fredag 6. mars 2009

Tromsøtur, stiklinger og laaaat dag.

Denne uka gikk turen til Tromsø. Det var en kort men flott tur. Til forskjell fra turen til Bodø forrige uke gikk reisen opp helt smertefritt. Pga kun en halvtime på Gardermoen mellom flightene tok det bare 3 timer fra jeg dro fra Kjevik til jeg landet i Tromsø! Fantastisk!!
I Tromsø var det både mildere og bedre vær enn da jeg dro fra Kristiansand. Det var min andre tur til Tromsø og sist jeg var der var det også fantastisk vintervær. Jeg tror Tromsø liker meg:-) Jeg liker iallefall Tromsø.
Da jeg landet på Kjevik i går var jeg helt utmattet, en slik tur på bare et døgn krever sitt, men jeg måtte jo innom Plantasjen og se etter stiklinger! O lykke! de hadde fått. Men jeg synes ikke det var det helt store utvalget.....
To fuchisa til i mitt skrantne men forhåpentligvis voksende utvalg:

border queen
Border Queen
lambada
Lambada

Ikke av de aller mest spennde, men alle fuchsia er spennende for meg:-)

I tillegg fikk jeg kjøpt noen supertunia stiklinger. Jeg fikk også to bacopa giant white. Jeg har sådd en del bacopa men de er nok ikke like store i blomstene som disse. Jeg kunne allerede ta tre stiklinger av dem. Jeg kjøpte også en pellis stikling som jeg ikke husker navnet på.

Det var kanskje godt at de ikke hadde bedre utvalg………Jeg kommer til å få plassproblemer etterhvert. Men jeg har mange planer for å utvide området jeg kan sette stadig voksende blomster:-)

I dag har jeg hatt en skikkelig lat dag. Våknet kl. 08.00 av at det stod en mann på døren som skulle installerer fiber hos oss. Jeg viste ham hvem, hva, hvor……og la meg igjen. Har hatt et par timer i drivhuset, men ellers har jeg bare latet meg. Du verden så mange underlige programmer det finnes på formiddagstid gitt!

Neste uke går ferden til Oslo/Moss…..men så er det en liten reisepause, iallefall ut av fylket. Deilig!

5 kommentarer:

Charlotte sa...

Ja det hørtes da deilig ut.
Hadde meg en tur på Plantis i dag jeg også. Ble ikke imponert.
Kjøpte noen lys, lysestaker, to petuniastiklinger, noen potter med pinseliljer.. ja det var ikke værre..he-he.

Ninni sa...

Så flott at denne flyturen gikk bedre enn den siste, den hørtes virkelig fæl ut. Velkommen skal du være til det snefylte Østlandet ;) Det laver ned er, så du kan jo forberede deg på å ta med deg ski ;)

Så moro at du har begynt å samle på Fuchsia! Fuchsia er helt bedårende planter synes jeg. Jeg har hatt et par stykker tidligere, men greide å ta knekken på dem. Men jeg har lyst til å forsøke igjen med stiklinger etter hvert. Jeg må velge mine planter med omhu pga plassmangel til vinteropplag.

Tusne takk for koselig kommentar på den nye nettsiden min og at du linket den!

Ellea sa...

Jeg har alltid vært betatt av fuchsia men dilla skjøt først fart i fjor (takket være inspirasjon fra andre på hagegal). Dessverre mistet jeg de fleste i den store drivhuskulde døden i vinter.....så nå har jeg begynt å samle på nytt.

Anniken sa...

Hei! Tenkte selv på å kjøpe stiklinger av bacopa på Plantasjen, men det ble ikke. Av nyskjerrighet, kommer du til å fortsette å knipe av blomstene til plantene blir store? Noen hadde jo allerede kommet i blomst, men plantene var jo så veldig små enda. :)
Lykke til med fuchsia bestanden!

Ellea sa...

Hei Anniken:-) Så hyggelig at du stakk innom. Jeg fortsetter å knipe på bacopaen for da blir den tett og fin. Den begynner å få lange skudd ganske raskt, så det er mye stiklingsmateriale på dem. Den kommer veldig raskt i blomst også. De kniper jeg av slik at den ikke skal bruke så mye krefter på blomster, istedet for å vokse.