søndag 24. mai 2009

Bedkanting og fontene

Først en liten oppdatering på den tilsynelatende endeløse historien om rosene fra BoGrønt. Det skal de ha BoGrønt – de ordner opp i feilene sine. Da jeg ringte fredag morgen, dro damen sporenstreks til postkontoret for å sende nye roser til meg ekspress over natten, med levering på døren. Da rosene ikke var kommet til kl. 15.00 ringte jeg til mitt lokale postkontor. Damen var hyggelig som alltid, mente at de ikke lever på døren på lørdager, men skulle ringe og sjekke for meg. Ganske riktig, de leverer ikke på døren på lørdager. Kanskje de kunne vært så vennlige å informere om det da BoGrønt levert inn rosene i Tønsberg fredag?????? Så nå står rosene på postsentralen og jeg kan ikke annet enn å krysse fingrene for at de overlever greit til i morgen. De er i potte med jord (de måtte finne nye friske roser til meg ute i hagesenteret, siden mine roser hadde gått til noen andre), så jeg får håpe det går greit. Bare ikke esken er plassert opp/ned………

Ellers har helgen bare bestått av haging. Været har vært nydelig og vi har hatt den første smaken av sommer her i sør, nesten………Vinden har vært sterk og kald, og har ødelagt en del. Jeg har fått kantet alle de nyanlagte bedene.

bedkant høyre
Engelen liker en liten bedkant å støtte seg mot:-)
bedkant stein 
Bedet langs steinen i hagen. Her er det plantet en Fairy, og så skal jeg sette ned litt annet morsomt også.
bedkant vegg
Bedet langs gjerdet (som venter og venter på klatreroser….) Litt stolt over at jeg fikk det såpass rett/buet
bedkant syrintre Og bedet under syrintreet, som også venter på roser.

Jeg kjøpte rett og slett vanlige brostein og la dem ned sideveis. Det ble riktig bra, om jeg skal si det selv:-)

fontene

 

Og så har jeg endelig fått meg fontene. Var nede på en billigbutikk som heter Crazy Price for å kjøpe noen jordsekker i går. Og der hadde de altså fontener for 399,- inkl. pumpe. Den bare måtte bli med meg hjem.

Nå er den plassert på plenen foran huset. Det ble litt parkfølelse av den, og det er det jeg ønsker. Det er den eneste hagen som vender ut mot plassen vi bor på. Vi bruker den ikke til noe, så den skal egentlig bare være et hyggelig “utstillingsvindu”. Det går en gangsti forbi hagen, så det er ganske mange mennesker som går forbi der i løpet av en dag.

 

 

Dagen i dag har også vært dagen for besøk av Hagegal damer:-) Først var AnitaH2 innom med sin lille prinsesse. Mens hun var der kom Charlotte også slengende en tur. Skrekkelig hyggelig. Og i kveld kom sandelig Amo/Anita en tur innom også. Hun hadde meg seg høstphlox som hun hadde delt på i hagen sin. O lykke!! Jeg elsker phlox og manglet noen sentblomstrende planter. Jeg er heldig jeg!!!

Til slutt må jeg jo ha med litt blomster også sånn på en søndagskveld. Denne gangen får min erteblomst Pink Cupid æren av å representere blomstringen for tiden. Den er en kortvokst variant som er skrekkelig søt:-))

pink cupid

Og neste helg er det sandelig langhelg igjen gitt:-)))

12 kommentarer:

Wenche sa...

Så fint det er hos deg, og finere blir når rosene endelig kommer :-)

Vann i hagen ønsker jeg meg også, kanskje en sånn fontene kan passe inn her hos meg også.

I helgen har jeg "stått på som bare det" for den neste langhelgen er jeg i Bordeaux.... Gjett om jeg gleder meg til noen dager med bare kos. Og fra onsdag til fredag skal jeg til København med jobben.

Brit sa...

Her var det mye fint!! Ble inspirert av å ha engler i bed, den atopterer jeg også!!. Trenger litt englevakt til å passe på mine hageblomster:)
Jeg holder på å herde en del av mine sommerblomster fortiden slik at de tåler kystens vind bedre og bedre dag for dag:)

Sine sa...

Så flink du har vært. Det må en si er imponerende helgearbeid. Og så spennende hagen din ser ut, masse rom med porter og greier. Det virker så koselig.

Fontenen var flott, og veldig fin pris. Det er noe eget med vann. Naboen her har det, og det gir en spesiell stemning spesielt på kveldstid.

Ha ei god uke!

Margrethe sa...

Skal si du har jobbet og fått det fint :)

Erteblomsten var kjempesøt!

Hilsen Margrethe

TurboLotte sa...

Takk for kaffe og hyggelig hagestund. Det er en fantastisk plass dere har og det blir bedre og bedre for hver gang jeg er der.

Heldige meg også, Amo stakk nedom med Julerose og Anemone Kønigen Charlotte til meg. Hurra!!

Juni sa...

Så flott det har blitt Ellea!
Jeg likte den fontenen, kanskje jeg må herme litt etter deg der, hvis de har flere igjen da.
Er det erteblomster som er i blomst allerede nå?
Her er det foreløpig bare noen små grønne pistrete greier.
Kom ut en tur så skal du få en rose av meg om du vil. Jeg har en Tuscany som setter rotskudd og du kan få et av dem. Det er en nydelig rose synes jeg, mørk, mørk rød i fargen.

Vivi sa...

Så rette kanter finner du ikke i min hage. Når jeg kutter kanter så ser det nesten ut som at jeg har tatt meg en sterk en på forhånd.
Fontene er fint å ha i hagen, ja takk til alt som skaper stemning.

Tonerose sa...

ojojojoj - jammen har du fått gjort mye ja! Og lekkert er det virkelig blitt, tenk hvordan det vil bli når du har fått plantet alle rosene du vil ha, og de blomstrer! *sukk*

kjempestilig med fontene, vann er virkelig lekkert i en hage! Skaper stemning!! :o) Tenker alle som går forbi hagen deres synes det er et lekkert innslag i nabolaget!!

Håper du får en herlig uke!

Ninni sa...

Håper rosene var hele og pene da du hentet dem i går!

Du verden så flink og arbeidssom du har vært i vår, du har fått gjort mye i haven din allerede! Det har blitt kjempefint der :) Og vips var det bare en fontene der. Det er jo bare sååå koselig med lyden av rennende vann i haven! Den vil nok alle som går forbi sette pris på, man har gjerne små høydepunkter på ruter man går tur, denne blir nok en av dem!

Jeg fikk renset opp og rengjort min egen fontenebalje i helgen og koblet til den nye pumpen. Den gamle bråkte sånn at jeg ikke orket å ha den på i hele fjor sommer... Jeg 'puffet' opp stenene rundt og satte forventningsfullt i kontakten. Ingenting skjedde. Støpselet på veggen virket ikke :( Nedtur!

Elisabeth sa...

Wow, stilig fontene! Ser ut som om både hagen din og blomstene dine er i full fart. Gleder meg til masse bilder utover sommeren ;)

AnitaH2 sa...

Det var flott med fontene, ja! Det syntes både prinsessa og jeg. Nå blomstrer frk. Akeleie. Du må gjerne stikke innom og hente henne.

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er