søndag 21. mars 2010

Gledelig gjensyn

De siste dagene har vi skuffet bort snø som om vi skulle hatt akkord betalt for det. Takk for pris for snøfreser:) På plassen hadde vi en haug som da den var på det høyeste rakk opp til andre etasje på huset vårt. Når jeg satt på kjøkkenet og så ut av verandadøren så jeg ikke bare ungene som lekte i toppen av den, jeg så skoene deres!

Slik så det ut 2. februar og etter dette kom det ytterligere en meter eller noe sånt………

snøhaug

Nå er den borte! Igjen lå en gedigen haug inne i hagen min:( Masse av snøen fra plassen foran huset har blitt frest inn der. Selv om det har smeltet som bare juling de siste ukene, var det minst halvannen meter igjen, over bedene mine! Så derfor kjørte vi snøfreseren inn for å få bort det meste.

Dette er det som er igjen:)

lite snø igjen

Jotakk! Det gikk hardt utover gresset, men det er bare på overflaten så det kommer fint tilbake etterhvert. Dessuten gikk jeg og strødde litt gressfør oppå snøen som lå igjen, så det blir nok så fint så:)

ødelagt gressTerassen bak er helt fri for snø (tenk jeg glemte å ta bilde……)

Når all denne snøen har forsvunnet så brått, har det ført til en del gledelige gjensyn:) Det aller beste og uventede var dette:

stemor stemor3I fjor sådde jeg masse stemor, yesterday today and tomorrow. De var så nydelig og skiftet farge fra hvit til lilla etter hvert som de vokste. 

Først hadde jeg dem i verandakasser og etterhvert plantet jeg dem ut i bedet. Der blomstret de til frosten og snøen kom.

I dag oppdaget jeg til min store glede at ikke bare hadde de frøsådd seg, men noen av plantene har overlevd og hadde knopper! Trodde jeg måtte klare meg uten disse i år siden jeg ikke har fått sådd, men dette var litt av noen stayere:)

 

 

All snøen kom før frosten så staudene dukker grønne og flott opp av snøen:

stauder gjennom snøen

eføyKrukka med eføy dukket fram fra snøen grønn og frisk og er nå blitt så stor og lang at jeg må finne ny plass til den.

Oppe i venstre hjørne skimtes bambusen som jeg har vært så spent på om har klart seg. Den har naturligvis visne og brune blader, men grenene er grønne og friske så jeg tror dette har gått bra jeg:)

 

 

 

 

 

 

Inne i drivhuset har saker og ting vokst så at det var på tide å potte om en del av dem, bl.a tomat Basinga og Green Grape.

Cosmos Cosimo har fått de første knoppene:

cosmos knopp

  Det samme har min overvintrede blodbeger (beklager, bildet er veldig uklart, bakgrunnen er alt for lys)

blodbeger

….og fuchsia Rattatoulle blomstrer. Den har så lekker farge synes jeg:)

ratatoulle

Dagen i dag har vært aldeles vidunderlig, varm og solfylt. Nå tør jeg nesten tro at våren har kommet for å bli (banker som besatt i bordet her!)

9 kommentarer:

TurboLotte sa...

Er det ikke deiiiilig!!!
Du den rattatagreia.. kan jeg få tigge en stikling av den etterhvert??? Nyyydelig!

Blomsterguri sa...

Alldeles nydelig dag, og du har jobbet i hagen! :-) Jaja, slik er det å være hagegal. Syns det var rart vi ikke møttes på Plantasjen, men nå ser jeg jo hva du har holdt på med :-)

Ellea sa...

Den der rattagreia her jeg allerede tatt stikling av så det skal ikke bli noe problem:)

Vurderte Plantasjen i dag men ombestemte meg:)

Marit -Tusenfryd sa...

Fantastisk at all snøen forsvinner så fort. Det er nesten litt uvirkelig - tenk at det er mulig! Men herlig, herlig og ikke det spor farlig!

Tonerose sa...

ojojojoj - så deilig!! Jammen har du vært flink i hagen ja! hagegal?? skjønner ikke hva dere mener, alle burde ville ha det sånn! :o) Skulle virkelig ønske det så sånn ut i hagen vår - men her er det som på før-bildet.. Men, jeg håper det ikke tar så lange tiden før det begynner å bli bart her også!

Det gleder jeg meg skikkelig til!

Så masse spennende som titter frem hos deg, virkelig gledelig gjensyn! Er kjempespent på hvordan du velger å gjøre det med tanke på damm etc etterhvert - mon tro hva sommmeren bringer.

Så gøy med cosmos som allerede er i knopp, moro!

Herlige vårlige bilder, tusen takk! :o)

AnitaH2 sa...

Deilig vitamin-innsprøytning, den rapporten din! Tusen takk!

amo sa...

Det har vært en nydelig dag. Det er alltid like fascinerende å se det som spirer og gror om våren. Det tærer godt på snøen med de varmegradene vi har hatt de siste dagene. Det smelter mye fortere enn jeg hadde trodd, det var jo ganske mye å ta av.

Ninni sa...

Oj, har du fått knopper på Cosomos allerede! Skal si plantene trives hos deg :) Så herlig at verandaen snart er klar for å innvies, her også smelter det ganske raskt, men gjenstår ca 40 cm i haven pluss en del høye brøytekanter. Det er meldt regn hele uken, dda forsvinner nok det meste tenker jeg. Så kan det bli sol i påsken :)

Tenk at den søte lille stemoren din har dukket opp igjen i bedene :) Jeg husker den godt fra i fjor, helt fantastisk at den skifter farve på den måten. Jeg har nylig sådd et par sorter stemor, bl.a en jeg tenkte å plante ut i bed, nydelig den også. Håper jeg lykkes like bra som deg!

Ellea sa...

Ninni: Jeg har funnet ut at stemor trives bedre i bed. Da har de mer plass å breie seg på og trenger ikke å strekke seg sånn mot sola der de kjemper om plassen med alle de andre i ei krukke eller kasse:)