onsdag 24. februar 2010

Stiklingene er kommet i hus :)

Mandag klarte jeg ikke å dy meg lenger. Jeg hadde hjemmekontor, ble ferdig før jeg hadde forventet………brum, brum…..inn i bilen og dure utover mot Nodeland og Kulien gartneri. Der møtte jeg forresten på Ann Kristin fra Vågsbygd Hagegael som var ute i samme ærende:) Stor ble skuffelsen da det ikke var en stikling å skue i mils omkrets! Heldigvis er damene der ute så hyggelige, at de tilbød seg å hente inn fra gartneriet hvis vi ga beskjed om hva vi skulle ha:)

O lykke, de hadde alle de største suksessene fra i fjor:

 

Surfina Lime, som egentlig er hvit men som er lime inni og på baksiden.

lime1-horz

I fjor hadde jeg den sammen med surfina repens, som er noe mindre i blomstene og tåler veldig godt regn. Innkjøpt i år også, men denne gangen prøver jeg meg på rosa.

repens og lime

Også i år hadde de diascia – som jeg synes er utrolig søt og så er den så blomstervillig og flommer utover kanten på krukka. I fjor var de triste, pga alt regnet, men vi skal jo ikke ha regn til sommeren, skal vi vel!!!????

diascia

Som i fjor hadde de doble surfina, her representert ved den hvite:

dobbel hvit1

I fjor hadde jeg i tillegg blå (som jo er mørk lilla) og en dus rosa . I år hadde de også fått en mørk rosa. Gleder meg til den:)

dobbel surfina

Og så hadde de fått rosa Bacopa og doble Million Bells! Jippi! Naboen hadde begge i fjor, og de var kjempelekre!!

Jeg fikk også kjøpt noen pelliser. Dronning Ingrid som har klart å dø i løpet av vinteren, og Mary og Denise.

Fuchsia stiklingene kommer ikke før om et par uker, men da skal jeg få erstattet Pink Galore som er avgått ved døden. Den klarte jeg ikke å overvintre i fjor heller, så det er godt de har den på Kulien, for den er bare lekker!

pink galore

I dag skulle de sette stiklingene ut i butikken, så det blir nok en tur ut igjen på lørdag. Oppdaget at jeg ikke hadde fått med meg noen blå eller lilla (som da er lys lilla) fylte surfina og ingen blå fylte million Bells.

For en lykke det er å få stiklingene i hus. De er så kraftige og flotte de som kommer fra Kulien, noe helt annet enn stiklingene fra Plantasjen, og så stikker de gjerne både 2, 3 og av og til 4 i hver potte. Flere av de var også allerede klare til å ta stiklinger av. Jeg pleier å dele dem, så dermed er de billigere enn Plantasjen sine også. Dette er litt av et vårtegn midt i all snøen:)

6 kommentarer:

TurboLotte sa...

JAAAAA!

krepsemor sa...

Ååhhhh, skjønner din store glede der! Passe godt på de nå da ;o)

Margrethe sa...

Det høres ut til å være en deilig ting å gjøre; dra på stikling-handel. Noe må man gjøre for å motvirke dette kalde hvite som holder på å kvele oss.
Lykke til med stiklingene :-)

AnitaH2 sa...

Mmmmm! Dette kan bli en dyr lørdag... Hvis jeg får "fri". Det kan hende jeg må ta med tøttemor, men hun er jo umoralsk støtte så det holder, så det er ikke sikkert jeg vil angre på dét når sommeren kommer! "Men mamma, jeg bare MÅ ha en rosa også?"
Jeg kjører selv hvis hun blir med, tålmodigheten er jo så som så.

Ellea sa...

Da blir det jentetur til Kulien gitt:)

Ninni sa...

Åååå...for et varp! Det var jo skikkelig innertier med Surfina repens med alt regnet i fjor sommer :) Men i år blir ikke det noe problem, det kan umulig komme to slike somre på rad :)