søndag 1. mars 2009

Drømmer om våren som var........

De siste to dagene har det ikke vært mye som har minnet om vår her......

I går skulle vi ut og spise sammen med venner. På vei ned til byen begynte snøen å lave ned! Æsj!! I løpet av minutter var alle de vakre snøbare flatene dekket av dette ekle hvite som insisterer på å dette ned fra himmelen hver vinter. Fredag ruslet jeg rundt i hagen og sjekket tilstanden på mine få stauder. Alle kom med vakre små grønne skudd. Rosene i krukker ser ut til å ha overlevd vinteren. Jeg begynte så smått å se for meg alt jeg skal gjøre med hagen...........og så kom altså dette hvite kalde og la seg over alt......deprimerende........

Ellers driver jeg en del livredning på alt det jeg har sådd alt for tidlig. Noe må jeg bare gi opp, andre prøver jeg å potte om og sette litt dypere. Jeg kan ikke gi meg uten sverdslag. Uansett hvordan det går har jeg lært masse om å så, så neste år vet jeg mye mer enn jeg visste da jeg satte i gang i år. Min store glede akkurat nå er petuniaspirene som vokser så flott og begynner å bli riktig lubne gjør de:-) Gleder meg stort til denne til venstre kommer til sommeren.

8 kommentarer:

Charlotte sa...

Ja jeg gjør den samme tabben hvert år jeg. Men det er så deilig å begynne tidlig. Nei det må tilleggslys til ja. Men pytt.pytt. Det bryr vi oss ikke om. Hurra!

Gry sa...

Vi får håpe livredningen gir resultater! Det er uhyre vanskelig å ikke gå i gang for tidlig.

oyhovoft sa...

Heldigvis ikke noe snø her, men det kommer sikkert litt i mars. Heldigvis vet vi at den ikke blir liggende lenge. :D

Vivi sa...

Lurer på hvordan du ville ha reagert om du hadde bodd i dette snørike her. Norge er et land for spesielt intereserte,og vi er jo gale, eller ?
Ønsker deg lykke til med småspirene, og vi skal lære så lenge vi lever. Så stå på ellea, så videre du og se glad ut. Klem

Ellea sa...

Helt enig Charlotte:-) Jeg har lært men det er ikke sikkert jeg ikke sår like tidlig neste år;-)

....og vivi, det er en grunn til at jeg bor her, og enda mener jeg at det er gjort en feil et eller annet sted, jeg skulle vært født lenger syd!

Sine sa...

Jeg kan bare ikke fatte og begripe at snøen ikke bare kan gi seg nå. Den er ikke velkommen mer. Jeg føler meg også snytt når vårfornemmelsene fortrenges av plutselig vinter. Jeg er også glad for å bo langt fra det snørike Norge. Jeg er ikke laget for det.

Og så synes jeg det er godt å vite at jeg ikke er alene. Det hjelper jo på, da.

Håper vi får ei vårlig uke nå. Vi får nyte de øyeblikkene som kommer.

Ha ei god uke!

oyhovoft sa...

Jeg må ærlig innrømme at jeg definitivt er født på rett plass: Det sørlandske årets klimatiske variasjoner er helt etter min smak. :D Eneste aber er at det av og til er litt for varmt om sommeren etter min smak. Det er fascinerende hvordan vi har ulike preferanser akkurat innen dette feltet. :D

Brit sa...

Her er det faktisk vårfornemmelse, snøklokkene blomstrer, de få jeg har. Det er min store plan til høsten å så snøklokker i søkk og kav:)
Jeg sår og sår jeg også, men er på de enkle anbefalte sommerblomster man kan lykkes med:)