søndag 14. februar 2010

Og vinnerne av den store overlevelseskonkurransen er:

Som i fjor har jeg dessverre mistet en del fuchsia i løpet av vinteren. Men det er heldigvis ikke like mange som i fjor, og nå har jeg lært hvordan jeg skal ta vare på dem i drivhuset:)

Disse har overlevd: (enten har morplanten overlevd eller jeg har stiklinger av den)

Rosa Beaconfuhsia rosa beacon Albertinafuhsia albertina
Flying CloudFlying cloud AnnabelleAnnabelle
Krommenie krommenie Alicon Patriciafuchsia allison patricia
Ceciliececilie White Blushwhite blush
Thymifoliathymifolia
Sea Shellsea shell
Drama Girldrama girl Rams Royalrams royal
Lut (Michelis)Lut

Denise

(Hjelp jeg finner ikke noe bilde av den, hvor er de blitt av??)

Riijs 2001Riijs 2001 Kønigen der Narchtkønigen der narcht
Rattatouleratttoule Rohees Denebolarohees denebola
Zulu KingDSCN2990 Tom WestDSCN2992
TuonellaTounella Procubensimages
Golden
Anniversarygolden anniversary2
Kyoto

kyoto

 

En del av dem jeg har mistet vet jeg at jeg kan få igjen i lokale hagesentre, så da ender jeg opp med 12 som jeg har mistet og som det ikke er så lett å få erstattet. Jaja……

12 kommentarer:

Kristin sa...

har du tatt de opp og ut i drivhus alt??? Jeg må visst ned å se til mine sakkars små. noen er klare for å gå videre mens andre ser døde ut, Har nok vært svært kaldt i min kjeller i år.

TurboLotte sa...

Jammen det var jo ikke så dårlig da? Jeg aner ikke om det egentlig er liv i mine eller ikke. Vi får bare se. Hvis ikke får jeg gå på stiklingraid hos deg. He-he.

RandiF sa...

Å, jeg mistet min Tom West i fjor vinter. Håper å få tak i en stikling igjen en gang. Den er bare så flott.

Tonerose sa...

så mange nydelige fuchsia du har!! STEIKE!! Jeg synes de er så flotte når de er fylte - også er det jo enkelte som har DIGRE blomster! Helt nydelig!! Jeg hadde noen i fjor (kjøpte stiklinger på hagemessa) - men i barseltida klarte jeg ikke huske på å ta de inn for vinteren...! Snakker om! Litt susete ja. :o) Er jo litt fersk i hage-gamet også, men men. Håper jeg får tak i noen i år også, for i fjor fikk jeg virkelig øynene opp for disse nydelige blomstene!

gleder meg til å se disse i nydelig blomstring i hagen din/bloggen din i sommer!! Lekkert! :o)

...må si jeg er imponert over alt du klarer å overvintre SÅ mange!! Flink er du! :o)

AnitaH2 sa...

Godt jobba! Og så synes jeg du kan sette opp en liste over de forsvunne, og så kan jeg ha lista i lommeboka mi! Så mye jeg har fått av deg opp i gjennom, så tar jeg gjerne på meg å være speider hvis (eller når?) jeg er innom et sted med utvalg! Dessuten kan det hende veslemor sin fra fuchsiaforeningens lotteri har overlevd hos mamma, og da skal du i alle fall få stiklinger. (Hadde ikke hørt navnet før, og husker det ikke nå.)
Skal Narcht være Nacht, forresten? Nattens dronning passet jo godt på den?

Ninni sa...

Oj, du har litt av en samling Fuchsia! Men slik er det vel når galskapen rår, man kan ikke få mange nok.. Er så glad i de lys rosa med blondeskjørt :) Jeg fkk stiklingsformerte planter av Wenche i fjor og det ser heldigvis foreløpig bra ut med overlevelsesraten :) Mine står på planterommet, ca 14-15 grader under lys. Det er det eneste jeg har å tilby dem.

Ellea sa...

Randi F: Jeg skal begynne å ta stiklinger av Tom West nå, så jeg skal sørge for å ta en til deg også slik at du kan få den igjen. Den er så praktfull med de varigerte bladene:)

...selvfølgelig skal det vær Nacht Anita:) En aldri så liten tastefeil. Synes også navnet passer bra. Er ytterst takknemlig for en stikling fra lillemor sin:)

Kristin: Det er nok på tide å ta dem fram nå (eller i allefall ganske snart) og få dem til å våkne etter vinterdvalen. Skrap litt i stammen på dem. Dersom de er grønne under barken er det liv i dem. Vær forsiktig med vanning i starten, men pass på å dusje stammen så den ikke tørker inn.

Wenche sa...

Synes du har riktig så mange lekkerheter i live jeg, men du må komme opp med navnene på de 12 som har gått dukken!

Jeg har ikke helt oversikt ennå, men det er i allefall noen jeg ser en del grønt på og som jeg er helt sikker på at har stått over vinteren. Kanskje kan jeg hjelpe deg med noen av de 12 :-)

Ellea sa...

Så bra Wenche:) Jeg skal sende deg en PM med navnene

Mette sa...

Skulle vel være mulig å finne erstatninger? Tror Randi Haugan har flere av dem. Send meg et pip så videresender jeg lista hennes ;D

Vivi sa...

Dette er mer enn det jeg kan skryte av. Mange flotte, og skulle du ha en "kvist" for mye, så.....

Erle sa...

I jøssenavn for en fuchia samling du har. Jeg har dilla på roser, og har ikke begrensninger når jeg ser en ny sort. Tror jeg skal begynne å samle på fuchia, det er så nyyydelige blomster. Gleder meg til sommeren!