tirsdag 7. juli 2009

Fuchsia gleder

For hvert år som har går har jeg fått mer og mer sansen for Fuchsia og i fjor innså jeg at jeg har dilla og begynte å samle. I vinter gikk strømmen i drivhuset mens jeg var bortreist og da jeg kom hjem var det 6 kuldegrader der, og det hadde det vært i noen dager. Typisk at det skjedde mens det var på det kaldeste i vinter! Dette medførte at det meste av det jeg hadde til overvintring der døde, og jeg ble sittende igjen med bare 8 fuchsia. I år har jeg fått bygget opp bestanden igjen, og pr. tidspunkt har jeg 52 forskjellige, så det begynner å hjelpe seg.

Jeg har fått skaffet tilbake noen av de jeg mistet i vinter, men de aller fleste er nye bekjentskap for meg, så en av de største gledene jeg har for tiden er å se hvordan alle disse nye ser ut etter hvert som den ene etter den andre folder seg ut.

De siste dagene har disse gledet meg:

golden anniversary
Golden anniversary:
Denne har en fantastisk dyp lilla farge som jeg ikke har klart å fange med mitt lille kamera. 
golden anniversary2

harry grey

Harry Grey: Hver blomst er ganske liten, men det er et vell av dem.

 

kyoto

Kyoto

 

quasar

Quasar

happy wedding day

Happy Wedding day: Denne prøvde jeg å få tak i i fjor da vi hadde sølvbryllup.

rams royal

Rams Royal

I tillegg har noen flere roser kommet med blomster. Siden de fleste av rosene mine er kjøpt i år, er det ikke den helt store blomsterprakten på dem enda, men jeg kjenner en yr glede over hver eneste en som folder seg ut.

dronning margretheDronning Margrethe

Zephirine DrouhinZephirine Drouhin

felicite perpetueFelicite Perpetue: Bitte små hvite blomster med et snev av rosa. Den første blomsten kom helt nede ved bakken, så jeg måtte løfte den opp for å få tatt bilde av den. 

11 kommentarer:

Juni sa...

Så mange forskjellige fuksiaer!!
Jeg tror nok trygt man kan si at du har dilla og er angrepet av en fuksiafeber:)
Men de var jo flotte alle sammen, Håper det går bedre med overvintringen i år.

Rosene var jo herlige alle sammen, selvfølgelig!

Wenche sa...

Skal si du har virkelig har fått økt bestanden i år :-)

Nydelige roser og nydelige Fuchsiaer. Golden Aniversary var jo helt skjønn :-)

Vivi sa...

Fantastisk flotte Fuchsiablomstring. Skjønner godt at du har dilla. Mine har knupper nå og jeg gleder meg veldig til blomstring.

Ninni sa...

Jeg er så betatt av Fuchisanes ynde, mange av dem ligner små feer. Du har så mange nydelige eksemplarer Ellea! Hihi, det måtte med noen roser selv i et Fuchsiainnlegg ja :)

TurboLotte sa...

Ja det er så gøy!!!
Nå begynner virkelig de siste stiklingene jeg fikk av deg å skyte i været. De har stått i drivhuset hele tiden. Det liker de tydeligvis.
Dronning Margrete var jo nyyydelig!!

Margrethe sa...

Fine bilder :)
Så kjedelig med strømbrudd i 6 minus og ikke være hjemme... Skjønner godt det var frustrerende, og ingen hyggelig overraskelse å komme hjem til!
Imponert over hvor mange du har klart å få tak i på et halvt år! Kan nok trygt si at du har dilla ;P

Ha en fin dag! Hilsen Margrethe

Gamleheksa sa...

Det er nok ingen tvil om at fuchsia-feberen har tatt deg! Jeg tok livet av nesten alle mine(bare noen og tyve da) med kulde i vinter, jeg også. Så nå har jeg bare 8-9. Jeg har nemlig ikke drivhus, så jeg må begrense meg litt. Ikke lette det, gitt, for det blir flere og flere pelliser her også ;)

Jeg har beundret det nye drivhuset/lysthuset ditt her på bloggen flere ganger og nesten fått ja av Gubben til å sette opp noe tilsvarende på en veranda vi ikke bruker så mye. Vi får se.... Takk for den inspirasjonen!

Ellea sa...

Joda jeg er nok bitt av feberen her ja:-) Det blir jo ikke noe "bedre" når den ene etter den andre blomstrer og viser sin prakt.....

Så gøy at du kanskje får lysthus Gamleheksa. Jeg ble forundret over hvor lett det var å få gubben med på det, tror det var fordi han så at han også kunne få glede av det som lysthus på kjølige dager.

Og roser måtte med ja......kanskje enda en gryende dille:-))

krepsemor sa...

Så nydelige fuchsiaer du har der! Hele 52 sorter? Jeg er imponert....Synd med strømbrudd, det er så leit når sånt skjer! Du skulle nesten hatt et aggregat som tro til, når strømmen gikk ;o) Tenk å få med gubben på hagegalskapen! Her sukker han hver gang jeg nevner blomster :o( Mens jeg prøver å forklare ham at dette er skikkelig avkobling for meg, og at jeg koooooser meg virkelig med det! Ha en kjempefin ferie videre!

Melusine sa...

Fuksia er også en av mine favoritter, de er aldeles nydelige! Som de du har postet bilde av her; praktfulle :)
Mitt problem er at jeg ikke har et passende sted å overvintre dem, kun en bod uten lys som gjør at plantene skuddene blir lange og pinglete. Om jeg husker å vanne gjennom vinteren, kan det gå bra - men jeg ønsker meg absolutt et drivhus!

Elisabeth sa...

Det er lekre disse ballkjoleblomstene, det er sikkert! Jeg kjenner at jeg kjemper imot en ny dille, ennå streng mot meg selv :)