torsdag 27. november 2008

Plantelapper og frøposer


Jeg lurer på om det kommer til å bli en vane å takke Solfrid her på bloggen min. Sist var det fordi hun satte i gang den helt store frøgalskapen hos meg, denne gangen er det fordi hun tipset meg om lamineringsmaskin. Jeg styrtet fluksens ut til Biltema for å sikre meg et eksemplar av vidundermaskinen, og den ble min for 199,- kroner.

Etterpå har jeg brukt masse tid på å produsere mine egne plantelapper. I et tidligere innlegg fortalte jeg så stolt om mine klistrelapper som jeg hadde laget på PC en for å sette på såpottene. I begeistringen glemte jeg helt bort at jeg har blekkskriver og at man har en tendens til å bruke vann når man sår og prikler og desslike. Det var dette Solfrid så betimelig minnet meg på.......
Disse er jeg skrekkelig fornøyd med. Jeg laget først et dokument i Word, der jeg brukte mal for klistrelapper. Jeg laget min egendefinerte klistrelapp som er 3 cm. bred og 7 cm. høy. Det var plass til 6 i bredden og 4 i høyden. Jeg har også krysset av for at jeg skal ha kantlinje rundt alle etikettene. Deretter var det bare å gi beskjed om å lage nytt dokument av etikettene min og jeg kunne lime inn bilder av blomstene og skrive navn. Når den første var ferdig kopierte jeg bare den og limte den inn helt til jeg hadde fått det antalle jeg ville ha.

Deretter skrev jeg dem ut på litt tykt papir, laminerte hele herligheten og klippet ut lappene etter kantlinjen. Til slutt klippet jeg dem til en spiss nederst. Disse plantelappene er helt vanntette. Voila!

Når jeg først var så godt i gang fant jeg ut at jeg måtte jo lage noen fine frøposer også.
Jeg skjønner at kaffefilter har sin misjon når man har sanket frø og ønsker at disse skal tørke skikkelig, men spesielt pene er de ikke! Jeg fant en side på internett som har maler for frøposer. Jeg valgte dem jeg ville ha og deretter redigerte jeg det som sto på dem. På noen av dem skrev jeg brukernavnet mitt på Hagegal slik at jeg kan bruke dem til frøboksen og byttefrø. Andre slettet jeg teksten på slik at jeg kan skrive på navnet på planten selv.

Det ble skrevet ut to poser pr. side. Så var det bare å finne fram saks og limstift og klippe dem ut og lime dem sammen.

Joda.......det tok en del tid med disse plantelappene, spesielt siden jeg har gått helt berserk når det gjelder å bestille frø denne vinteren, men all klippingen var riktig hyggelig å holde på med mens jeg så på TV:-)

9 kommentarer:

Juni sa...

Flott å få bruksanvisningen servert på gullfat. Tror nok jeg vil investere i en slik lamineringsmaskin. Lappene dine var skikkelig proffe.

Sender en klem her fra øya og inn til fastlandet - til deg!

Miamaria sa...

Jeg er så imponert over dere som gidder å drive og brette ihop frøposer med alskens fin pynt på. Jeg sendte bestilling til Scanfil og fikk fix ferdig (pergamyn)frøposer tilsendt for en billig penge - ikke like fancy nei. (Men veldig enkelt for en lat person...)

Sikkert artigere å gi bort frø fra i en sånn selvlaget pose!

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Er du sikker på at de blir helt vanntette? Ser kanskje for meg at de kommer til å trekke vann langs de klippede kantene.....
Hvis de holder helt og holdent ute vannet, er det jo kjempeflott! Jeg har lamineringsmaskin på kontoret, så kanskje dette kan bli en hagesyssel for å få vinterhalvåret til å gå fortest mulig :)

Twin sa...

Wow, imponert - de var skikkelig fine. :-)

Det blir nok heller MiaMarias variant for meg. Bestilte "et lass" sånne for noen år tilbake og det er fremdeles en god del igjen :-)

Charlotte sa...

Utrolig stilige de lappene! Og jeg som er så heldig å ha fått noen til odel og eie. Det er jo så profft!!!!

solfrid sa...

Nå har jeg jo fått en så fantastisk termos, så da er det min tur til å takke deg =D Igjen. Penger er overført.

Har hatt lapper ute over vinteren, i kuldegrader - det har gått bra. Ingen sprekk i plasten.

Hvilken side er frøposene på?

Smukke var de.

solfrid sa...

Glemte å skryte av de fine plantelappene dine !

Ellea sa...

Fint å høre at termosen kom greit fram:-)Det er link til den siden jeg fant frøposene på i innlegget.

Lappene er helt tette de Ingrid, dette kan nok bli en vintersyssel ja:-)

Sine sa...

Så fine de var. Lamineringsmaskin er toppers. Vi har også en, og det brukes til å ta ekstra vare på utvalgte tegninger, månedsplaner fra bhg etc. Kjempegøy. Har ikke kommet til merkelapper ennå, men til våren når jeg sår noen kjøperfør, har jeg tenkt å laminere frøposen.