lørdag 20. juni 2009

Vakre Sandøya

Denne uken har stått i reisens tegn. Mandag var jeg i Drammen og tirsdag var jeg i Oslo. Onsdagen var jeg hjemom for å pakke ut en bag og pakke en ny, før jeg dro til Sandøya, der en kollega har sommerhus. Vi pleier å ta en langdag der hver sommer for å planlegge høsten.

Sandøya ligger mellom Tvedestrand og og Lyngør og er en ordentlig sørlandsperle. DSCN2468

Sommerhuset til min kollega er fra begynnelsen av 1700 tallet. Inne er det lavt under taket med grove takbjelker, og trappen opp til andre etasje er nærmest en trang stige. At det er mye historie i veggene der fikk jeg til fulle erfare da jeg skulle opp på rommet mitt på kvelden. Da jeg kom opp trappen stod det en dame i sort kjole på toppen. En lite uklart glimt, og så forsvant hun. Min kollega bekreftet at det er mange forskjellige tilstedeværelser der, men alle er snille.

loshuset
Et av nabohusene er et gammelt loshus. Min kollega kjenner øyas historie og kunne fortelle at her bodde losen som fikk skylden for at Fredensborg forliste. 
nabohuset
Og her er et annet av nabohusene.

Været var ikke av det beste. Overskyet da vi kom og utover kvelden begynte det å regne. Neste dag kom vinden feiende inn over øya. Men Sandøya er så vakker at det er ikke noe dårlig vær som kan ødelegge den fantastiske opplevelsen en rusletur på øya er.

utsikt fra huset idyll
jasmin idyll2

 

Ellers har jeg vært så lykkelig over endelig å få en hagedag i dag. Det verste med å være sånn på reisefot er at jeg ikke får de deilige ettermiddagstimene i hagen etter jobb engang. Vi ble overrasket med regn i ettermiddag, men i morgen er det meldt deilig sommer. Gjett hvor dagen skal tilbringes?:-))

10 kommentarer:

Juni sa...

Så koselig det så ut der!

Håper du får kost deg i hagen i dag Ellea, det ser bra ut sånn værmessig nå,i allefall!

Ninni sa...

Oj, du er jommen rolig og sindig! Du forteller at du møtte et spøkelse i trappen opp til soverommet omtrent på samme måten som om du skulle møtt en katt. Jeg hadde ikke sovet den natten i alle fall uansett hvor snill hun var!

Sandøya ser virkelig ut som en sørlandsidyll på lik linje med de andre idylliske plassene nedover kystlinjen. Et vakkert sted! Det er mange perler på dine kanter :) Jeg har vært på Borøya, det er vel ikke så langt unna tror jeg. Det er forresten en besøkshave på Borøya, jeg husker ikke hva hun heter i farten - tidligere politiker og statsråd(?). Nydelig have mellom bakkar og berg utme havet :)

I dag er det perfekt vær for haging, kos deg masse!

Wenche sa...

Åh, der så det idyllisk ut altså - akkurat et sånt sted jeg drømmer om.

Politikeren som Ninni snakker om skulle ikke være Astrid Gjertsen, mener hun var en hageinteressert politiker.

Kos deg masse i finværet :-)

Margrethe sa...

For et idyllisk sted :) Skikkelig sørlandsidyll!

Ha en fin søndag. Hilsen Margrethe

Vivi sa...

Så flott det var der. Og så spennende med gamle historier og tilstedeværelse av stedets befolkning. Jeg blir så fasinert at slik ting.
Kos deg i hagen og jeg håpe virkelig at sommerværet kommer snart.

Ellea sa...

Ninni: Vet du at jeg er livredd for slike ting. Ser aldri på "Åndenes makt" og lignende. Merkelig nok ble jeg ikke spesielt redd, husker at jeg tenkte "unnskyld at jeg forstyrrer deg", og ble selv veldig forundret over at jeg sov så godt den natten og ikke var det minste redd.

Besøkshage på Borøya hørtes da forlokkende ut:-)

Sine sa...

Jeg hadde heller ikke sovet så godt, tror jeg. Enig med Ninni i at du er rolig og sindig.

Fantastiske omgivelser. Kan godt forstå at de er nydelige selv med dårlig vær. Jeg kunne sååå gjerne tenke meg hytte/lite hus på sørlandet. Det er den store drømmen.

Ha en fin søndag i sola. Regner med det er fint hos dere også.

TurboLotte sa...

Næ fytti!! Tror ikke jeg hadde fått sove da akkurat. Hjelpes. Men så utrolig spennende også da?!

Jotakk Grillen funket utmerket med din hjelp. Tusen takk. Rune var på vei opp til deg i bil før jeg fikk lagt på telefonen. Ha-ha! Jeg kommer opp med den så snart jeg kan. Trenger du den før gir du meg et pling så spurter jeg opp.

Mete sa...

Takk for flotte bilder fra Sandøya! Det er verdens flotteste øy - åkke som! Har travet og gått noen mil der... Er fra Tvedestrand, vettu, og bodde flere somre og høstferier og påsker på øya. Fikk dere gått litt rundt på øya? Superidyllisk!

Ninni sa...

Ja det stemmer, Astrid Gjertsen er det som hadde besøkshaven på Borøya. Om den fremdeles er åpen for hagevandringer vet jeg ikke, men det er vel verdt å sjekke ut!