fredag 5. februar 2010

112 blodbegerspirer er priklet…..

I år har jeg for første gang sådd selvsankede frø. Siden jeg var så redd for at spire evnen skulle være dårlig og fordi jeg hadde samlet så utrolig mange frø fra blodberne jeg hadde i fjor, sådde jeg noen enorme mengder. Og så fikk jeg altså en eventyrlig spiring!!:) Blodberne kan ikke stå i drivhuset, der er det for kaldt for dem, så jeg fant ut at jeg har plass til 3 brett med såpotter på kjøkkenbenken. Med to eller tre spirer i hver potte ble det altså 112:) Av erfaring vet jeg at en del av dem nok dessverre kommer til å dø etter priklingen, men uansett håper jeg at jeg skal få oppfylt ønsket mitt om maaaaasssse blodbeger til sommeren.

blodbegerspirer-horz

Fremdeles er det to små potter med tilsammen ca. 20 spirer igjen. Det var jo ikke plass på kjøkkenbenken: ) Dersom noen i nærheten har lyst på dem er det bare å stikke innom!

19 kommentarer:

Maiblomst sa...

Imponert! Om halvparten overlever priklinga, skulle du ha litt å pynte opp hagen med! Eg har sådd blodbeger for første gong, og ventar i spenning på at dei skal spire:-)

Gry sa...

Helt utrolig! Lykke til med småbarna!

Anonym sa...

Gratulerer, eg driv nærmast med sjølvpining, eg må lese alle bloggar eller innlegg om blodbeger og spiring, men i mine eigne såpotter med blodbeger kjem det ikkje så mykje som ei spire. Men enno lever eg i håpet, tinga ein ny pakke hjå Impecta i går. Visste ikkje ein gong kva blodbeger var før eg las om det her hjå alle dokke hagegale. Hadde eg vore nær nok til dine 112 så hadde eg nok vore på døra og bedt om å få noken planter.

TurboLotte sa...

Oj.......... tror jeg har ca 20 spirer. Overlever halvparten er jeg fornøyd tror jeg.

Ellea sa...

Anonym: Blodbeger kan bruke ganske lang tid på å spire, mine tok nærmere 3 uker, og de kan også spire ganske ujevnt, så du må ikke gi opp håpet:)Jeg satte dem på varmekabler på gulvet i gangen til spiring. Da den første spiren kom satte jeg dem opp på kjøkkenbenken.

krepsemor sa...

Jøss, du har nok å styre med ;o) Men jeg kjenner meg igjen der, må jeg innrømme! Bedre å så litt ekstra i tilfelle bar noen få spirer! Og ender opp med altfor mange!
Ha en god helg, og pass på dine små!

Britt Åse sa...

Herrejemini! Ja,da har du vel kanskje 2-3 stykker til meg hvis avlingen her slår feil? :D

Vivi sa...

Du er så flink, Ellea. Så gøy med egne frø. Jeg har også noen som jeg skal så og er spent på spireprosenten på dem.
Blodbeger har jeg prøvd en gang, men med veldig lite hell.

orchis sa...

112!? Oioioi. Daglig titter jeg i spenning på mine som står på badegulvet. Enda ikke spirt... Håper de kommer snart! De må!!!
God helg til deg og dine.

Ninni sa...

WOW! Det var litt av en produksjon! Så flink du har vært :) Da får du nok mange fine bytteplanter til sommeren. Jeg skal så litt i helgen tenkte jeg, har kjøpt jord og alt er klart. Og så mååå jeg få priklet chilispirene :)

Lokki sa...

Jeg er imponert!
Så moro da! Jeg håper så mange som mulig av dine små overlever og blir store og sterke og kan glede den omsorgsfulle mor.
Lykke til videre!
Ønsker deg en herlig helg!

Ellea sa...

Orchis: Vi vet iallefal at frøene er spriedyktige:)) Mine tok nærmerer 3 uker før de første spirte.

Britt Åse: Dersom mange av disse overlever skal det nok bli litt blodbeger på deg ja:) Du kan jo komme på et møte i Vågsbygd Hagegale og hente dem i løpet av våren. Det var et godt forslag det!!

Mari sa...

Skal si du har fått god spiring hehe :) Med så mange planter bør det vere sjangs for at det blir endel frø utpå høsten. Hvis så stiller jeg meg i frø-kø, har brukt opp siste rest av de jeg hadde ;)

Elsa sa...

Du allstyrens som du har priklet, 112 planter. Imponerende!
Med så mye blodbeger blir det forhåpentligvis mye frø til høsten. Stiller meg i frøkø jeg:)

Ha en fin helg:)

Tonerose sa...

steike - så flink du er! Dette ser veldig lovende ut!! :o) Spennende med så masse som spirer,jeg gleder meg til å følge utviklingen! Husker godt hvor masse lekkert du hadde i hagen i fjor, også så ekstra stas når det er sådd selv. Imponerende!

Jeg har også lyst til å så! Håper iallefall pelargoniane mine overvintrer, så spennende med stiklingene du har som begynner vokse forresten! Spesielt når man tror det er dødt, er det ekstra stas med noe små grønne blad som titter frem! :o)

Nei, nå får jeg fortsette med bloggen/nettbutikken - men takk for flott lesestoff som alltid! :o) Jeg lurte på å ta meg en tur og shoppe stoff med blomster etc - tenkte å lage forkle og nett/kurv til såing, frø, prikling og hagearbeid innendørs! :o)

Ha en strålende lørdag!

orchis sa...

Godt å vite, Ellea. Det er jo bare ei drøy uke siden sådd, så da behøver jeg ikke bekymre meg enda. :)
God kveld!

Ellea sa...

Ja går dette bra får jeg sanke som bare rakkeren til høsten. Jeg har overvintret en av de to hengepottene med blodbeger jeg hadde i sommer, den fikk henge i drivhuset til alle frøstandene var knusktørre. Kanskje derfor de spirte så godt? Skal sørge for å overvintre en del neste år også:)

Tonerose: Jeg tror jeg bestiller forkle og kurv med en gang jeg:)

Harryford sa...

30 sorter var det vel som var planlagt - og med 112 stk av hver sort blir det eeeeeeeh 3360 planter! Hm - ja ja! ;-)

Monicus sa...

Hei, så spennende blogg du har! Her lærer jeg mye!