tirsdag 30. desember 2008

Det er ikke bare bare med HTML gitt - men jeg har fått sådd jeg også!

I dag skulle jeg ut til Juni for å hjelpe henne med litt HTML dilling på bloggen. Snakker om at alt skar seg!! Maskinen til Juni kranglet - blogger gikk helt berserk! Hver gang jeg prøvde å lagre noe som helst av det jeg hadde gjort i HTML ga den ganske så bryskt beskjed om at jeg nå prøvde å gjøre noe jeg hadde gjort før. Hmmmf.....jeg vet da at jeg aldeles ikke hadde prøvd det før. Underlige greier det der. Jeg hadde med meg min laptop og tenkte at jeg kunne gjøre det fra den. Neeeeida. For første gang i verdenshistorien streiket mitt mobile bredbånd og jeg fikk beskjed om at det var SIM feil. Skulle tro overgartneren hadde bestemt seg for at dette skulle aldeles ikke gå greit........Men vi klarte midt i det hele å lage noen knapper, selv om de ikke ble spesielt vakre siden vi ikke fikk lov å legge inn styling koden:-(

Vel hjemme satte jeg meg til å dille med GIMP. Det er et gratis bildebehandlingsprogram som er riktig fikst:-) Jeg har blitt så inspirert av Charlotte for tiden og alt det festlige hun gjør med sin blogg. Jeg er blitt rene hermegåsa er jeg, jeg håper hun tilgir meg for det:-) Jeg jobbet noe med Photoshop tidligere og det krevde ikke så veldig mye arbeide å tilpasse det jeg kunne derfra til GIMP. Så nå har jeg laget nytt headingbilde. Jeg klippet ut et blad og to fuchsia fra tre forskjellige bilder. Laget en bakgrunn som jeg klippet ut fra enda et bilde og limte blad og blomster oppå dette som et lag. Så lekte jeg meg med forskjellige pensler som jeg hadde lastet ned (takket være tips fra Charlotte). Det er skrekkelig gøy å leke seg med sånt:-))

Ellers har jeg fått begynt på andre sårunde. Har ikke oversikten over hva jeg sådde her, så det får jeg ta i et eget innlegg. Men det det er godt å være i gang med såing igjen, og det er så moro når jeg leser på bloggene at andre også ha begynt såsesongen nå:-)

5 kommentarer:

Juni sa...

Nei det er ikke enkelt med HTML, det skal være sikkert. Men uansett TAKKER jeg for hjelpen, og noe ble det jo til. Jeg har allerede vært inne i rosebloggen min og startet litt.
Vi hadde det jo ganske greit selv om maskinene våre ikke spilte på lag.
Håper jeg og får sådd noe snart:)

Charlotte sa...

Oj ojjj!!! Se det ja! Er det ikke gøy? Og herming er jo bare bra. Jeg hermer jo etter deg og andre i eninga.
Gimp er søren meg ikke så galt, når man er vant til photoshop.
Nå sliter jeg øynene ut på Adobe Illustrator her... Gubben er ganske lei tror jeg.

Veldig stilig, var det blitt!!

Ellea sa...

Juni: Jeg tenkte på en ting. Dersom du tør å gi meg brukernavn og passord (du kan bare endre det etterpå) så kan jeg gå inn herfra og ordne på knappene dine. Bare si hvilken farge du vil ha:-)

Charlotte: Dette her er kjemepefarlig, man blir jo helt hektet:-) Hjeeeeelp, jeg vet ikke helt om jeg tør å høre om Illustrator.....

Vivi sa...

Ønsker deg ett riktig godt nytt år. Flott førsteside bilde du har fått deg i bloggen. Klem

solfrid sa...

Har ikke våget meg inn på HTML ennu, men regner med å få overskudd til det neste år (tji-hi, ikke lenge igjen). Slutt på kveldsvakter fredag og lørdag, deiilig. Jeg må ha god tid, veldig godt tid.

Frø, Ellea - jeg har sådd mine første. Jord under neglene. Sier ikke mer.