fredag 5. juni 2009

Endelig………

Blomstrer den doble peonvalmuen:-) I går morges da jeg skulle gå på jobb stod den der i all sin glans! Og så lekker farge da…………dobbel peonvalmue

Ellers har jeg hatt en runde for å ta bilder av de fuchsene som blomsterer. De flotteste av dem fikk jeg som små stiklinger av Wenche, så de har ikke begynt å blomstre riktig enda, men mange av dem har fått knopper:-)

bicentennial Bicentennial – denne kjøpte jeg da Charlotte og jeg var på gartneri i Mandal. Fantastisk flotte farger i marmoreringen! Den er så liten enda og står i en stor ampel, så den rekker ikke over kanten stakkars:-)
fuchsia allison patricia Allison Patricia. Denne hadde jeg i fjor også, men den døde i vinter. Heldigvis hadde Wenche den:-)
fuhsia albertina Albertina – en av de få som overlevde den store drivhus kuldedøden i vinter.
 
harry grey
Harry Grey – denne kom jeg over her om dagen på et plantesenter og ble så lykkelig over at den var navnet! Legg forøvrig merke til mine lekre kroniske sørgerender;-)
fuhsia rosa beacon
Rosa Beacon………..
oppstammet rosa beacon
Dette er min aller første oppstammede, noe jeg er skrekkelig stolt av!!
krommenie
Krommenie – enda en av dem som overlevde vinteren.

general monk
 
Eden Rock
kit oxtoby
Kit Oxtoby – Stikling fra Raell
General Monk-crop 
General Monk

Og ellers blomsterer også:

alpeclematis
Tidlig i vår måtte jeg klippe ned en alpeclematis som bare hadde blitt ei stor tuste, vel vitende om at den ikke kom til å blomstre i år. I dag så jeg at det kom blomster helt nede ved marken, på det lille som stod igjen fra i fjor:-)
erteblomst
Erteblomst Rosea – vakker sart blomst med merkelig bladverk. Den har begynt å klatre på gjerdet og bortover bedet foran huset.
lupinus dwarf pink fairy
Lupinus Dwarf Pink Fairy
phlox divarigata 'Clouds of perfume'
Phlox Divarigata ‘Clouds of perfume’ – kjøpt fra Jensen, og jeg synes den har så vakker sart lilla farge.

8 kommentarer:

Ninni sa...

Å guri malla - så mange skjønne blomster! Den fylte peonvalmuen var bare helt vidunderlig :) Har du drevet den frem fra frø inne? Jeg sådde frø direkte i bedet, men kan ikke se tydelige tegn til dem. Mulig jeg har sporet opp et par blader, er ikke sikker. Men håper intenst! De er så usigelig vakre. Bare bladene!

Og alle de vakre Fuchsiane da...sukk :)

Wenche sa...

Så mange flotte Fuchsia du har i blomst allerede (her har tørke og lus nesten tatt knekken på det meste).

Og den valmuen var jo helt skjønn. Det minner meg om at jeg hadde planer om å så flere sorter direkte i bedene. Er det for sent?

Og lupinen så helt skjønn ut.

Håper du får en flott helg :-)

orchis sa...

Nydelige bilder, Ellea. Misunner deg alle de vakre Fuchsiaene. Har ikke så stort hell med dem her. De misliker sommervarmen og den tørre lufta. Av alle jeg har prøvd, har kun 3 stk. overlevd... :( De har nå blitt såpass kraftige at de tåler det meste nå. Håper jeg.
God helg.

Vivi sa...

Nå var det fin blomstring hos deg, og jeg ser at sommeren har kommet lengere nede hos dere enn her oppe. Den valmua var jo bare skjønn. Fuchsia blomstrer også fint som vanlig. Jeg får pakke fra Fuchisa Randi over helga,og jeg gleder meg veldig.Tror det skulle være med noen pelliser der også.
Håper du får en fin helg.

AnitaH2 sa...

Så fantastisk valmuen ble!
Og jeg som trodde det var en slags grånnkål... FLAUT!

Anonym sa...

Ooohh for en lekker valmue! Den må du ta frø av...
Phloxen var også veldig lekker.
Fuchsia er også pent, men de dauer hos meg, så de betrakter jeg som engangs...

Ellea sa...

Peonvalmuene er drevet fram fra frø jeg fikk av Charlotte, og det morsomme er at noen av fargene jeg har fått på mine, hadde hun ikke på sine:-))

Orhcis: Skadefryd er den enste fryd sies det....endelig noe som trives her og ikke hos deg:-))))

Anita: det stemmer det, du trodde det var en eller anne kål.....lol

Linnemi sa...

Den Peonvalmuen var til å spise opp. Aldeles nydelig!