torsdag 12. mars 2009

Lunefulle mars.

Mars er vel den mest lunefulle måneden vi har, og det har vi fått merke til fulle de siste to dagene. I går var det vidunderlig vårvær. Ikke “antydning til vår”, ikke “nesten vår” eller “vår i luften”, men full vår! Jeg var så heldig at jeg hadde fri og tilbrakte det meste av dagen utendørs i hagen og i drivhuset. Jeg ryddet litt på terassen etter vinterens herjinger, og jeg måtte ta av meg jakken fordi det var så varmt:-) Inne i drivhuset var det tropetemperatur, og i tillegg til å ha den ene luken åpen måtte jeg også åpne på dørene. I tillegg var det vindstille, noe som er ganske sjeldent her. Vanligvis har vi den kalde og rå trekken, som gjør det så deilig på dirrende hete sommerdager, men som er så forræderisk kald om våren, og kan ødelegge en ellers deilig vårdag.

I dag våknet jeg opp til regn som etterhvert gikk over til snø. Store, våte snøfiller som la seg på bakken. Det var rått og kaldt, og da jeg kom hjem fra jobb måtte jeg sette meg til ved siden av ovnen for varme meg opp (men først måtte jeg jo skru på ovnen, for den hadde jeg slått av i går da våren var på visitt).…….Apropos snø. Jeg var i Oslo og Moss i begynnelsen av uken. Da fikk jeg se hvor mye snø det fremdeles ligger der. Alle som bor her har min fulle sympati. Da var det deilig å komme hjem til et snøfritt Sørland, der det bare er noen pinglete små flekker igjen av den store haugen med snø som lå i hagen tidligere.

I tillegg til å jobbe ute og i drivhuset fikk jeg enda en tur til Kulien gartneri for å shoppe stiklinger. Denne gangen hadde jeg god tid til å gå gjennom utvalget. De har stort utvalg i surfina i år, så dette blir kanskje en surfina sommer for meg:-)

De har både rosa og blå doble. Her skal det settes stiklinger, for disse doble er noe av de flotteste jeg vet å ha i verandakassene.

surfinia_limeBilde lånt fra www.straightwaydesign.com 

Surfina Lime. Jeg trodde først at dette var limefargede blomster, men jeg går ut fra at det er denne hvite med limefarget øye og vener. Lekker!! Den gleder jeg meg til. Ut og sette stiklinger!!

S Blue Vein~1
Bilde lånt fra www.bloomingdirect.com

Denne skjønnheten, blue vein gleder jeg meg også til å se i full skrud til sommeren. Jeg må innrøme at jeg har fått litt dilla på surfina. Masse forskjellige farger, de vokser som et uvær hele sommeren og gjør mye av seg. I tillegg tåler de regn ganske godt.

I tillegg til masse forskjellige surfina fikk jeg også kjøpt hvit og rosa margeritt, lilla og lakserosa diascia, hengende småblomstret campanula, rosa småbladet verbena, rosa og scarlett verbena, plechtrantus og hvit scaveola (hadde tenkt å få med meg blå også, men da jeg kom hjem hadde jeg tatt med to hvite i stedet)

pink galore 

Den aller største gleden var at jeg fikk kjøpt fuchsia Pink Galore. Den var en av de vakreste jeg hadde i sommer, og til min store fortvilelse var den en av dem som gikk med i den store drivhus kuldedøden. Desto større var gleden da jeg fikk den tilbake nå:-)

I  morgen er det visst meldt vår igjen

15 kommentarer:

Gry sa...

Sukk, nesten det samme været her. I går gikk jeg på tur i solskinn, i dag regn og nesten mørkt ute. Det er så utrolig stor forskjell på dagslyset når det er slik

Anne på Moseplassen sa...

aiai, så masse lekkert :)
her har det faktisk lagt seg en del snø i dag, irrriterende, for her var det også fantastisk vårvær i går. Jaja, snøen er på retrett om man ser stort på det i allefall...

Sine sa...

Så deilig å lese det du skriver om sommerblomstene. Jeg begynner å tine opp da.

Mari sa...

