onsdag 22. oktober 2008

"Filmstjerne" for en dag......

I dag har jeg hatt et filmkamera diltende etter meg på jobb. Mediepartner skal lage en film om meg/min historie for BarnsBeste/Helsefilm. Heldigvis er et ikke meg som er det egentlige poenget her. Poenget er å vise hvor viktig det er med barneansvarlige i voksenpsykiatrien. Barneansvarlige som skal ha et spesielt ansvar for at barna til pasientene blir godt ivaretatt når mor eller far er innlagt eller i behandling. For meg som løper og gjemmer meg hver gang noen kommer opp med et kamera, og er overbevist om at jeg må ha noen indianske gener (jeg har hørt at de ikke liker å bli tatt bilde av fordi de tror at man da stjeler sjelen deres) var det en prøvelse å bli filmet i time etter time. Men det er da jeg holder mitt mentale skilt høyt hevet - "Alt for barna"!!

I går var det samling igjen i Vågsbygd Hagegale Det er definitivt månedens høydepunkt. Dette er damene sine som kan dette med å skravle! (Jada jeg også...hiver du på meg 20 øre går jeg i to timer)Her kan du lese om hvor hyggelig vi hadde det Jeg gleder meg voldsomt å til å innvie lysthuset sammen med denne gjengen. De har tilogmed lovet at champagnen skal åpnes på utsiden slik at ikke glassveggene blir ødelagt

Lysthuset er bestilt og det er snekker som skal sette det opp også. Huset kommer neste fredag og snekkeren mente at da kan han sette igang med jobben også. Så nå gleder jeg meg vilt! Jeg drømmer om alt jeg skal kose meg med i dette flotte huset. Jeg tror jeg skal ha varme der inne i vinter og prøve meg på å så litt stauder og annet "snacks". Ser for meg hvordan det skal bli å ha et lysthus der jeg kan drømme om og få en følelse av neste sommer når vintervinden uler på utsiden.

Det var helt fantastisk i vår da jeg allerede hadde startet driften i mitt bittelille, da vi ble overrasket av de voldsomme snøværet til påske.
I drivhuset var det varmt og grønt og på utsiden lavet snøen ned. Jeg måtte måke meg ny vei inn til huset hver gang jeg hadde vært der inne en stund.
Dagens store glede kom i posten fra Solfrid. Her om dagen annonserte hun på hagegalforumet at hun hadde noen frø hun ikke ville ha. Var de noen som ville ha disse? Gjett om jeg ville!

I dag kom pakken i posten. Det var knøttsmå frø det ....og så jeg som trodde petunia frø var små.....Dette skal bli spennende å se om mor får til å spire! Det klør i fingrene.

Tror du sandelig ikke hun hadde lagt med noen flere frø:
Nicotiana Bridesmaid(hvordan kunne hun vite at Nicotiana er en av mine absolutte favoritter, for ikke å snakke om at det er en av de få min bedre halvdel vet navnet på fordi han liker den så godt?)
Godetia Salmon Glow - for en farge.......
PANICUM FROSTED EXPLOSION - vantvittig kule!

Det var en snill dame det! Takk til deg Solfrid!

Sist men ikke minst!....etter utallige oppfordringer: Her kommer oppskrift på knekkebrød:

2 dl. grov sammalt rug
2 dl. lettkokte havregryn
2 dl. havrekli
2 dl. sesamfrø
2 dl. solsikkefrø
1 dl. linfrø
1 dl. kruskakli
2 ts. salt
7 dl. vann

Bland alt sammen i en bolle. Fordel deigen utover 2 bakebrett som på forhånd er godt smurt.Bruk en slikkepott for å dra deigen utover.

Rut opp brettene med en kniv - lag begge brettene ferdig med en gang selv om du bare skal steke et brett av gangen - hvis du ikke har varmluft.

Stekes (varmluft) på 180 gr i 40-45 min.

Du kan gjerne åpne døra på stekeovnen en gang i blant for å slippe ut fuktighet.

Hvis knekkebrødene ikke skulle være helt tørre og sprø kan du ettertørke på 100 gr. ca 30. min på rist. Oppbevar i tett boks.

11 kommentarer:

amo sa...

Så fint med oppskriften på knekkebrødet. Den skal snart prøves. Bare et lite tips: Er det ikke enklere å bruke bakepapir i stedet for å smøre platene? Eller er deigen så hard at den er vanskelig å få utover?

solfrid sa...

Ja, den Godetian håper jeg du kan bruke, sær farge. Den sår seg selv hos meg ( i andre farger) hver eneste sommer. Så den et sted som trenger en fargeklatt.

Ble en smule bekymret for Begoniafrøene, noe så smått?? Og, attpåtil pelletert. Tvi-tvi sier nå jeg. Det så ut som støv da jeg åpnet frøposen. Derfor litt trøst til deg, i tilfelle det går skeis med såinga. Da var det godt at Nicotiana falt i smak.

Kommer filme til å bli vist noe sted, eller kun til undervisning?

solfrid sa...

Glemte å si takk for knekkebrødoppskriften.

Miamaria sa...

Solfrid har en egen evne til det der med å treffe med "bonusfrøene" sine. Tror nesten hun er synsk.

Gratulerer med nybestilt lysthus, det er nå artig å ha noen å glede seg over "nyinvesteringer" sammen med. ;)

Gleder meg allerede til neste "Vågsbygd-rapport"!

Vivishagerom sa...

Blir gøy å se når drømmehuset ditt er ferdig. Gratulerer med bestilling og rask snekker.

Knekkebrød - det må prøves. Takk for den.

Ellen Walnum sa...

Amo: Du kan jo prøve med bakepapir, men den er litt "seig" å dra utover og skal bres forholdsvis tynt. Kan du ikke gi beskjed dersom det funker?

Solveig: Filmen kommer til å bli lagt ut på Helsefilm og hjemmesiden til BarnsBeste etterhvert....og jeg er enig med Miamaria i at du nok må være litt synsk:-)

solfrid sa...

Snefrid eller møyfrid, takk =D


Hilsen Solfrid ;o)

hildeG sa...

Grattis med lysthus! Bittelitt misunnelig,men her er ikke klima for å varme opp noe om vinteren dessverre...

Unknown sa...

Ja takk for utrolig koselig kveld i går. Og knekkebrød... fantastisk. Må prøves til helgen.

Mulig jeg sniker meg opp i helgen for en preview av vidunderet på verandaen.

Og den filmen, så gøy! Håper det blir mulig å få se den noen gang?

Ellen Walnum sa...

Beklager Målfrid:-))

Det var bare fingrene på tastaturet som ikke var enige med hodet akkurat da:-)

Kristin Aurdal sa...

Lykke til med lysthuset - høres koslig ut å sitte der når snøen laver ned utenfor.
Går det som planlagt blir det vel drivhus på meg til neste år. Håper på til våren, men for å være realistisk så blir det vel til høsten.
Sikker på at du gjorde deg bra på film.