i noen av drivhushjørnene.

ann hoystead Jeg synes den tiden som kommer nå er den aller beste. Når jeg hver dag etter jobben styrter ned til drivhuset for å se om det har kommet noen nye knopper eller blomster:-) Dette er en Ann Hoystead pellis som jeg fikk stikling av fra Charlotte. Den har nå fått knopper og jeg venter med stor forvetning på å se hvordan blomsten ser ut. Jeg har jo bilde av den, men real life er noe helt annet:-)

For en fryd!:-)

11 kommentarer:

Miamaria sa...

Oy! Jeg har ikke sådd Cosmos ennå, jeg! Der fikk jeg det travelt!

Ellea sa...

Hihi.....er det ikke godt at vi har hagegal blogger som påminnelse?

Charlotte sa...

Tror jeg må hive meg over Cosmosene jeg også gitt!!

New Dawn sa...

Så flotte planter du har. Heldigvis har det ikke kommet så langt hos meg - da hadde jeg fått alvorlig plassmangel. Håper på drivhus i løpet av året.

orchis sa...

Hvis ikke Pandorea spirer nå, så må vi nok finne en annen medtode å skaffe deg en på....;) Morplanten står her, og jeg kan høre med henne hva hun foreslår...:D
God dag til deg!

Anne på Moseplassen sa...

deilig å se at det gror :) også egen blomst allerede da!
Og det drivhuset ditt, jeg er gresselig misunnelig :D

Vivi sa...

Du er så heldig som ikke har snø og har tatt i bruk drivhuset ditt. I natt har det vært mange minus grader her, og jeg fyrer og fyrer både inne og ute i lysthuset.
Sommerblomster kan jeg jo bare drømmen om enda.

Gry sa...

Wow, cosmosen blomstrer! Ikke rart du ikke har hjerte til å knipe den av.

Elisabeth sa...

ÅÅee..så deilig å se!! Vi har en så fin tid foran oss nå!

Wenche sa...

Åh så herlige bilder!
Men herregud så langt alt har kommet hos deg, her er det bare bittebittesmå spirer ennå, selv om det begynner å hjelpe litt.

Du kommer jo til å få tomater i slutten av april!

Du får ha en riktig god helg :-)

AnitaH2 sa...

Det var ei lita frøken som ble helt stille av rosa glede her, når hun skjønte at frøene i den søte posen hun fikk skal bli til en SÅNN fin blomst. Men her skal de ikke såes på i alle fall 14 dager. Trur eg... Da må de oppunder taket!