fredag 26. mars 2010

Våren har kommet ved inngangsdøren

I dag hadde jeg fri, og de tre dagene neste uke avspaserer jeg, så dermed var dagen i dag startskuddet for påskeferien:) Dagen har jeg brukt godt, både i hagen og i drivhuset. Jeg har fått plantet vårblomster ut i krukker og satt dem ved inngangsdøren, så nå er våren kommet dit:)

gruppe ved døra

Jeg er så glad i engler, og nå kan jeg heldigvis begynne å bruke dem igjen.

hylle ved benken

På den andre siden av benken har eføyen som har trives så godt under snøen i vinter fått plass sammen med noen flere engler.

stemor i minidrivhus stemor1

Det er så utrolig godt å oppleve blomstring igjen:)

ranunkel

For en halvannen mnd. siden kjøpte jeg noen ranunkler og satte i drivhuset. Der sturte de ettervhvert fælt og synetes det var for varmt. Så nå har de stått ute noen uker, og stortrives. Denne blomsten er helt fantastisk når det gjelder å tåle kulde. Et år hadde jeg en stående ute i 7 kuldegrader og den ble dekket av snø. Den koste seg glugg ihjel den:)

tulipan krukke tulipan nærbilde

I høst var jeg så ekstremt hagelei at jeg ikke orket å sette ned en eneste løk. Selvfølgelig angret jeg bittert på det etterhvert som snøen bygget seg opp på utsiden. Heldigvis var det gode hagegale venner som forbarmet seg over meg, så jeg fikk litt løk som jeg satte i potter i drivhuset. Nå var tulipanene kommet så langt at jeg bare måtte få satt dem ut, hvis ikke de skulle blomstre ferdig der ute. De stopper nok opp, men det gjør jo ingenting. Men den ene knoppen som har kommet er så usigelig vakker der den står:)

Ellers har jeg fått ryddet en del i bedene. Jeg har fått dradd opp Dahliknollene som jeg selvføligelig ikke orket å ta opp i høst og fått ryddet bort en del visne planter. Men jeg tør ikke fjerne for mange. Siden jeg knapt har noen plantelapper igjen som det går an å se hva som står på, der disse det eneste som til en viss grad identifiserer hva som kommer til å dukke opp der. Skal ha en runde med nye plantelapper i morgen.

Det er så godt med vår! Det har ikke vært spesielt fint vær i dag. Det regnet til morgenen og har vært fuktig og tåkete hele dagen, men du verden så deilig det er å være ute i hagen! Det føles som jeg har holdt pusten hele vinteren, nå kan jeg endelig begynne å puste og leve igjen:)

15 kommentarer:

Vivi sa...

Så herlig med vår. Her må jeg nok vente til over påske, men da skal det frem krukker her også. Har nok ikke satt noen løk, men det finnes så mye fint på Plantasjen, så noe skal jeg nok få pyntet med. Ha en super fin helg.

Tonerose sa...

ojojoj, SÅ lekkert du har fått det i inngangspartiet! NYDELIG!! :o) lekkert med engler, jeg er også utrolig glad i å ha engler - både inne og ute. Driver for øyeblikket å støper noen engler, og de ser så absolutt ut til å leve opp til forvningene! :o)

Heldige du som har tulipaner i blomst fra egen planting; men så har du vært flink også da! :o) Steike, ranukler som står i -7 grader i blomst? hmm, spørs om jeg kanskje skal prøve meg på de etterhvert jeg også, de er jo kjempeskjønne! Har enda ikke hatt ranukler selv, men de er jo utrolig søte.

Riktig god påskeferie!!

Vigdis sa...

Vakkert har du gjort det! Det er godt at vi kan få litt vår ved inngangsdøra. God helg!

AnitaH2 sa...

Jeg begynner sakte å nærme meg tanken på ikke-voksende pynt i hagen, og det er takket være dere oppi lia. Så flott det ble!

krepsemor sa...

