lørdag 7. august 2010

Hurra for oss to

…og med oss to mener jeg meg og min kjære. 27 års bryllupsdag kunne vi feire i går:) Så hurra for kjærligheten og utholdenheten:)

Dagen ble feiret med en bedre middag på fiskebrygga og påfølgende konsert med Vidar Busk og Kjetil Grande på Cafe Generalen i Ravnedalen. Fantastisk konsert!!! Vi kom litt sent og måtte sitte på første benk med haka på scenekanten, men det gjorde ingenting. Prøvde å ta noen bilder med Iphonen men det ble ikke helt vellykket, men her er i allefall et uklart bilde av Kjetil Grande, og et enda mer uklart (men ganske kult egentlig) bilde av Vidar Busk. Noen illustrasjoner skal man jo ha i en blogg:)

kjetil Grande Vidar Busk

Det er fantastiske omgivelser å ha en stor musikkopplevelse. Fjellene som omkranser dalen og trærne som silte de siste solstrålene på begynnelsen av konserten. Stedet har også en tragisk historie som jeg husker at vi barn fortalte med skrekkblandet fryd. En mor tok sine to små døtre i hver sin hånd og hoppet ut fra det bratte fjellet. Det ble fortalt at en av jentene overlevde en stund fordi hun hektet seg opp i et tre på vei ned.

Det var general Oscar Wergeland (onkelen til Henrik) som anla parken i sin tid, og den er desverre en godt bevart hemmelighet for turister, for den er ikke helt lett å finne, men du verden så vakker den er.

220px-Ravnedalen

Bildet er lånt fra Wikipeda.

Ellers har Juli vært en deilig og avslappende feriemåned. Vi har ikke vært noen steder. Har ruslet rundt huset og i hagen, fått gjort en del prosjekter (sommeren må brukes til slikt når min bedre halvdel ukependler), litt besøk av familie, noen besøk på fiskebrygga og andre hyggelig steder. Jeg har hverken hatt lyst til å blogge eller ta bilder, har bare nytt at hagen er der og ikke har regnet fullstendig ned som i fjor. Men i går tok jeg meg en liten runde. Så her er litt status akkurat nå:

Fontenen er utrolig vakker akkurat nå som bunndekker rosene Fairy og Mirato er i full blomst.

fontene

Det er lite roser akkurat nå, de fleste er ferdig med første floret og er snart klar for andre, men noen er det jo :

Polka

Polka

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Ingrid Bergman

Ingrid Bergman

Mandarin lyser skikkelig opp der den står i en krukke ved siden av drivhuset:)

Mandarin

Claire Renessance

Claire Renessance

Bonica som har blomstret uten stopp i hele sommer:) En definitiv ny yndling!

Bonica

Nå har Dahlia og Phlox også begynt blomstringen. Mine Dahlia ble hardt satt tilbake da de ble satt ut akkurat da vi fikk en frostnatt i Mai. Alle bladene frøs ned og de ble stående igjen med bare stilken, men sakte men sikkert har de kommet seg og den første til å blomstre er Park Princess:

dahlia park princess

Her er en ukjent phlox innkjøpt på tampen av sommeren i fjor i vakker kombinasjon med Knautia

knautia og flox

….og Clematis  Sieboldi og blodbeger danner også en vakker kombinasjon:

Sieboldi og blodbeger

Helt til slutt et oversiktsbilde over terassen i bakhagen akkurat nå. Det er temmelig “studd”. Hadde jo beregnet at jeg skulle ha to terasser til som det skulle plasseres blomster på…..lol. Men nå ser det ut til at arbeidet med disse begynner om en ukes tid.

oversikt terassen

10 kommentarer:

TurboLotte sa...

Ja ravnedalen er en godt bevart hemmelighet. Merkelig egentlig. Men kanskje like greit`?

Blomsterguri sa...

Gratulerer med bryllupsdagen dere to - godt jobbet! Nydelige bilder i hagen!!! Godt å kunne være hjemme å tusle når været tross alt har vært ganske greit!

Wenche sa...

Gratulerer igjen :-)
Fantastisk masse flott du viser. Jeg venter stadig på min C. sieboldii - den kom litt sent i gang i år, men jeg har da fått til Blodbeger for første gang :-)

oyhovoft sa...

Gratulerer. :) (Mine foreldre holdt ut i 25 år, altfor lenge etter min mening, men det er en annen sak :)).

Ravnedalen er virkelig en perle, var der ofte i de årene jeg bodde i fylkeshovedstaden. Vakkert sted sommer, høst, vinter og vår. :D

Margareth sa...

Gratulerer og hurra for dere begge ja! Prestasjon å holde sammen i så mange år og samtidig bevare kjærligheten! Det er så utrolig nydelig å høre/lese om det :-) Ravnedalen kan være en godt bevart hemmelighet for de lokale også kan du tro! Jeg bodde 5 minutter unna dalen i ca 4 år...tror nesten ikke jeg var der utenom de gangene vi jogget gjennom der med bedrifts-idrettslaget.. Synd...veldig synd .. det er jo et utrolig lunt og vakkert sted. Godt vi kan ha det for oss selv..he - he :-)

Laila -Karin sa...

Gratulerer med overstått bryllupsdag.

FLotte bilder fra hagen din .
Ha en fin ny uke
Klem

Marit -Tusenfryd sa...

Gratulere med bryllupsdagen deres!
Dette er bra jobbet:)

Det er jo herlig å bare være i hagen og nyte, og når man har så mye fint som du, er vel ikke det særlig vanskelig skulle jeg tro.
Og rosene dine er særdeles skjønne.
Jeg lurer på om du har fått en med feilmerking, for Ingrid Bergmann er egentlig knall rød og ikke rosa. Den du har likner på Astrid Lindgren (måtte finne en svensk en).

Ninni sa...

For et nydelig sted dere hadde valgt som ramme rundt dagen deres :)Det er så godt å høre om varig kjærlighet! Det er nok av venninner og bekjente som er i samlivsbrudd, så det er veldig oppmuntrende å se eksteskap som holder stand.

Og sååå vakkert fontenebedet ditt har blitt Ellea :) Nydelig med rosen mot fontenekanten.

Ellea sa...

Takk for opplysningen Marit:) Da må jeg notere meg at dette er en Astrid Lindgren......vi holder oss iallefall i nabolandet:)

Parkvegens Hageglede sa...

Gratulerer med den store dagen! ble veldig opptatt av fontenebedet ditt, veldig flott. Og så kjekt å se at Fairy kan stå litt oppreist. jeg har plantet noen i år og de ligger langflate i bedet. Skal gi de en ny sjangse nå..