lørdag 25. april 2009

Kan noen skaffe meg et 30 timers døgn?!!

Våren er en deilig tid, men herregud så travel den er!!

Jeg har et ganske intenst og akutt behov for et 30 timers døgn eller mer!! Anyone!!

Denne helgen begynte egentlig da jeg kom jeg fra jobb torsdag. Jeg skjønte at det kom til å være fint vær hele helgen så jeg føk rundt og tømte hele den store terassen for møbler, blomsterkasser og alt mulig annet som måtte befinne seg der. I går gikk jeg først over hele terassen med terassevaskeren og deretter med høytrykksspyler (den er på 73 kvadrat så det tar forsåvidt sin tid)........

I dag rattet jeg og min kjære rundt med koster på skaft og oljet hele terassen. Vi har funnet ut at det eneste som blir bra nok er kost........Vi har falt fullstendig for en terasseolje som blir produsert lokalt......veldig lokalt.....det ligger en liten butikk rett nede bakken her og de produserer denne oljen. Den er gylden i fargen og har masse linolje i. Det lukter aldeles deilig når vi smører den på:-) Når terassen er nyoljet ser det ut som et skipsgulv (jeg får ta noen bilder i morgen tenker jeg) og når regnet kommer legger det seg som små perler oppå terassen.

Innimellom alt dette har jeg også spadd opp bedene på forsiden av huset. Som jeg innerst inne fryktet, er det ikke så altfor mye jord før vi kommer til grusen som ble lagt ned når hagen ble anlagt på nytt i fjor. Først tenkte jeg at jeg kunne ha opphøyde bed.....men dengang ei. Jeg kan jo ikke ha høyere bed enn muren som går rundt hagen. Tenke, tenke......

Jeg har fått svar på et spørsmål jeg lurte på : Skal jeg ha rosebed foran huset? Nei det skal jeg ikke!! Det er ikke jordsmonn nok til det.
Da slipper jeg en annen bekymring jeg har hatt når det gjelder rosebed der. Vi bor på en plass, og er de eneste med hage ut mot plassen. Hvert eneste år bli all snøen på hele plassen lempet inn i hagen vår. Både det som naboene skuffer fram og det som brøytebilen kommer med. Er det ikke jordsmonn nok til roser, slipper jeg bekymringen for at de skal knekke under vekten av all snøen som blir kastet inn i hagen:-) Aldri så galt at det ikke er godt for noe! Det blir jo himla god drenering her foran:-) Der det er alt for lite jordsomonn spar vi vekk grusen og legger på jord. På resten driver vi litt heavy jordforbedring og så planter vi masse stauder. Det går sikkert så bra så:-)))

Dammen jeg skal ha midt på plenen tenker vi på en annen dag.

Drivhuset står nå der og koser seg, og så vidt jeg kan se gjennom glassene blomstrer det som bare rakkeren der. Kanskje jeg får tid til å se etter i morgen? Kanskje jeg får tid til å ta noen bilder av både det ene og det andre i morgen?

Nå: En lenge etterlengtet og strengt nødvendig dusj, og så tror jeg det blir ovnsbakt laks med pesto og rømme i kveld. Nam, nam!!

9 kommentarer:

Charlotte sa...

Oj!! Ja vettu.. like greit. Så slipper du det stresset. Og så kan du jo se etterhvert om du vil forandre noe. Veldig lurt.

AnitaH2 sa...

Godt du ser det positive! Søyler med ipomoea kunne kanskje blitt noe, søylene kan du jo ta bort til vinteren?

Ellea sa...

Å jadda! Her skal Ipomea og annet snacks få lov til å klatre på langs.....gjerdet formelig tigger om det:-))))

Mulig jeg var litt optimistisk da jeg bestilte roser tidligere i vinter....da er det godt å vite at jeg alltid har noen som tar i mot en rose eller to med takk:-))).....noen kan f.eks leses Charlotte.......

Gry sa...

Vi trenger ikke 30 timers dager på denne årstiden. Men 3 dagers arbeidsuke hadde vært noe.... :)

Juni sa...

Det er nok alltid sånn at når man holder på med noe som virkelig fenger skulle man hatt så mye mer av tid.
Når jeg har det sånn så tenker jeg på ordtaket om at tiden kommer, den går ikke. Da vet jeg at det kommer timer som jeg kan gjøre det jeg helst ville gjort akkurat nå.
Selv om du ikke kan ha roser der Ellea fins det jo så mye annet fint som sikkert klarer all snøen mye bedre.

Vivi sa...

Jeg henger meg på ønske om flere timer i døgnet. Fant ut i går at jeg enten trenger hushjelp, eller gartner, for begge deler blir for mye når det er vår og sol ute. Tror jeg velger hushjelp, for hagen er min.
Ha en fin søndag.

Ninni sa...

For en deilig avslutning på en lang og produktiv dag!

Vi har det så travelt nå når vi endelig har kommet oss ut av vinterens harde grep. Alt skal gjøres på en gang! Men vi må ikke glemme å nyte! Sommeren er lang og vi har tusenvis av timer foran oss til å jobbe i haven :) Prøver å trøste meg selv med dette, for jeg får ikke gravd noe i det hele tatt enda. Jeg skulle gravd ut til pallekarmene, men håper å komme sterkere tilbake i løpet av kort tid.

Så synd at du ikke har jordsmonn nok til roser da ellea. Men det finnes mye annet som tåler både snemasser og lite jord :)

Ellea sa...

Det er pussige greier det der. Jeg vet og kan si til andre at man ikke må ta alt på en gang, men når våren kommer har jeg så lyst til å gjøre alt!!!!! Da forsvinner all fornuft:-)

Problemet mitt er at jeg har en del stauder som er gravd opp og står i potter, skulle så gjerne hatt dem i jorda......

Elisabeth sa...

Så du også etterlyser noen flere timer ja..mulig vi må starte en bevegelse. Ja, til 30 timers døgn!