søndag 13. september 2009

Indian summer og hagedag

I dag har det vært et helt fantastisk sommervær. Litt i seneste laget, dette skulle vi liksom hatt litt tidligere i år, men bedre sent enn aldri. Jeg har fått gjort ei skikkelig økt i hagen, og det var moro! Jeg fikk klippet plenen………jada, fyyyyyy for å klippe på søndag, men jeg fikk ikke gjort det før og den MÅTTE klippes. Jeg har fått ryddet i bedene foran huset. Lukt og ryddet i bedene i bakhagen. Sommerblomster som er ferdige for sesongen er kastet og jeg har fått spylt hele terassen. I løpet av dagen oppdaget jeg noen etternølere, som har funnet det for godt å vente helt til nå med å blomstre.

brugge1I fjor høst overtok jeg to digre brugger fra Charlotte. De var så digre at jeg måtte klippe dem brutalt ned for å få dem inn i kjelleren. Sage eller vel mer korrekt å si tenker jeg. Jeg trodde jo aldri de skulle overleve denne behandlingen, men sandelig gjorde de det, og i dag så jeg at den ene faktisk blomstrer. Kule greier.

delvinoFuchsia Delvino har heller ikke sett noe poeng i å blomstre før nå. Den har stått der som en knipsk liten frøken og nektet å dele blomsterprakten sin med oss andre. September synes den var en grei måned å blomstre i. Forstå det den som kan:-)

DSCN3371  Clematis Multi Blue kjøpte jeg i begynnelsen av juni. Den har vokst og vokst, klatrer og klatret, men jeg begynte å bli i tvil om den hadde skjønt at den er en blomstrende plante. I dag skjønte den det endelig. Det er ikke lett når plantene har identitetsproblemer, men desto bedre når de endelig finner ut av det:-)

Og alle var enige om at det hadde vært en veldig fin dag:-)

8 kommentarer:

TurboLotte sa...

Oj det var godt å se at du skrev litt igen!
Den bruggen der er en staing ja. Stilig.

Jeg har ikke fått gjort en dritt jeg da. Men det var fiiiiint vær da!!

Margrethes hus og hage sa...

Det er deilig med litt sommer igjen. Vi får nyte det mens det varer. En aner aldri når det blir høstvær og alt av hagesyslerier blir trasig.

Deilig med litt sommer, og det ser det ut som blomstene dine synes også :)

Koselig at etternølerne endelig blomstrer!

Ønsker deg en fin start på uken :) Hilsen Margrethe

Sine sa...

Dagen har vært helt fantastisk ja. Og gressklipping på en søndag får man tåle med det været som er for tiden. Flink har du vært!
Jeg selv endte opp med et blad og en kaffe i sola. Så fikk ugresset kose seg litt til. Må vel ta en tørn og gjøre klart til høsten jeg også. Det ser rimelig sommerferdig ut hos meg nå.

Ha ei flott uke!

Ninni sa...

Ja, det var utrolig deilig i går! Og det beste var jo at sommerfølelsen og gleden over hagelivet kom tilbake med solen og varmen. Pilte rundt som en muldvarp jeg også og fikk utrettet masse :) Jeg er helt på linje med deg i det med kipping av plen på en søndag. Så fremt det lar seg gjøre, bør man unngå å klippe på søndager. Det er så mye bråk ellers fra maskiner osv, så den ene dagen i uken bør man få fred. Men må men så må man :) Da blir gårsdagens klipping unntaket som bekrefter regelen. Det går nok bra skal du se ;)

Så fine høstblomster du har! Og roser og stauder koser seg her også nå, jeg har til og med knopper på Irisen for annen gang i sommer! Ble helt målløs da jeg så det i går :D Håper sommerfølelsen vedvarer ut måneden, det betinger selvsagt at vi får mer fint vær. Og slik ser det faktisk ut på pent.no :)

Hanne sa...

Det er SÅÅÅ deilig med sol etter to mnd med dårlig vær! I går hadde vi oppholdsvær, og det er bra, men i dag skinner sola fra skyfri himmel! Herlig! Så nå skal jeg ut å luke og plante løk. Jippi!

Mete sa...

Fantastiks vær, ja, og den bruggen synes jeg nesten jeg kjenner lukta av. Mmmm!
Ha en god uke!

Tonerose sa...

Herlige bilder som alltid!!

...gressklipping på søndag er absolutt lov!

Moro at de tålte skikkelig hard medfart! kjempegøy! :o)

...så herlig med planter med stor voksekraft - og bra klematisen forstod at den kunne få lov å blomstre også! Stilig farge!

Klem til deg!! :o)

Vivi sa...

Når vi har hatt en slik sommer, så må vi klippe plenen når det fint vær. Her bryr vi oss lite om det er søndag eller mandag.
Flotte blomster bilder.
Ha en fortsatt fin uke. Klem