lørdag 2. mai 2009

På plass i “hersens” Tyrkia.

Hele denne uken har jeg snakket om Tyrkia med fortegnet hersens. Fordi jeg ikke hadde lyst til å reise. Nå er jeg på plass, og selvfølgelig er det ikke noe som helst hersens over Antalya. Pensjonaetet vi bor på eies av en kollega av oss og mannen hennes. Det er utrolig sjarmerende, beliggende i gamlebyen. Jaman, som driver stedet kom og hentet oss på flyplassen kl. 02.00 om natten, og serverte oss et glass lokal rødvin før vi stupte til køys på morgenkvisten. Det bebudede regnværet har enda ikke vist seg. Det sies at det er uvanlig kjølig for årstiden, så med andre ord er temperaturen perfekt. Ikke for varmt i solen og ikke for kaldt i skyggen.

montasje gamlebyen

Her er et lite utvalg av bilder jeg tok på vår vandring i gamlebyen i dag. Har ikke fått gått gjennom dem og sortert, det får jeg gjøre siden. Når det gjelder blomster er det utrolig mye pelliser overalt. Noen av dem store busker og små trær. Masse boginvilla (er det sånn de skrives?), sitrontrær, oliven osv. Jeg må få tatt noen flere blomsterbilder siden. Nå skal vi først spise lunsj og så er det tyrkisk bad.

9 kommentarer:

www.hagenpahytta.wordpress.com sa...

Tyrkia?! Stakkars deg ;-)

Nyt dagene, og ta mange bilder!

Alt godt sa...

Eg må le... Sønnen min er også slik; han vil ikkje flytte på seg, han har det fint der han er. Så dreg vi han med oss, og så har han det strålande der han kjem, og så vil han ikkje heim. Å sånn går no dagan. ;-)

Juni sa...

Kos deg i det "hersens" Tyrkia du Ellea!
Her er det ikke særlig varmt lenger, grått og overskyet.
Tyrkia er sikker mye bedre akkurat nå:)

Vivi sa...

Ut i fra bildene så kan vel ikke "hersens" være noe pent ord å bruke, men skjønner hva du mener. Flotte blomsterbilder og plantene der nede må vel være helt utrolig. Du får nyte dem fult ut, så kan du være litt hagegal der nede også.
Passe varmt i sola, lokal rødvin og pelliser som tre,......mmmmmm det er tre ting på en gang det. Kos deg masse. Klem

AnitaH2 sa...

Ja dette så jo så ille ut at jeg nesten tømmer ut pottene med sukkererter som står så pent og venter på deg...
(Ond og misunnelig latter...)

orchis sa...

Du får holde ut som best du kan blant eksotiske blomster og like eksotiske badeanstalter :)

Den fargesterke slyngplanta med det vanskelige og fargerike navnet staves slik: Bougainvillea, oppkalt etter en fransk admiral og oppdager, Louis Antoine de Bougainville.

God ferie!

orchis sa...

.....en ting til: Pandorea jasminoides som du drømmer om å eie, blomstrer sikkert der også nå. Få med deg en stikling eller fem... :)

Wenche sa...

Det så da veldig koselig ut der du er i hersens Tyrkia!
Kos deg masse (og kom hjem med massevis av stiklinger) :-)

Charlotte sa...

Åh ser jo deilig ut det da? Du kan bare slappe av. Var innom drivhuset ditt i dag morges i 7 tiden. Og det så helt fantastisk ut. Ikke noe problem. Din fantastiske nabo kom løpende og fortalte meg at hun hadde tatt på seg vannejobben og at jeg ikke behøvde. Hun fikk nr, mitt i tilfelle det var noe. Jeg knep litt av en uregjerlig erteblomst, ellers så alt tipp topp ut!!