torsdag 9. april 2009

En drøm er oppfylt – jeg har fått bambus:-)

bambus

 

 

Jeg har lenge, lenge drømt om å ha bambus i hagen. For en liten stund siden ble drømmen forsterket da jeg leste i bloggen til Sine om hennes bambus. I går dro jeg ut til hagesenteret, så nå er jeg den stolte eier av en bambus. Jeg har plassert den i en stor krukke på den liten sementplatting ved siden av paviljongen, så nå ser jeg fram til å høre på raslingen i bambusen på late sommerettermiddager når brisen leker:-)

I dag har vært enda en hagedag, etter at sola kom tilbake etter noen dager med regn. Jeg fikk ryddet opp i alt rotet etter min frenetiske gravevirksomhet for noen dager siden, og så har jeg fått gjort masse i drivhuset.

 

 

Nå er det ikke mye som minner om lysthus i drivhuset lenger. Det runde bordet og stolene måtte vike plassen for et stort bord med undervanningsbrett. Her skal all tilgjengelig plass brukes til planter! Jeg har fått pottet om det meste, og resten har jeg plassert slik at det blir plass til dem når jeg har fått pottet dem om til større potter. Til min store glede var det plass til alt, jeg har tilogmed plass til å få sådd litt agurk, squash og sukkererter:-))  Jeg har også fått gjort klar en del planter i krukkene de skal stå i, og engletrompeten min har fått komme inn fra kjelleren.

drivhuset redigert

verandakasse stemor

stemor bord

 

Det hjalp definitivt på plassen inne da jeg fikk satt ut alle stemorsblomstene. Det er alltid hyggelig å plante stemorsblomster i verandakasser, potter og fat, men det var nå ekstra hyggelig når det var selvsådde blomster.

 

 

 

ann hoystead

 

 

 

Endelig blomstrer Anne Hoystead og jeg må si at den var vel verd å vente på!

 

 

 

 

surfina ampel

 

 

 

 

Jeg har hørt at surfina hører med til de mest harføre sommerblomstene og tåler frost! Dette må jeg jo teste ut. Så her har jeg plantet 3 stk. i en ampel, og så får vi se hvordan det går. Jeg har et hav av surfina i år, så jeg tåler å miste 3 dersom det ikke går bra.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis med bambus. Kjempefine planter. Jeg har én, og har planer om flere.
Det drivhuset ditt er skikkelig fint, altså!
Fortsatt god påske!

Charlotte sa...

Heyyyy! Stiiilig! Og ser at undervanningsbrettet kom godt med. Det var jo bra.
Anne H. Er jo bare lekker. Hun holder på å springe ut hos meg også.

Deilig hagedag her også. Har nå tørket simkortet så jeg er back, med camillas gamle mobil. :-D

Ellea sa...

Ja jeg tror nok det kan bli flere etterhvert her også Britt Åse:-)

Så bra at du er på nett med Camillas gamle mobil da Charlotte:-)

Gry sa...

Bambus står min ønskeliste også. Og det drivhuset ser så koselig ut med alle plantene.

Iris sa...

Så flott drivhus/lysthus du har! Bambus står på min ønskeliste også :-)

Vivi sa...

Jeg tror du koser deg neste i hjel om dagen. Super fine bilder fra drivhuset og jeg koser meg veldig når jeg leser bloggen din.
Bambus er fint,men må du ta den inn til vinteren ? Ja, du må vel det, kanskje ?
Ha en fortsatt fin påske.Klem

Sine sa...

Gratulerer så mye med bambusen. Hvilken type er det?

Du forresten, det ser ut som om du har et sekskantet drivhus eller nos slikt. Jeg har lest på hagegal at flere synes dette er upraktisk fordi de ikke får utnyttet det godt nok. Hva er dine erfaringer i forhold til det? Synes det ser så vanvittig trivelig ut der inne...

Ellea sa...

Jeg har ikke problemer med å få utnyttet det Sine:-) Jeg har hyller langs alle sidene. Nå bruker jeg også noen nedfellbare hyller, for da har jeg plass under til å sette krukker jeg har gjort klar. Som du ser av bildene har jeg også masse plass midt på, der jeg har et bord nå. Kunne godt hatt et større bord og dersom jeg hadde ønsket det. Det som er så fint med dette drivhuset er at det blir til et lysthus om sommeren når jeg bare har tomat, agurk lignende der inne.

Ninni sa...

Bambus er lekre planter, du ahr fått tak et et flott eksemplar ser det ut til. En sort med gulgrønnfargete blader? Mange går fint i krukker og står også på min liste til det gruslagte området ved inngangen. Den raslelyden er kjmepekoselig ja!

Stemorene dine var store og flotte, mine er små pingler i forhold. Lurer på om de hadde blitt større om de hadde stått varmere? Har de på planterommet der det er 15-17 grader.

Lystdrivhsuet ditt blir jo bare mer og mer frodig, flott er det :)

AnitaH2 sa...

Deilig med bambus!

Og så må jeg jo le litt av plass-problemene. Neste år har du kanskje to-etasjes lysstativ i tillegg?
;-)
Her har gubben fått beskjed om at stemorsplantene fra deg skal ut og inn et par dager. Og plasseres skyggefullt til å begynne med.

Sine sa...

Lysthus på sommeren... ah. Nå blir jeg ikke misunnelig i det hele tatt!

Skautrollet sa...

Heldiggris som har drivhus. Spennende å se hva man kan få fram. Her er det helt dødt på hagefronten foreløpig. Fremdeles noe snø i hagen :))

Anonym sa...

veldig interessant, takk