torsdag 21. mai 2009

Plante pakke gleder – og frustasjoner

I går var den store plantepakke dagen. To av dem via min egen postkasse og en av dem kom via Charlottes.

Frustasjonen først – så er vi ferdig med den.

Jeg har bestilt en del roser og en clematis fra BoGrønt Rom Hagemiljø (legger ikke inn noen link – for ingen må finne på å bestille herfra!!). I går kom forsendingen. Jeg var spent etter at Charlotte var så misfornøyd med rosene hun fikk derfra. Da jeg åpnet esken var det bare clematisen som var riktig!! Ellers lå det fire roser oppi der som jeg ikke hadde bestilt og ingen av dem jeg hadde bestilt. Grrrrrrrr!!! Sint mail ble avsendt, men siden det er helligdag hører jeg vel ikke fra dem på noen dager. En ting er helt sikkert; jeg skal aldri mer bestille noe fra dem og jeg anbefaler ingen andre å gjøre det heller!

Sånn – da var vi ferdig med frustasjonen og kan gå over til gledene:-) Den aller største gleden var definitiv plantepakkan som kom fra Orchis i Portugal:-))) Tidligere har jeg fått noen frø fra ham av Pandorea Jasminoides.  Desverre klarte jeg ikke å få spiring på noen av dem…… I går ringte Charlotte og sa at hun hadde fått pakke fra Orchis og oppi den lå det en lapp om at hun skulle dele noe med meg. Og der var det altså flotte stiklinger av nevnte Pandorea. Noen av dem hadde tilogmed rot:-) Så nå er stiklingene satt i jord, jeg er bare lykkelig:-) Det var også masse spennenden frø i pakken som vi delte, så nå skal det bli eksotiske planter her til neste år.

I går fikk jeg også staudene jeg hadde bestilt fra Plantliste.net. Masse flotte geranium. Det tror jeg kan bli en dille her ja………Ellers litt hosta og en daglilje. Tror jeg må test ut hvordan jeg liker dagliljer.

Alt i alt overskygget nok gleden frustrasjonen :-)

12 kommentarer:

Sine sa...

Nei, slike forsendelser ønsker ingen. Bra at du advarer.

Og så spennende med eksotiske planter da. Dere har det jo ganske eksotisk på sørlandet også, synes jeg. Iallefall varmt og solrikt.
Ha en god dag!

TurboLotte sa...

Prøv å ring dem? Det er jo et hagesenter i Tønsberg.De er sikkert åpne. Fytti farao.

anne -moseplassen sa...

uff, får håpe de kan ettersende rett da, med en kompensasjon også. *krysser fingrene*

Ekosotiske planter, hørtes supert ut for drivhuset ditt. Flott det har blitt med nye møbler og greier. De ser forresten veldig komfortable ut, grattis med de :)

Ellea sa...

Jeg har vært inne på nettsiden deres og der er det ikke noe tlf.nr. bare mailadresse.

Og stolene er veldig komfortable. Det var så deilig å sitte der med en kopp kaffe etter å ha jobbet i hagen i dag:-)

Lizbeth sa...

Var inne på tanken å bestille roser derfra siden roseexperten ikkje sender,men slår det fra meg nå.Håper du får skikkelig kompensasjon.Og så koselig du har det i drivhuset. Lekre møbler.:)

Wenche sa...

Det er ikke bra at de ikke leverer det du har bestilt! Det er til å bli fly forbanna av.

Jeg har også bestilt derfra i år (etter å ha lest om alle som var så fornøyd i fjor). Bestilte 18 roser og 8 clematis. Da de skulle sendes ut fikk jeg beskjed om at 5 av rosene ikke kunne leveres. Jeg fikk min pakke på lørdag og da var alle resterende planter der, men jeg var vel ikke overvettes begeistret for hvordan de var. Det var mange grener som var knekt, spesielt blant clematisene og på rosene var det ikke antydning til så mye som et blad, men det retter seg forhåpentligvis fort.

Jeg fant forøvrig telefonnummeret dit på gulesider.no - 33 38 04 09. Nummeret er til plantesenteret i Tønsberg, og på den hjemmesiden ligger det link til nettbutikken vi har bestilt hos.
Hiv deg på tråden i morgen!

Ellea sa...

Takk skal du ha Wenche! De rosene jeg fikk, som jeg altså ikke hadde bestilt, hadde heller ikke et eneste blad, men ingen av dem var knekt. Clematisen var ganske puslete. Lang og tynn........og de reklamerer med kvalitet!!

orchis sa...

Hyggelig at pakken fra meg bøtet på frustrasjonen. Nå krysser jeg fingrene for full roting, høy spireprosent, intens vekst og overdådig blomstring!
Ha en strålende helg.

Ninni sa...

Så leit med ROM. Jeg fikk klematisene jeg bestilte der, de var heldigvis riktige. Men den ene hadde reist ut av potten sin og var sammenkrøllet som et trekkspill. Jeg stappet jord og røtter på plass, vannet godt og håpet det beste. Det ser ut til at den har klart seg fint :)

Orchis er bare SÅ snill, han sender så mye fint til oss! Det er så spennende med disse eksotiske plantene fra Portugal, vi er kjempeheldige!

Juni sa...

Forferdelig frustrerende med slike pakker som ikke inneholder det man forventer.
Jeg kjøper nesten ikke på posordre lenger for jeg har og hatt mine skuffelser. Nå legger jeg i stedet inn en bestilling på Blomstertunet om høsten og får plantene på våren. Da kan jeg også se dem før jeg tar dem med hjem - noe som er en stor fordel. I år fikk jeg alle de jeg hadde bestillt så nær som en, og alle plantene var kjempefine.

Juni sa...

Ja jeg er med på pilfletting til tirsdag. Gleder meg:)

Margrethe sa...

Så kjedelig med rot i forsendelsen, da. Får håpe det blir en ordning på det og at du får det du har bestilt.

Hilsen Margrethe