Ja, våren er herlig, en våkner liksom opp fra dvalen på en måte! Lukter, kjenner og nyyyyter! Vakre farger, fuglekvitter! Simpelthen utrolig deilig er det :o)
Så flott det var ved inngangspartiet ditt! Engler er nydelige! Godt er det med påskeferie ja! Jeg hadde siste arbeidsdagen i dag, så nå senker jeg skuldrene!
Ønsker deg en fredelig og god påske!

Marit -Tusenfryd sa...

Så fint du har det Ellea!
De krukkene var nydelige:)
Det kjennes godt nå som våren endelig er her og vi igjen kan gå ut å få litt jord under neglene!

Wenche sa...

Så nydelig du har fått det ute! Herlige engler og herlige planter - jeg er misunnelig. Og heldige deg som virkelig har fått våren i hagen. Her er det fremdeles nesten en meter på terrassen og omtrent det halve jevnt over i hagen. Blir nok ennå en stund til jeg kan rydde opp i bedene :-(

Håper på både regn og sol i løpet av påsken, nå har det virkelig begynt å klø i hagefingrene.

Ha en riktig god helg og god påske :-)

TurboLotte sa...

ÅÅh så fiiint!!! Jeg må vente litt. Må olje verandaene først. MÅÅÅ vente litt..

Psst. Du er blitt plukket på Bloggpuls!

Ellea sa...

Tonerose: De englene dine var kjempelekre, var innom og tittet i bloggen din. De har jeg skrekkelig lyst til å prøve å lage. Hvor fant du de formene???

Bloggpuls??? Hjelpes meg!!......Drivhuskjas i dag?

Ninni sa...

Så nydelig komposisjon du har laget Ellen :) Virkelig vakkert og harmonisk! Ranunkler ser så sarte og skjøre ut, men skinnet bedrar :) Jeg må kjøpe noen tulipaner og ha på trappen min også, det har jeg helt gelmt.

Når man ikke har fått satt løker om høsten, er det jo veldig kjekt med krukker man kan plante i, så får man vårfloret der man er mest før hagesesongen tar til på alvor :)

Min første våraktivitet i hagen blir å plukke katteavfall...du aner ikke hvor mye det er! Hele gangen jeg spadde gjennom haven for å komme inn i kjellerrommet er fullt. Jeg kom nesten ikke inn døren fordi det lå et teppe av møkk foran den. Det blir ingen hyggelig oppgave. Bare regnet gir seg, må jeg til pers... Håper nedbøren tar med seg mye av metern som ligger i bedet ved verandaen, dit er nemlig hele verandaarealet spadd bort.

Ha en super helg og en deilig påske :)

Ellea sa...

Ja nå kommer skit og rask virkelig fram. Underlig at alle later til å tro at snøen spiser hundelort og lignende......

Furulunden sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Furulunden sa...

Deilig gjensyn med blomster, fine bilder

Ninni sa...

Iiiik! Og jeg som har levd i den villfarelsen at jeg var den regjerende mester... Det må det gjøres noe med :)

Tonerose sa...

Øj, mente jeg fortalte at mine former ikke er kjøpt her i landet Ellea - det var iallefall planen. :o) Beklager! De har jo forskjellige gipsformer på hobbybutikker, men gjerne ganske små desverre.. Nå er ikke mine to engleformer SÅ store heller, men engle-skiltet er det jo litt størrelse på. Det skal opp i inngangspartiet, kanskje ett oppe i drivhuset også, om jeg får det til etterhvert! :o) Ja, tilbake til formene.. Du kan bestille de på ebay, der har de alt! :o) Jeg har så lyst på form til å kunne støpe store urner; men slike former koster altfor masse.. Derfor tenkte jeg å forsøke å lage form selv!!

...du får si ifra om du evt har lyst på ferdigstøpt Ellea! Jeg har ikke begynt å støpe benk eller krukker enda, så jeg har en del betong stående. :o)

Ønsker deg en herlig uke!