tirsdag 20. januar 2009

Jeg elsker å reise med tog!

Jeg reiser en del i jobben. Ofte må jeg bruke fly og jeg avskyr det! Ikke fordi jeg er redd for å fly, men fordi det er så forbasket ubehagelig. En ting er at kroppen min avskyr å fly, og ikke gidder å fungere i flere dager etterpå, men styret er det verste. Være ute i god tid, lang reisevei til flyplassen, parkeringen koster en formue, (nei beklager frue, innsjekkingen stengte for 44 sekunder siden, du må nok drasse med deg kofferten ombord.....) Så kommer det aller verste: KVEGSAMLINGEN! Ja for det er det jeg får assosiasjoner til når jeg står og henger mellom tauene for å jages fram m0t sikkerhets kontrollen. Når man er jaget gjennom tauene, kommer avkledningen:-( Jakke, sko, belte, smykker - opp med laptopen - nestemann puster deg utålmodig i nakken. Og uansett hvor mye jeg har strippet så piper den fordømte greia! Så er det damen med pipeduppedingsen sin som blir ført fram og tilbake. Man står der med armene ut til siden og føler seg lur!! Så skal alle klærne på igjen. Selvfølgelig er det ikke så mye som en krakk der og man hopper rundt på en fot mens man prøver å få på de forbaskede støvlettene. Endelig har man kommet gjennom nåløyet og setter seg på en av de vonde plaststolene og venter. Så var det neste kvegsamling når man skal ombord. Og alle presser på for å komme først ut i flyet. Hallloooo. Flyet går ikke før alle er ombord altså!

Denne gangen gikk turen til Stavanger og dit kan man kjøre tog:-)) Jeg elsker altså å kjøre tog! Det tar ti minutter å kjøre til stasjonen. Det koster 20 kroner pr døgn på parkeringsplassen. Man kan stille opp 5 min. før avgang. Og så har man selvfølgelig bestilt komfort vogn:-) God plass til både bein og laptop. Restaurantvognen er nærmeste nabo. Det er strømuttak så man kan både jobbe litt, surfe litt, lese blogger og sjekke siste innlegg på hagegal. Man får tid til alle disse tingen man aldri får tid til ellers. Lese en god bok, lese et hageblad, slette gamle meldinger på mobilen, sludre i fred og ro med kollegaen sin. Ingen kvegsamlere, bare en hyggelig konduktør som sier "javisst her er biletten din" Når en kommer fram er det faktisk 5 min. å gå til hotellet.

En gang i tiden var det liksom litt eksklusivt å fly. Tenke seg det..........For en tid siden hadde SAS/Bråthens en reklame der de fortalte så stolt at de skulle reinføre service. For en falitt erklæring, de innrømte jo at de ikke hadde hatt det før, og ikke pokker om de har klart å reinføre det heller!

Jeg elsker å reise med tog!

10 kommentarer:

Sine sa...

Jeg er så enig så enig. Herlig beskrivelse av kvegflokkene!

Ingenting er tøffere enn toget!

Juni sa...

Det høres ut som du har hatt en behagelig reise!
Jeg har ikke flydd på mange år så det der med kvegflokken har jeg aldri opplevd, men det høres så avgjort ikke noe hyggelig ut, og det frister ikke noe mer å fly etter denne beskrivelsen.

Harryford sa...

Tog er topp! Har reist mye med både fly og tog - og jeg har nettopp samme erfaringen som deg!

MEN nå har det seg slik at NSB sitt rutenett er så skrumpet inn, at det kun funger mellom 5 store byer!!! Alt annet er så si umulig, og minst like tungvint som fly!
Nattog, som er en utrolig "effektiv" reisemåte er innstilt osv osv!
Her fra Risør måtte vi gi opp NSB for 12-15 år siden!
Jeg er fly - - - ja fly - forbanna over dette!!!

Heldigvis har de komet i gang med tog fra Oslo til Stockholm igjen! Utrolig at de kunne finne på å legge ned den ruta!!!

Å fly "fra" Risør er ikke så lettvint som reklamen vil ha det til! - Men tog er verre!!! Buss er det eneste som funker her, X= untatt D6 og 7, osv osv!!! Grrrrr!

Ellers får jeg nok en fin dag, her i Risør! Håper du det samme hos deg! :-)

Miamaria sa...

Kveg ja, jeg har pleid å sammenligne med sauer, men. Prinsippet er det samme - og hva er vitsen med å presse sånn når man i tillegg har fått seteplassering??? Nei jeg begriper det ikke. (Men med seteplassering kan vi andre i det minste slappe av i det lengste, og rusle rolig inn som sistemann, og få setet man har reservert.) Flyplassventing er en av de mest slitsomme aktiviteter jeg vet, faktisk. Intet suger energien sånn ut av meg som det.

God togtur! (Her er det dessverre mange timer i buss før man i det hele tatt er kommet fram til toget...)

Vivi sa...

Tog er helt greit, men grusomt dyrt. Heller det enn fly, ja.
Nå har foresten gubben og jeg vært inne og sett på drivhusfilmen din, nok en gang.
Herlige hyller du har, hvor har du kjøpt dem ?
Ryddig og fint har du det.

Ellea sa...

Hehe.....godt å oppdage at jeg har sjelefrender når det gjelder min aversjon mot fly, og når jeg leser kommentarene blir jeg skrekkelig lykkelig over at vi har så god togforbindelse her.

Vivi: Hyllene er kjøpt på IKEA. De er i metall og hyllene er perforerte, helt perfekt for planter. Det beste av alt er at de bare koster kr. 115,- pr. stk.!!:-) Til sommeren tenkte jeg at jeg skal ha de ute som pellishyller. De er faktisk ganske fine å se på:-)

Gry sa...

Og reiser du med Norwegian begynner de med "go to gate" 30 minutter før avgang. Og så står du der, og står der.

Gubben reiser mye over "dammen" med fly :) og får derfor mye bonuspoeng. Disse bruker han til å lufte Madammen en gang i blant :) Forrige gang hadde han så mange poeng at vi kunne reise Business. Og jeg må bare innrømme at det var utrolig herlig.... Spesielt hjem fra en stor utenlands flyplass med lounge og du virkelig kan slappe av. Egen sikkerhetssjekk hadde vi også, de stod bare å ventet på oss. Slikt noe finnes vel ikke på f.eks Flesland. Men "gå mann kor herlig det var"

Charlotte sa...

Enig!!
Ellers litt info som jeg ikke tør skrive på bloggen min, i tilfelle feil folk leser.

Megler ringte i dag og ba om unnskyldning. Godt!

Men vi venter til fredag eller over helgen.. så mulig vi prøver oss igjen.

Charlotte sa...

HÆ? Hvor ble det av innlegget ditt om varene fra hageliv?

Ellea sa...

Det ble bare kaos med bildene og i stedet for å rette opp i det slettet jeg det og la det inn på nytt:-)