mandag 5. april 2010

Kveldsrunde i drivhuset

I dag har det vært en grå dag, så den ble tilbrakt i drivhuset i stedet for i hagen. Jeg er elendig til å huske å gjødsle når jeg vanner, så jeg er overlykkelig for langtidsvirkende gjødsel:) I dag har jeg fått gjødslet alle småttingene som begynte å få et stort behov for litt mat og ikke bare drikke. Jeg hadde med meg kamera, men var så opptatt av jobben at jeg fikk ikke tatt et eneste bilde. Derfor tok jeg med meg kamera på en liten kveldsrunde i stedet.

fylles opp
Det begynner virkelig å fylles opp nå
 
sitteplass
Men det er heldigvis plass til en liten sitteplass enda:)

Nå begynner så smått blomstringen også:)

lys rosa dobbelI år som i fjor er det den lys rosa fylte som er den første surfinaen som kommer i blomst.

cosmosDen aller første ørlille cosmos blomsten har også vist seg.

scaveola  …..og scaveola er ivrig etter å starte sesongen:)

pellis hylle

I pellis hylla er blomstringen i full gang. Foran står tomat Basinga som har blitt så stor at den må plantes over i sink bøtta si nå……

overvintredeDiverse klatrere som har overvintret i krukker vokser og trives 
asarina og Asarina som jeg sådde i fjor har begynt klatresesongen:)

salat under bordet

et par verandakasser med salat og ruccola har blitt henvist til plassen under bordet/undervanningsbrettet,men de er riktig så fornøyd med det de. Stakkars de vet ikke om noe annet

…..og endelig begynner de sådde blodbegerne å vokse! Merkelge greier det der, jeg vet jo hvor lang tid de bruker, men allikevel er angsten for at de ikke skal vokse i år like stor hvert år:) Den overvintrede har allerede begynt blomstringen den……

blodbeger vokser blodbeger

13 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Lurt med en kveldsrunde i drivhuset - det må til når du glemmer å ta bilde :-) Så langt det har kommet med deg og!!! Nydelig rosa på den første Petunia`n, og blodbeger er jo bare vakker. Du har mye som blomstrer hos deg, og det er gode tider. Ha en fin uke!

orchis sa...

Så fine bilder! En fin tid er igang hos dere.

Tonje Cecilie sa...

Så flott, Ellen! Nå ble jeg rent misunnelig, gitt.. men jeg vet akkurat hvor flink jeg er med såing og prikling og sånn, så jeg får nøye meg med å se på bildene dine i stedet. Har klippet ned pelliser i dag og satt "avklippet" i potter, så får vi se om jeg klarer å formere dem, i allefall. Det tror jeg er ambisjon nok for meg i år.. :o) Kjekt å se bilder fra hagelivet ditt!

Harryford sa...

Grønne fingre sies det . . . det sitter nok en annen plass,. . . og vi andre får glede oss over ditt drivhus og dine flotte bilder . . . mens vi drømmer om den dagen vi (forhåpentligvis) stiller i samme klasse!

Elsa sa...

Du verden så langt plantene dine er kommet. Riktig frodig og flott ute i drivhuset ditt.

Ninni sa...

Så flink du er Ellea :) Her var det så grønt og frodig og flott at det er en fryd å se! Frøplantene dine har kommet veldig mye lenger enn mine inne på det kalde planterommet. Men kommer varmen ute, tar de vel av i vekst de også tenker jeg. Fuchsia og Pellis har også så vidt begynt å få blader etter de ble klippet, men jeg ser i alle fall at det står til liv!

Sine sa...

Oj oj oj, så fint og så spennende. Jeg blir like imponert hver gang, jeg. Det kommer til å bli så fint hos deg.

TurboLotte sa...

Himmel og hav så utrolig frodig det er hos deg da! Hvorfor er det ikke sånn hos meg tro? Hmmmm....

Snart drar vi på tuuuuur!!!!

Marit -Tusenfryd sa...

For en oase du har!!!
Skulle ønske at mitt drivhus var så lyst og varmt som ditt og ikke minst så fullt av både blomster og frøplanter.
Du er dyktig:)

AnitaH2 sa...

Deilig å titte inn, vennen!
Tusen takk!

Ellea sa...

Å så koselig med så mange hyggelige kommentarer. Må jo innrømme at jeg har betalt masse kontingent (jeg har funnet ut at jeg skal kalle strømforbruket mitt for kontingent på hobbyen min:)) ......og har det ganske godt og varmt der inne.

Tonjisen: Du kommer til å fryde deg stort når den første stiklingen din har rotet seg og begynner å vokse:) Det er noe eget med å få en flott plante helt gratis bare ved å stikke en stilk i jorda:)

Tonerose sa...

Så koselig å få en titt inn i drivhuset ditt. Jammen er det frodig hos deg!! helt herlig. Så utrolig søt den doble surfinaen er!! Utrolig vakker.

Deilig med salat allerede!! Hihi, du skriver så bra, underholdende lesning! (og VAKRE bilder)

Så bra at du fikk tak i steinspray!! jeg håper du vil vise noen bilder av sprayinga, det hadde vært gøy å se!

Riktig god helg videre til deg!!

Plym sa...

Hei. Fin og informativ blogg du har. Masse gode tips!

Hvor har du fått tak i STEINSPRAY??? Har lett høyt og lavt etter det i en evighet...