tirsdag 23. desember 2008

Gratulerer med dagen pappan min!


I dag fyller pappaen min 87 år! Gratulerer så masse med dagen!

Min pappa har vært min klippe i alle år. Vi har opplevd mye sammen, på godt og vondt, men heldigvis er vi heldige og sitter tilbake med kjærligheten.

Siden min far er født på lille julaften fikk han mellomnavnet Jul. Peter Jul heter han:-)

En av de setningene jeg hører mest når jeg treffer folk er: "Jeg så din far". Min far har en liten elektrisk bil, Lillebilen som vi kaller den, som han er ute i hver eneste dag! Han hilser på alle, og stopper gjerne for en prat.

Han er aktiv på Huset i Vågsbygd som er et treffsted for folk som sliter psykisk. Der er han alles bestefar. Til bursdagen fikk han et kjempkort der alle hadde skrevet hilsen til ham. Ledereren for Huset kalte ham for "Husets gentleman":-) Det er mange som er glad i ham og han er til nytte og glede for mange, til tross for sin høye alder. Det vet jeg pappa setter pris på, det betyr noe for ham å bety noe for andre.

Han begynte med data i 80 års alderen. Han er en ivrig fotograf og jobber med bildene sine i Photoshop. Det er ikke få som har fått gleden av pappas mange vakre naturbilder.

For noen mnd. siden fikk han konstatert lymfekreft. Det er heldigvis av den snille sorten. Som legen sa: "Når du dør, dør du med kreften og ikke av den". Men behandlingen sliter på. Først cellegift, som var en stor påkjenning på ham, og nå er det stråling. Pappa ble ikke glad da han skjønte at han måtte til strålebehandling hele julen, også på julaften. Man han klager ikke, han klager aldri pappan min.

Jeg vet at pappa av og til leser i bloggen, så hvis du leser dette pappa: Gratulerer med dagen! Det blir rart å ikke være der på dagen sin, men vi sees i morgen:-)

5 kommentarer:

Juni sa...

Det er så godt å lese om gode pappaer og barn som setter pris på dem. Gratulerer med pappas bursdag!
Håper at han og dere får en fin jul sammen tross sykdom og behandling.

Elsa sa...

Fine og gode ord om en kjær pappa.
Gratulerer med pappas bursdag!

Så ønsker jeg deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år!

hildeG sa...

Pappaer er gode å ha. Grattis til din!

Charlotte sa...

Å så skjønn, Pappan din!!
Høres ut som en jeg liker ja.
Ser han for meg i lillebilen og med photoshop. Stiiiilig!!

Gi han en god klem fra meg.

Vivi sa...

Skulle ønske jeg kunne gi deg en varm juleklem, men håper også at denne vil varme. Ha en kjempe flott julekveld, ellea. Kos deg masse med alle du har kjær.
Juleklem fra Vivi
Gratulerer med dagen til pappa'n din.