onsdag 15. juli 2009

Fontene – del to

For en tid tilbake ble jeg den lykkelige eier av en fontene. Gleden ble dessverre forholdsvis kortvarig da det gikk opp for meg at vannreservoiret var så lite at fontene gikk tørr før jeg fikk snudd meg. Derfor ble glede ekstra stor da den snille, snille mannen min kom hjem her om dagen med en sementring jeg kunne sette den opp i. Det er egentlig ei diger blosterkrukke, sånne som kommunen bruker. Vi trakk ledningen til pumpa ut gjennom hullet i bunn før vi lukket det med sement.

fontene

Nå sildrer det så vakkert fra fontenen hele døgnet, og jeg koser meg med å tenke på hva jeg skal gjøre rundt ringen. Kanskje noen steiner? Kanskje et bed? Hmmmmmm…….

Ellers er jeg møkklei av det ustadige været vi har. Det har vært noe regn så å si hver dag i 2 uker nå og det ser ut til at dette skal vare i det uendelige. Til helgen er det meldt bøtte regnvær! Æsj!!!

13 kommentarer:

orchis sa...

Skulpturell og stilig fontene!
Vær og klima kan man aldri stole på, og desto mindre i vår tid. Ofte er det enten eller, også her. Håper det roer seg hos dere snart. Her blåser vi bort. Møkk lei vind! Men sola er der, dag ut og dag inn, og skaper dype sprekker i den knusktørre jorda. Stedvis ser det ut som et modifisert verdenskart, og jeg undrer meg over hvordan noe som helst kan gro i dette. Ser fram til høsten da regnet (forhåpentligvis) kommer og lukker sprekkene.
Ha en flott dag!

amo sa...

Så fint det ble den ringen rundt fontena. Ser jo ut som det skal være sånn.

Ellers er ikke været mye å skryte av for tida. Begynte ferie forrige torsdag, og jeg tror det har regnet hver dag siden.

Når det gjelder treffet på tirsdag, kan jeg ikke komme. Vi skal nordover en tur til svigerfamilien. Den ene av de store guttene skal bo i huset og passe katt og vanne blomster. Det pleier å gå så bra.

Ellea sa...

Det var jo synd Anita. Det er jo et tåpelig tidspunkt å legge et møte midt i ferietida, men det er jo koselig å treffes vi få som er igjen:-)

God tur nordover!
Orchis: Jeg vet ikke hva som er verst jeg.....tørke eller alt for mye regn. I min lille hage er det ikke noe problem å vanne mye og ofte, men det er verre å ta bort alt vannet som dæljer ned fra oven.

Miamaria sa...

Det var ingen dum idé!

AnneKa sa...

Stilig fontene, kjekt med vann i hagen, skaper liv. Her i nord ønsker vi oss LITT regn, det har vært tørt lenge nå.

AnitaH2 sa...

Se det, ja, nå ble det sving på fontena! Mye finere enn originalen også! Flinke gubben din!

Jeg er i grunnen fornøyd med været, jeg, siden jeg slipper å bære vann. Og vi fikk ikke vasket hus i våres da min kjære hadde egen og elevenes eksamen å tenke på, men nå er det perfekt skure-hus-vær!

Margrethes hus og hage sa...

Fontenen ser jo ut som den er laget med den ringen, så det var en supersmart løsning av din snille mann! Det kan bli mye spennende rundt den.

Været er jeg også lei av. Men i dag har det vært tålig. Heldigvis! Skulle gjerne hatt litt god sommer igjen!

Ha en fin kveld! Hilsen Margrethe

Margrethes hus og hage sa...

Jeg var på et gartneri i søgne. Er ikke sikker på hva det heter, men ligger opp til høyre i rundkjøringen før en kommer til Høllen.

Ninni sa...

Du, dette ble jo virkelig harmonisk og pent! Sementringen paset flott sammen med fontenen :)

Jeg ville sagt som Ole Brumm, ja takk begge deler - både kulestein/dekorstein og bed. Enten med f.eks lavendel, kuletistel perlemalurt og tørketålende gress hist og her mellom steinene, eller stenbedsplanter - sedum etc. Spennende prosjekt!

Været er ikke noe bedre her, men nå har vi i det minste hatt et par dager med sol, det hjelper :)

Ellea sa...

Takk for tips både Margrethe og Ninni. Det garneriet må besøkes i neste uke. I dag skal jeg være i solen, det er kommet sommer for en dag her:-)

Steinbedsplanter og stein hørtes utrolig kult ut. Sedum hadde jeg ikke tenkt på, det hadde passet utrolig bra. Ut og samle stein! Ut på hagesentre som har begynt salget på stauder!

TurboLotte sa...

Næææh så stiiilig!! Det var jo en glimrende idè du! Lekkert.
Hva du skal ha rundt? Hmm vet ikk jeg. Du har så mange gode ideer at du finner sikkert på noe. Noe lavt kanskje?
Ikke Nicotiana Fragrant cloud i vertfall.. himmel jeg er lei av de der.
Vel, vi er endelig hjemme igjen og trøtt som ei strømpe. Plenen skriker etter å bli klippet. Jajamennsann...

Tonerose sa...

SÅ smart!! ...og riktig flott blei det også! Snill mann du har!! ...hvordan har han klart å få tak i den, forresten? Skikkelig stilig blei det, skjønner godt du koser deg med å planlegge rundt fontenen!

Jeg synes jo det er helt herlig med vann i hagen, og fontenen din er stram og lekker! :o) Dammen vår trengs ikke fylles på så ofte (noe av "spruten" som står opp forsvinner innimellom med vinden når det blåser, samt fordampning på varme dager - men fontena vår må fylles på betydelig oftere.. Men, er nå tross alt verdt det uansett! :o) ...små potter må vannes ofte de også! hihi.

...iallefall utrolig god løsning dere har på deres! :o)

Ønsker dere en VIDUNDERLIG helg!

klem

Juni sa...

Så flott den fontene ble nå - det var kjempesmart med den sementtønna rundt. Hvor får man tak i sånt?

Været er en pest og en plage, men i dag har det vært fint - og takk for det.

Jeg kommer til tirsdag -tror jeg.. er ikke helt sikker på formen, men holder den så er jeg der.