torsdag 31. desember 2009

Nytt år og nye muligheter

Denne årets siste dag tenkte jeg var en fin mulighet til å begynne et nytt og bedre bloggliv. For blogglivet mitt har ligget i dvale lenge nå……siden 22. september for å være helt nøyaktig. Det er mange grunner til denne bloggtørken men de viktigste er en intens jobbhøst og en usigelig trist hagelede som kom over meg sånn på ettersommeren.

Denne høsten har stått i reisingens tegn sånn jobbmessig. Jeg har sett mer av Norges land denne høsten enn jeg egentlig er interessert i. Vi har gjennomført et opplæringsprogram for barneansvarlige ved 7 sykehus i Norge. I tillegg har jeg hatt andre oppdrag med foredrag og undervisning. Mellom 30. september og 16. desember var det bare 3 uker jeg ikke var på reise. Så når helgen har kommet har jeg vært sliiiiiiten. Det har på mange måter vært en flott høst. Jeg har møtt så mange flotte mennesker med et hjerte som banker for barna til pasientene deres. Det blir jeg glad av. Men all denne gleden klarte likevel ikke å forhindre at en slitenhet som satte seg i margen kom snikende for hver uke som gikk, for hvert fly jeg gikk inn og ut av, for hvert hotell jeg sjekket inn eller ut av. Da jeg søkte om medlemsskap i Thon, som regner med opphold en har hatt de siste 6 mnd., fikk jeg umiddelbart gullkort…………

…..og så har jeg vært så inderlig lei av hage. Det faktum at jeg begynte hagesesongen i november i fjor og at det var en sånn elendig sommer i år var hovedgrunnen. Jeg fleipet med at jeg ville fylle hagen med sement…….jeg hadde aldri gjort det, men du verden så lyst jeg hadde. Jeg orket ikke tanken på at det skulle komme en ny vår og sommer der jeg måtte “påan” igjen. Når jeg i tillegg aldri fikk tid til å klippe ned alle fuchsia og pelliser, og så på drivhuset med bøttevis av dårlig samvittighet hver helg gjorde ikke det saken noe bedre. Blogging har jeg ikke orket å tenke på og etterhvert orket jeg ikke engang å lese blogger. Hagegal ble ikke besøkt på månedsvis………

Men en god juleferie har gjort alt så mye bedre, pluss vissheten om at våren ikke kommer til å bli like reisehektisk som høsten var. Så nå begynner jeg å se på drivhuset med glede, jeg bestilte frø i går, og de aller fleste fuchsene er nå klippet ned…….og det var hyggelig å gjøre det.

Så her sitter jeg på årets siste dag og tenker å begynne et nytt og bedre bloggliv, og det som ligger i dvale nå er hagen, som har fått en vakker vinterskrud:

drivhus
Både drivhuset……..
paviljong …og paviljongen er i vinterdvale-
trillebår 
Trillebåra har pakket seg godt inn og samler krefter til sommersesongen
rosekrukke
Og rosekrukkene har fått en god snødyne som beskyttelse.

 

solnedgang

….og når en vinterdag avsluttes på denne måten, synes til og med jeg vinteren er vakker:)

Godt nyttår til alle dere som jeg ikke har møtt på lenge!!!

17 kommentarer:

Villrose sa...

Ja, herfra kan det bare gå oppover. Godt nyttår!

TurboLotte sa...

Hurrrrrrraaaaaaaaaaaaa!!!!

Mariann sa...

Håper hagegleden igjen kommer sigende etterhvert som det lysner utover våren.
Riktig godt nytt år!

smgj sa...

Jeg ønsker deg et godt nyttår med plenty av hageglede og -energi og ikke noe "må".

Sine sa...

Kjekt å "høre stemmen" din igjen!
Et riktig fint og godt nytt år til deg.

orchis sa...

Trivelig med et pip fra deg.
Godt Nytt År!

Linnemi sa...

Legg bort alle 'bør' og 'må' når vi nå går over i det nye året. Det er det beste rådet jeg kan gi deg. Helt uoppfordret. :-)

Ellea sa...

Å så gøy det var å lese kommentarer i bloggen igjen. Takk all sammen:)

oyhovoft sa...

Riktig godt nytt år der litt nordøst. Og håper hageåret 2010 blir mer hagete. :D

Vivi sa...

Ønsker deg ett riktig godt nytt år, Ellea. Jeg har savna deg og endelig er du tilbake. Ny hagesesong ligger foran oss, og vi håper at den blir bedre enn den i fjor.
Ser frem til ett nytt blogg/hageår med deg som venn. Klem

Harryford sa...

Godt nytt (hage) år Ellea!

Kjekt å høre fra deg igjen! Håper vi begge finner tid og inspirasjon til å ha et "naturlig" bloggliv i året som kommer! Sånn passelig dose av det meste, skal visst være godt!

Uten annen kunnskap en det du skriver i bloggen, er jeg så glad for det arbeidet du gjør for barn. Prøver selv på min enkle måte, og håper det bidrar i alle fall ørlite, til en bedre verden! Det er en pågående prosess dette, og ikke en jobb som en dag er slutt. -
Men vi må vel minne oss selv på å lade opp inni mellom! Roen, gleden og forventningen rundt planter og blomster blir ofte ladestasjonen jeg faller tilbake til.

Igjen, ha et riktig godt nytt år Ellea!

Juni sa...

Nå ble jeg glad:)
Har tenkt mye på deg og savnet deg også:)

Ønsker deg et riktig godt nyttår med ny hageglede, ny blogg glede og mange andre slags gleder også for den saks skyld:)))))

Mange klemmer fra Marit!

Elsa sa...

Så kjekt å høre fra deg igjen. Har savnet deg i blogglandia, men etter å ha lest innlegget ditt skjønner jeg du ikke har hatt overskudd.
Men nå ser vi fram mot et nytt hageår med masse hagegleder og snille værguder som samarbeider:)

Godt nytt år!

anne - moseplassen sa...

Det er utrolig viktig for hagegleden at man setter seg overnåelige mål, og at ambisjonen er å ha en hage man trives i, fremfor en hage man må jobbe seg sprø for å få fin..

men gosj så vrient det er å holde igjen på ambisjonene når vårfryden står og tripper..

Ønsker deg riktig godt nytt år, håper det blir mange flere dager hjemme, og at hagen viser seg fra sin beste side til sommeren så hagegleden kan få folde seg ut i all sin prakt :D

Seascape sa...

Godt nyttår til deg også :-)
Jeg gleder meg til å følge bloggen din i 2010.

Herlige vinter bilder.

Elisabeth sa...

Godt det ikke bare er meg som har hatt en noe tung hagedepresjon i høst. Det kom jo ALDRI noen SKIKKELIG sommer!!!
Men NÅ ser vi fremover igjen, nytt år og nye muligheter. Jeg har lært at man kanskje ikke skal gape over så mye, det trenes det på nå, og lukke igjen gapet *ler*

Godt nytt år til deg også, Ellea :)

AnitaH2 sa...

Åh, der var du igjen, vår deilige blomst! (Fuchsia, selvfølgelig...)
Mange klemmer fra nedi bakken!