søndag 21. juni 2009

Den aller første ……..

rosen og clematis som blomstrer i år.

rose clematis

Rosen kjøpte jeg i fjor, oppbundet på en liten rosebue. Det stod ikke noe annet enn rennesanserose på den. Jeg ventet og ventet på at den skulle blomstre, men forgjeves. Sannsynligvis er den ikke remonterende og var allerede avblomstret:-( 

Pilu pilu fikk sin aller første blomst i dag. Planten er ikke mer en halvmetern høy enda, så det er ikke mye som minner om klatreplante, men vakker er den:-)

To nye fuchisa i blomst:

drama girl
Drama girl
winston churchill
  Winston Churchill

california calmue
Denne Californiavalmuen er fra frø jeg fikk av Charlotte. Jeg synes fargen er så vakker!
nicotiana
Dette er en spesiell blomst for meg, Nicotiana ‘fragrant cloud’, fordi min totalt hageuinteresserte bedre halvdel har lagt sin elsk på den.

og så var det dagens stasj:-)

 

kattefigur
Denne lille kattefiguren kjøpte jeg på gjenbruken borti gata for 15,- kroner. Syntes den var så søt og festlig, så nå har den fått plass i pellis hylla mi.
blomsterlykt
…….og helt til slutt må jeg takke Charlotte (som hadde blitt tipset av Janne?) for tipset om å sette blomst i lykta i stedet for stearinlys. Kuuuult:-)

8 kommentarer:

Miamaria sa...

Stilig med blomst i lykta ja. :) Mye fint du har bilde av i dag. Særlig klematisen!

Juni sa...

Gratulerer med din første rose i blomst!
Renaisanseroser er kjent for å være remonterende og for å dufte så jeg tror nok at du kan vente deg litt flere blomster i år.
Kjempefin klematis også, ja det var fint alt sammen:)

orchis sa...

Generøs presentasjon av vakre bilder! Fint å starte dagen med å se dem. Takker!

Hva er det med den Nicotiana'en, tro? Ser din bedre halvdel for seg billig tobakk? :) Den er jo veldig fin, da. Dufter vel godt også?

Ha en god uke.

TurboLotte sa...

Grattis med roseblomstring!! Ja det er nå herligheta begynner. Og puselusen var jo skjønn.

Cameo dream heter californiavalmuen.

Vivi sa...

Sette blomst i lykta var jo kjempe smart. Det lyset som står der nå er litt bøyd etter solvarmen. Lurt, det må jeg gjøre.
Søt pus.

Margrethe sa...

Så flotte bilder! Det er kjekt når de første blomstene springer ut.

Jeg er enig med mannen din, jeg. Tobaksplantene er flotte. Jeg hadde helt dilla på de noen år og de hadde fast plass i hagen. Dufter godt spesielt om kvelden/natten.

Lykteideen med blomst i var jo genial. Stearinlysene smelter inni der før de brenner opp, så den skal jeg kopiere :)Ha en fin uke!

Hilsen Margrethe

Ninni sa...

Ååå...så lekker Piilu du har! Jeg har aldri fått doble blomster på min, men så har jeg nok ikke vært så flink med beskjæringen.

Vakre bilder av nyyydelige blomster! Nå har vi det fint i havene våre altså :) Mine første roser er også i gang, jeg har ikke fått tatt noen bilder enda - men håper å få gjort det i dag.

Caleforniavalmuen var skjønn, for en deilig kremfarge!

Ha en herlig sommerukeuke!

Mari sa...

Næh den drama girl var søt med dobbel betydning!! Nice!!