Her har det snødd i hele dag, men det har ikke blitt noe særlig av det. Men jeg har hørt rykte om at det skal bli finere vær til helga og det er det jo ikke lenge til :D

Skjønner godt at du ble glad for å få den fuchsiaen i hus for den var kjempe søt! Ser nesten ut som en marengs :)

Lyst på livet sa...

Herlig bilde på header`n din!
Vi har måkt snø i dag.....MYE snø .-)

MYHRA sa...

Vi har hatt vår her også, men nå regner det og er ganske kaldt. Får nyte de dagene som kommer. Ellers er jeg enig med deg surfina er en flott plante. Jeg hadde en del i fjor, i år blir det flere. De er jo super å ta stiklinger av også. Ikke så stort utvalg her, det er for det meste Plantasjen som har stiklinger. Men så er det hagemesse i april så da er det kanskje håp. Ha en strålende helg!

AnitaH2 sa...

Plinger du på neste gang du skal dit? Det er for langt å kjøre for meg, tror jeg?
Og så vil jeg gjerne være med som umoralsk støtte og jeg MÅ ha en Pink galore...
Men det er ingen hast.

Charlotte sa...

Herreminn, fikk ikke lest en eneste blogg i går ettermiddag siden jeg satt som et fehue hos den teite frisøren i 3 1/2 time.

Men i dag er det jo sol igjen!! Håper å få tid til å sette inn lukeåpnerene hos meg også.

Jeg vil også til Kulien!!

Ellea sa...

Kan vi ikke dra i samlet tropp til Kulien i morgen da? Jeg kan kjøre.

Hyggelig at du likte header bildet :-) Sammenfatter litt av hagegleden min:-)

Wenche sa...

Åh, så heldig du er som har et "tilleggssortiment" av stiklinger i tillegg til Plantasjen. Der glimrer nemlig de doble surfinia'ene med sitt fravær :-(

I går hadde jeg en opptelling av planter (Fuchsia og Pellis) som har avgått med døden i løpet av vinteren og Pink Galore var en av dem. Jeg har heldigvis stiklinger av de aller fleste, men Pink Galore var dessverre en av dem jeg ikke har tatt stiklinger av :-(

Går det an å "tinge" på en stikling (og gjerne surfinia også)? Evnt. om du kan kjøpe en for meg og sende den sammen med de øvrige stiklingene når bare det blir varmere i været? Stiklingene dine lever forøvrig i beste velgående og venter på varmere tider.

Her er det ganske riktig som du skriver i bloggen absolutt full vinter ennå!

Ha en riktig god helg :-)

Ellea sa...

Wenche: Jeg skal ut en tur igjen til Kulien så da kan jeg kjøpe det du ønsker deg. Det kan ta litt tid før jeg får tatt stiklinger av Pink Galore, for den var allerede toppet. Jeg kan jo sende deg en PM med oversikt over surfina de har og så kan du gi beskjed om hva du vil ha. Tror det er lurt å kjøpe dem så fort som mulig, før det blir utpelt, så kan de heller stå i drivhuset mitt fram til de kan sendes.Vi kan jo gjøre opp med penger når vi har fått utvekslet det vi skal.

Både Lena og Thuymifolia stiklingene dine vokser og koser seg og kan sendes så snart det blir varmere i været.

Godt å høre at mine småttinger også har det bra.

Charlotte sa...

Åh jeg skulle gjerne vert med i morgen til Kulien. Men jeg skal på reunion... 20 år siden 9 klasse. Tenk det da! Og det begynner kl 6, så jeg skal møte hos en venninde først kl 4... På polet må jeg også.. huff...
Er de ikke oppe på søndagen?

Ellea sa...

Nope........og de har ikke oppe lenger enn til kl. 16.00 på hverdager. Det går jo an å dra litt tidlig, men jeg skjønner jo at det ikke blir så lett.....

Elisabeth sa...

Tar imot medfølelse ja..her er det dunger med snø *urk*

Wenche sa...

Åh, du er supersnill altså :-)
Jeg tar gjerne i mot tilbudet jeg, men kan godt overføre penger til deg :-)