fredag 26. juni 2009

Nå er det i gang her også!!

Og det som er i gang er altså roseblomstring og ferie.

Egentlig skulle jeg ikke begynne ferien før om en uke. Men da jeg fant ut at jeg var mer eller mindre ajour, jeg hadde ingen avtaler eller møter, det var meldt deilig vær……..fremskynding med en uke. Så jeg her ferie!!!!! I fem uker!!!! jippi!!!!

Og så til roseblomstringen. Jeg hadde bare to roser i fjor. Rosy Border og Claire Rennessaince (jeg har liksom aldri regnt med rennesanse rosen på buen som aldri oppviste en eneste blomst i fjor).

Hos meg er det tydeligvis de ferskenfargede som komme først.

Claire Rennesaince:

claire rennesaince knopp claire rennessaince

….og Mary Magdalen som er ny for året:

mary magdalene

Det er en ting jeg underer litt på. Det har ikke manglet på advarsler når jeg har plantet roser i krukker. De fryser lettere, de vokser ikke like bra. Det er i det hele tatt ikke like bra å ha roser i krukker har jeg forstått. De to jeg hadde i fjor har stått i krukkene sine gjennom hele vinteren uten å bli dekket til. I vinter hadde vi lange perioder der det var mellom 10 og 13 kuldegrader. Den kaldeste vinteren vi har hatt på lenge. Dette er min Claire Rennesaince på andre året:rosekrukke

Jeg skjønner liksom ikke at den lider noen nød……den har vokst noe voldsomt og den er utrolig flott blitt. Av alle rosene jeg har kjøpt i år er det ingen tvil om at de som står i de store zink krukkene er de som vokser mest og ser mest frodige ut………hmmmmmmm

(og i kveld fant jeg ut at min rennesanserose på bue har fått nye knopper………..yess!!!)

I morgen er det tur med Vågsbygd Hagegal til Flor og Fjære! Jeg gleder meg!!!!!! Noen ganger er livet godt å leve:-)

10 kommentarer:

Margrethe sa...

Så flotte rosebilder :) Overvinting i krukker kan gå riktig bra. Har overvintet flere roser uten at det har hatt noen negativ effekt på dem (tror jeg).

Kos deg med flo og fjære-tur. Syntes det ble litt for dyrt, så blir hjemme.

Ha en flott helg! Hilsen Margrethe

orchis sa...

Flotte rosebilder!
Tipper turen til Flor og Fjære blir en opplevelse. Ta masse bilder til oss som ikke kan være med, da! :)
God Helg.

Ninni sa...

De var skjønne ellea! Du er så flink til å ta fine bilder :) Veldig intessant det du har erfart med krukkerosene dine! Jeg har jo mine store tønner med roser ved inngangen og har hørt at for sikre overvintring ute må en krukke være minst 50 cm i diameter. Men teori og praksis stemmer ikke alltid like godt overens!

Så heldig du er som skal til Flor og fjære i dag! Dit har jeg ønsket meg lenge. Koooos deg! Kanskje du deler opplevelsen med oss :)

Landliv sa...

Tipper at det blir flere og flere roser hos deg også etterhvert! Utrolig vakre bilder!

Vivi sa...

Så mange flotte roser. Nå som varmen endelig kom så spruter det ut alle steder. Nå er det nesten så at jeg syns deg går for fort.
Kos deg med 5 uker ferie og nyt virkelig livet, hagen og alt som gir deg det lille ekstra.

Tonerose sa...

Kjempelekre bilder!! :o) Ja, er det ikke herlig hvordan alt springer ut nå som det er så grådig varmt?? Morsomt!

Rosene du har i potte er jo kjempefrodige, jepp - det er bare å prøve seg fram!! ...du har jo virkelig klart det superbra! Overvintringen, altså! :o)

...deilig å kunne fremskynde ferien i takt med været, og til og med FEM uker i et strekk - kos deg massevis!! Håper du får slappet av og kost deg, og nyti godværet!!

Riktig god ferie!!

TurboLotte sa...

Takk for turen!!
Ellers vil jeg si at jeg definitivt kommer til å ha flere roser i krukke framover. Absolutt!

AnitaH2 sa...

Tror det kommer av omsorgen, jeg. Ingen sak å klare en vinter når de får så godt stell resten av året!

Juni sa...

Herlige roser, og de ser absolutt ikke ut som om de lider noen nød.
Det viktige med roser i potte er blant annet myyyyyye vann, men det ser det jo ut som de får. Bare fortsett med det når det går så bra.

Wenche sa...

Så mye flott! Og nydelige bilder!
Og du, den turen deres den misunner jeg dere. Der skulle jeg gjerne ha vært med, det stedet har stått på ønskelista en stund nå.