søndag 16. november 2008

No livnar det i lunder...............


Finnes det egentlig noen større glede her i livet enn den første spiren, det første lille bladet?

I dag har jeg gått rundt og gledet meg så overordentlig over de aller første ørsmå bladene på blomstene som var satt til hvile i kjelleren, og som nå er hentet opp i drivhuset.

Det er samtidig også gleden over at en kjær venn gjennom sommeren, nå har startet på en ny sesong med utallige gleder, og ikke minst pratestunder i forbindelse med vanning og kniping i kveldingen.

Når i tillegg de to spinkle fuchsia stiklingene jeg fikk i går har overlevd natten, er lykken nesten dilerisk. Er det noen andre enn hagegale som får oppleve en slik lykke over de små ting i livet?

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Jeg blir glad bare av å se på det lille livet i potten din. Og JO, jeg kjenner meg så altfor godt igjen, vi er heldige vi som ser store gleder i små ting ;)
Hilsen hun som vandrer rundt i blondekjole i sin gamle finstue *ler*

Twin sa...

Tusen takk for stemmene Ellea og ikke minst for de herlige kommentarene :-)

Å ja, det er da deilig å se på spirene som dukker frem. Jeg har faktisk ikke klippet ned mine pelliser enda jeg, så flesteparten av dem står fremdeles i full blomst på planterommet. Fuchsiaene fjernet jeg bladverket på, men det er på full fart tilbake - det er nok i varmeste laget på planterommet mitt, men det er jo som du sier en glede å se det spire også da :-)

Ellea sa...

Elisabeth: Jeg synes bildet av damen i blondekjolen passer godt sammen med bildet lysthus/pelliser også jeg.

Twin: Jeg håper bare kommentaren blir regnet som velbegrunnet for da teller den vel dobbelt så vidt jeg har forstått:-)

Ninni sa...

Små mirakeler som dette gjør at dagen smiler mot en. Og de har vi som elsker hage mange av! Enten det er mirakeler i kjeller, planterom, driv/lysthus (med eller uten lysekrone :))eller ute i hagen. Vi er SÅ heldige som kan glede oss stort over små gleder!

Jeg har aldri hatt forhold til ut og innplanter. Men når jeg ser slike innlegg kommer lysten over meg til å prøve selv. Nå er jeg i ferd med å lage et planterom også, så alt ligger vel tilrette. Planterommet er i huset og ikke i kjeller, så mindre enn 15 grader blir det nok ikke der. Hvor kaldt må pelliser og fuchsia f.eks ha det for ikke å forgå i hvileperioden?

Charlotte sa...

Å jeg er så hjertens enig. Jeg blir dilerisk.. hysterisk av den minste spire jeg. Det er så gøy atte.