tirsdag 28. juni 2011

Jeg, en ex fargepingle–de fem fineste akkurat nå.

Jeg har alltid vært en pingle når det gjelder farger i hagen. Det har gått i rosa, bått/lilla og hvitt, og der har jeg en hang til dill som engler og søte fuglehus………

stasj 

Inne derimot har jeg alltid vært motsatt. I stuen går stort sett alt i rødt og sort, ispedd litt grått og hvitt, og jeg avskyr dill og dall. I fjor høst laget vi terasse ut fra stuen, og siden stuevinduene er store, og stuen mer eller mindre fortsetter ut på terassen, måtte jeg jo nesten ha blomster som stod i stil der. Ikke ser du terassen fra hagen heller for den ligger så høøøøøyt oppe. Så nå har jeg fått meg en “tivoliterasse”.

tivoliterrassen

Her er absolutt alle blomstene røde eller orangeSmilefjes

Og sandelig har dette smittet så smått til resten av hagen. Tenk at jeg begynner å få både gule og røde blomster, og jeg liker det!!

Så da jeg tok med meg kamera på en runde, for å kåre de fem fineste akkurat nå, var noen av disse blant dem……

I vår sådde jeg en del Dahlia Bishops Children, vel vitende om at de aller fleste kom til å bli røde eller oranga, og det ble de. Opp på tivoliterassen med dem……Men et par har fått stå på terassen nede i hagen, og de er kjempelekre!! Her er en av de røde, og en fantastisk gul med svakt orange/fersken kanter.

rød dahlia 041

I vår var jeg så heldig å få være med på Darwin importen på Hagegal. En av dem jeg bestilte herfra var Geranium Double Jewel.

double jewel

California valmuer har etterhvert blitt et must i bedene, så de sår jeg hvert år. Denne skjønnheten heter ‘Raspberry fool’

raspberry fool

I fjor fikk jeg min første Astrantia, og ble vilt begeistret for denne. Noe som førte til at jeg bestilte mange forskjellige fra Darwin, og gleder meg voldsomt til å se dem blomstre. Dette er fjorårets som satte i gang begeistringen.

astrantia

Til slutt den absolutte eneren blant de fem fineste akkurat nå. Rosen Golden Olymp som jeg kjøpte på salg for kr. 29,- på Plantasjen, helt på tampen av sesongen i fjor.

golden olymp

8 kommentarer:

Unknown sa...

ÅÅÅhh her var det mye lekkert. Bishops children blir bare finere og finere utover sommeren. Kul plante.

Margareth sa...

Utrolig flott! Blir jo utrolig misunnelig på alle de fantastiske fine blomstene :-)

Kristin Aurdal sa...

Nydelige blomster. Likte spesielt godt valmuen, en skikkelig fargeklatt :-)

November- symra sa...

Synes fargene i sittegruppa di er avstemte, varme og innbydenede. Tror kanskje vi trenger litt "nye" farger i kontrast til de sarte som har vært in en stund.

krepsemor sa...

Bishop`s children har jeg også, og venter spent på hvilke farger som dukker opp! Så nydelig med de små fuglehusene og englene sammen med blomstene. Uteplassen din er fantastisk flott, der har du virkelig oversikt over alt!

Blomsterguri sa...

Kjempefine blomster og nydelige farger - både de i pastell og de ex fargepinglene endelig har tillatt :-)

Landbohaven sa...

Jeg kom tilfældig forbi din blok.
Virkelig smukke blomster.
Tak for kigget.

hildeg sa...

Dette var jo bare kjempelekkert. Særlig likte jeg georginene - og det fine møblementet :-)