lørdag 9. januar 2010

Jeg har sådd!:))

I dag har jeg sådd blodbeger, så dermed kan vi vel si at hagesesongen 2010 er offisielt åpnet. Det var forøvrig en annen milepæl også, for det er første gang jeg har sådd selvsankede frø:) Jeg har sådd masse, i håp om at iallefall en del av dem skal spire. Nå står de og koser seg på varmekablene på badet.

Jeg har overvintret en av blodbegerne fra i fjor, og nå har det sandelig kommet nye skudd på den:

blodbeger skudd

Ellers har temperaturen begynt å stige i dag, i skrivende stund er det ikke mer enn minus 7,6 grader ute. Tirsdag kveld, eller det var nok heller natt siden det var midnatt, så jeg at temperaturen i drivhuset sank faretruende og nærmet seg 0. Med fjorårets drivhusdød, da sikringen gikk mens jeg var bortreist og jeg kom hjem til 6 kuldegrader i drivhuset, fristk i minne bestemte jeg meg for å sette på en ovn til. Her skulle det velges mellom pest og kolera. Enten dør de overvintrede av langvarig for lav temperatur eller så dør de fordi sikringen går. Jeg valgte kolera jeg, og satte altså ut en ovn til. Det har gått veldig greit og etterpå har ikke temperaturen vært under 5 grader der inne. I dag da jeg var der ute for å så, stod sola på og det var behagelig sommertemperatur der inne:)

temp drivhuset

Den øverste viser temperaturen i drivehuset og den under viser temperaturen inne. Klokka har gått helt berserk:) I disse kalde dagene har jeg vært skrekkelig glad for at jeg har trådløs temperaturmåler og kan lese av temperaturen i drivhuset innefra………..

11 kommentarer:

TurboLotte sa...

ÅÅÅÅh gratulerer ja!! Jeg skal vel så litt blodbeger jeg også. Hos meg har det vært litt for kaldt, tror stemorsspirene døde gitt... søren. Eller kanskje det faktisk er meg som er for dårlig til å vanne der inne.

Vel-vel.

Rakk ikke noe rånetur innom deg i dag, men mulig jeg får til en tur i morgen hvis du er hjemme?

Harryford sa...

Gratulerer med offisiell våråpning! :-)
Den trådløse er herlig, har den på nattbordet. Burde hatt den på mobilen! ;-)

Ellea sa...

Charlotte: Gjerne rånetur innom i morgen ja:)Synd med de der stemorsspirene, kanskje jeg skal prøve en omgang her når det blir litt varmere i drivhuset. Gjør ikke noe om de kommer litt sent, de er jo så søte:)

På mobilen ja Harryford, det var da en glitrende ide!

Vivi sa...

Gratulerer med nyåpning av hagesesongen 2010. Blir spennende med nye mulighet og selv høsta frø. Krysser fingrene for at du får mange blogbegere.
Åh, det skal bli godt med vår. Ha en fin lørdagskveld. Klem

Elisabeth sa...

Grattis med såstarting, der slo du meg med minst 1 mnd *ler* Men jeg kommer sikkert sterk igjen, etterhvert ;)

Else Marie sa...

Ja ja,er det da di skyter med kork i løpet....heeee
Gratulerer med starten og håper alt går vel.
Mine ligger klare her og men jeg venter litt til.
Har sett på tråløs jeg og da vi var på Plantasjen på Onsdag 299 kr ikke verst pris heller.
Og må si at det er godt å tenke lengre frem i tid nå.........

orchis sa...

Gratulerer med såstart, og ikke minst med overvintret blodbeger. Dengang jeg dyrket flittig i Norge, overvintret jeg også mine blodbeger. Skulle ønske jeg hadde en av de plantene nå, fordi jeg aldri har fått spiring på blodbegerfrø siden! Grrr! Lurer på om jeg skal forsøke en gang til...?
God Søndag!

Ellea sa...

Trenger du frø må du bare si fra Orhis. Jeg har masse her:)

Og den trådløse er bare et must Else Marie. Kjøpte min på Clas Olsson og tror faktisk den var enda billigere. Den har 4 kanaler så jeg kan lese av flere steder.

orchis sa...

Oh yess! Vil gjerne ha frø! Sender deg en PM. Å, nå ble jeg glad!

Juni sa...

Så nå er du igang:)
Lykke til med dine selvsådde!
Jeg samlet frø fra en av ipomoenaene jeg fikk av deg fjor, og håper de er spiredyktige. I år har jeg bestemt at det skal såes okke som!

Ellea sa...

....og nå ble jeg glad Orchis, for at jeg kan gi noe tilbake til deg for alt jeg har fått fra deg:-)