søndag 8. mars 2009

Enda flere stiklinger!:-)


Jeg må innrømme at jeg var ikke spesielt imponert over utvalget av stiklinger de hadde på Plantasjen. Så da var gleden stor da jeg lørdag oppdaget at det finnes et gartneri, Kulien gartneri, like utenfor byen her som selger stiklinger. Jeg kastet meg i bilen og kom fram 3 minutter før stengetid. Her var det et helt annet utvalg! Siden jeg hadde liten tid fikk jeg ikke kikket ordentlig på alt, men jeg fikk med meg tre fuchisa stiklinger og flere surfina stiklinger. Masse spennende, fylte også:-) Og det aller mest spennende var at de hadde en lime surfina. Den gleder jeg meg til å se. Samme pris som på Plantasjen, 20 kr. stykke, men dersom du kjøpte 10 kostet det 170,- og det var to stiklinger i hver potte. To for prisen til en.....så en rask hoderegning .........8,50 pr. stk siden jeg kjøpte 10.
Jeg kommer hjem fra Oslo tirsdag kveld, og har fri onsdagen. Gjett hvor jeg skal da?:-))

I dag har jeg hatt en deilig dag i hagen og drivhuset. Sola har skint og temperaturen har vært god. I drivhuset var det full sommer:-) Min eldste søster var på besøk i dag. Hun hadde bursdag på mandag og gaven var at hun kunne velge seg ut noen frøplanter. Så der ble jeg kvitt 40 stk.

Da jeg var i Tromsø og hadde undervisning fikk jeg en liten gave. Det får jeg ofte, men jeg blir ikke så glad når jeg får avskårne blomster. For det første er det noe herk å få med seg på flyet og så dør de så fort. Liker å ha noe som varer, som minne. Denne gangen fikk jeg to lekre glasskuler som har fått lov å henge i drivhuset. Etter at jeg hadde hengt dem opp gikk det opp for meg at sammen med de to plantene, skytsengelen og engelen Bjørnar som jeg fikk av Juni ser det nesten ut som et lite alter:-))

Ellers er jeg skrekkelig stolt av verbenaen min. Jeg kjøpte den på Rema borti gata her like før jul. Den har vokst og vokst og er nå nesten dobbelt så stor som da jeg kjøpte den. Den har hatt blomster hele tiden, stort sett aldri mer enn en av gangen, men dog blomster:-) Har aldri fått en verbena til å vare mer enn noen uker av gangen før. Det virker som den liker å være i drivhus:-)

9 kommentarer:

Mete sa...

Gøy med stiklinger, da! Enig i dårlig utvalg på plantasjen - var på besøk der i dag. Men Kulia, ja... Kanskje verd et besøk?!?

Gerberan din er bare vidunderlig! Det er noen av de flotteste blomstene jeg vet!

Sine sa...

Jeg misunner deg virkelig det drivhuset. Tenk, sommer allerede nå.

Er det slik at de selger stiklinger i plantebutikkene nå? Har ikke vært borti det før.

Jeg synes du har slik en glød i forhold til hagen din. Det er en fryd å følge med. Til nå er det bare utenpåhaging for meg, dvs. betrakte og lese gjennom andre.

Ha ei god hageuke, og ikke ta helt av på onsdag da ;-)

Charlotte sa...

Stiiilig. Jepp!
Men du, krise. Bacopaen jeg fikk dåner her..

Anniken sa...

Greit at det er noen andre enn plantasjen som selger stiklinger også=) Og hvis den lime petuniaplanten viser seg å være "Sweet Sunshine Compact Lime" kan det være jeg må prøve å forhandle meg frem til stiklinger av den :)

Gry sa...

Jeg er for dem som ikke er med i store kjeder, uansett om det gjelder planter,klær eller mat. Det blir så kjedelig når du får det samme alle steder.

Ellea sa...

Charlotte: Dåner den? Likte den ikke å bytte sted? Dåner den helt får du få en ny når de har blitt litt større.

Anniken......jeg kommer til å ta masse stiklinger av den så det skal nok bli en råd:-) Får ta bilde av den når den kommer i blomst så kan du se om det er den du mener.

Ninni sa...

Alle skulle hatt et Kulien gartneri! Er på jakt etter Fuchsiastiklinger jeg også, men regner med at jeg finner mange fine på Hagemessen.

Limefargete blomster er fiiine, heldig du som fikk tak i lime Surfina :)

Flott den verbeanaen din ja!

Juni sa...

Kulien gartneri har masse bra stiklinger - helt enig.
Tidligere Tobienborg fikk stiklinger derfra.

jeg må nok ut en tur jeg også.
Vet hvordan åpningstidene er der?

Det ser så grønt og frodig ut hos deg at jeg blir grønn av misunnelse:)

Vivi sa...

Det høres ut som at du har det kjempe koselig i drivhuset ditt. Skulle ønske jeg kunne vært hos deg. Har forøvrig besøke fra Vest-Agder fylkeskommune her i dag. Arkivfolk som er her i Oppland for å se på arkivet vårt. Veldig koselig folk.