søndag 29. mars 2009

Jeg velger meg April…….

……sa salige Bjørnson, og det sier igrunnen jeg også. Jeg føler meg liksom litt tryggere på at våren er kommet for å bli når vi skriver april. Men når vi får en slik dag som det har vært her i sør i dag, klarer igrunnen slutten av mars å matche aldeles utmerket:-)

pallkarmer En aldeles vidunderlig vårdag har det vært i dag, og jeg har fått gjort masse i hagen. Min kjære overrasket med å komme hjem med 4 pallekarmer på fredag. Disse har jeg tenkt å bruke til en liten grønnsakhage. Det beste av alt er at jeg får utnyttet området under trappen og reposet opp til terassen utenfor soverommet. Et område som ellers ikke er brukende til så mye. Jeg skal få planert, male karmene i samme farge som veggen og legge skifer rundt som tråkkheller. Sukkerertene kan klarte oppover veggen, det er god plass til både squash og annet snadder. Jeg  lurer på om ikke jeg må ha litt poteter også….

I dag har solen varmet og jeg måtte lufte i drivhuset. Det ser så innbydende og hyggelig ut når dørene står åpne.

velkommen inn Velkommen inn! ikeapotter

Det er så deilig med en slik vitamininnsprøytning før en ny arbeidsuke.

Nei nå er det på tide med middag. Herr Sønn er på besøk (og helledussen så glad jeg blir når han blir med på en rundtur i drivhuset og ståler av glede over utsikten til å få litt blomster og tomater å ha på den lille terassen sin til sommeren). Min kjære har laget fars kjøttkaker. En sikker vinner!

Av og til er sandelig søndagen ukas høydepunkt:-)))

9 kommentarer:

Charlotte sa...

Jøsses!! Se der ja! De pallekarmene gjør jo susen.
Kjempefin plass å ha de da!

Juni sa...

Å så herlig det var hos deg i dag!
Den grønnsakshagen din blir sikkert super.

Jeg er helt enig, det er koselig og innbydene og sommerslig med åpne dører:)
Kos deg med kjøttkaker, familie og deilig vårvær!

Villrose sa...

Ja, å utnytte plassen er en kunst - ute som inne. Dette her så veldig smart ut!

Vivi sa...

Pallerkarmer er toppen. Drivhuset ditt ser sikkert innbydende ut, selv om døra er lukket, men helt herlig ut med døra åpen. Skulle ønske det var meg. Vi har vært på familiedag i bakken i dag. Masse unger som kjørte på ski og akte. Foreldrene koste seg i sola med kaffe og grillpølser. Koselig dag,men kjenner at jeg er veldig så lei av snø og ski. Skal bli godt med april og særlig når påska er over.Da SKAL ski og akebrett bort.
Ha en fortsatt fin søndag.

Wenche sa...

Åh så herlig det ser ut. Her har det også vært virkelig varmt i dag. Fikk besøk av barnebarna og hele dagen ble tilbrakt i sola på terrassen :-)

Jeg måtte faktisk også lufte i drivhuset i dag, det var over 30 grader!

Og du, den tredelte hengepotta var da kjempesøt. Det var den du kjøpte på IKEA, ikke sant? Tror jeg må ta meg en tur dit jeg også snart, tenkte også jeg skulle kjøpe espalier også.

Ninni sa...

Ja, takk - jeg kommer gjerne inn i himmelriket ditt :) Så kjempekoselig det ser ut gjennom de fratrukkete gardinene!

Pallekarmene mine står ferdig malt, men slått sammen i påvente av bar mark. Det ser umåtelig deilig ut hos dere der i Syden!Her er det fremdeles frost om natten og tiningen går saaaakte.

Sønnen din høres koselig ut :) At man får respons på det man er så glad i, gjør dagen 10 ganger bedre.

JA, april er tingen! Nå blir det vår her også :)

Ellea sa...

Wenche: Det stemmer at det er den hegnepotta jeg kjøpte på IKEA. Pottene er jo ganske små, men når de er så søte som dette blir de tilgitt for det:-)

....og så håper jeg at alle dere østpå snart får kjenne våren og bar mark. Jeg har igrunnen bestilt full vår til påske jeg:-)

Mete sa...

Åh, jeg vil også velge meg april!
Deilige bilder og fantastisk vårstemning!

Snakkes i morgen!

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

I går var det slik vær hos oss. Snøen til tross, jeg fikk ryddet og vasket i drivhuset mens solen skinte fra skyfri himmel. Men noe særlig lenge fikk vi ikke være i paradis. I dag var det vind, og til tider tykt snøvær ute....
Men våren ligger i lufta lell :-)