fredag 22. januar 2010

Du verden som det spirer!

Lørdag sådde jeg første omgang med frø (etter at jeg fikk satt blodbegerfrøene i jorda). I løpet av denne uken har alle spirt, det er bare en pott med paprika som ikke har spirt enda. I fjor hadde jeg alle såbrettene i et minidrivhus som stod på varmekablene i gangen, men i år har jeg satt brettene rett på varmekablene, og jeg skal si det fikk fart i spiringen. Det aller beste er at jeg har fått fantastisk spiring på denne:

petunia Sophisticated bicolorPetunia sophisticated bicolor.

I fjor sådde jeg tre poser med hengepetunia og fikk bare 1 blomst, så gleden er stor når jeg i skrivende stund kan telle 11 spirer:) Jippi. Ellers spirer tomat basinga, tomat Tiny Tim og tomat Green Grape i tillegg til bacopa bluetopia og snowtopia og  verbena Quartz waterfall mix. Enn så lenge står de på kjøkkenbenken og har det greit der, men det er nok snart på tide å få på plass plantelys i drivhuset og drive dem videre der.  

Tirsdag var det samling i Vågsbygd Hagegale igjen. Jeg hadde kjøpt meg nytt kamera som jeg skulle teste, så derfor hadde jeg tenkt at jeg skulle invitere der inn som flue på veggen i møtet vårt:)……

9 kommentarer:

TurboLotte sa...

ÅÅÅh fikk du spiring på den!!! Kan jeg stille meg i priklekø hvis du skulle få litt for mange spirer? Kunne godt tenkt meg den ja.

Ellea sa...

Du kan iallefall stille deg i stikling kø dersom det ikke skulle bli for mange spirer:) Denne skal det tas maaaaaange stiklinger av!!!!

Vivi sa...

Så flott at det spirer. Da er det bare å vente til priklinga begynner. Alt har sin sjarm og vi gjør det omigjen og omigjen. Det er herlig å være hagegal. Ha en kjempe flott fredag videre og god helg til deg. Klem

Elsa sa...

Så flott at det spirer. Når første spirene spretter opp er en liksom igang for alvor.

Ha en flott helg.

Ps. Det var artig å være flue på veggen, ser ut og høres ut som dere har det kjempehyggelig:) Skulle gjerne vært der ja:)

Elisabeth sa...

Her får jeg sterke følelser av og være i en skikkelig hønsegård *ler* Bløde konsonanter i mengder, høres ut som dere har det utrolig herlig sammen. Nesten så man skulle vurdere å flytte sydover, hoho!!!

Harryford sa...

Ingen ordstyrer - men kankje en ordfører! ;-)

Jeg hadde ikke trengt de siste bilde for å komme frem til ovennevnte! :-DDD

Ellers setter varme fart på spiringen som du sier, men husk at salatfrø helst ikke skal ha særlig over 20-22 grader. ;-)

Ellea sa...

Hihi Harryford:)

Det med salatfrø husker jeg fra tidligere, så da er nok spiring på kjøkkenbenken det optimale:)

AnitaH2 sa...

Jøss, jeg trodde egentlig vi stort sett hadde fler enn to samtaler samtidig, men her holdt man jo nesten tråden?
LOL!!!
Kanskje vi skulle hatt en "viktigst fra meg siden sist-runde" slik at alle faktisk fikk inn et ord på tvers?

orchis sa...

Hei! Har nettopp vært i postkassa, og der lå frø fra deg, omtenksomt pakket i en helskjønn frøpose. Mange tusen takk! Idag settes den elektriske spirekassa i drift. Ah, hvilken strålende morgen, takket være deg. Klemmer!