fredag 12. mars 2010

…men graset er grønt for alle……

I dag har jeg vært ute og lekt:) Jeg har gravd elver gjennom alle isen og snøen på plassen, slik at alt vannet som lå samlet under der og den store haugen kan renne ned i sluket vi har under verandaen. Det var veldig gøy var det! I tillegg fikk jeg begynt å skuffe vekk snø fra terassen.

Stien ned til drivhuset, som jeg så samvittighetsfullt har måkt hele vinteren begynner nå å få bare flekker, og ved porten inn til bakhagen er det en stor bar flekk. Det er tydelig at all snøen har isolert godt, og det var jo en stor fordel at den kom før den voldsomme kulda kom. Så i disse små og litt større bare flekkene som har dukket opp, oppdaget jeg i dag at gresset er grønt under snøen:) Det var til å få vårstemning av det!

vintergress

Ellers er det stadig noen av plantene i drivhuset som synes det er på tide å starte med litt blomstring.

blomstring

Øverst til venstre Pelargonium Candyball, deretter fuchsia Allison Patricia. Nestemann tilhører vel ikke kategorien blomstring, men Herr Sønn har i lang tid etterspurt et sitrontre, og her om dagen fant jeg et lite et på Plantasjen. Til slutt blomsten på rosa Bacopa. Ikke så lett å se på dette bildet at den er dus rosa, men det er den – med lilla midt. Store flotte blomster har den også. Jeg var så spent på hvordan den så ut, så jeg lot et skudd få blomstre før jeg knep det av. Satte den i et lite glass med vann der den skal få stå og glede meg en stund:)

Jeg begynner nesten å tro at vi skal få vår nå. Det er visst meldt litt snø i natt, men 0,3 mm nedbør medfører forhåpentligvis ikke den helt store måkejobben i morgen………

9 kommentarer:

TurboLotte sa...

åååh for et herlig syyyn!! Bare vent til sitrontreet blomstrer også. Fantastisk duft! Smart sønn du har. Ellers har jeg store prikleplaner i drivhuset i morgen på formiddagen. Så hvis du vil ha kaffe så gi et pling!

Ellea sa...

Ja jeg tror sandelig jeg må plinge litt, selv om jeg også har store prikle og andre planer i drivhuset i morgen. Må jo ha en drivhuskjas:))

AnitaH2 sa...

Deilig skue! Kos dere med priklinga!

anne - moseplassen sa...

Godt å se at det grønnes :D
Jeg har holdt på i dagesvis nå med å hakke på snøen/isen ved hagedøra, og nå har jeg et realt stykke som er bart, og kan gå ut med inneskoene mine og sette meg i solen!

Du, angående den nye mal-velgeren på blogspot. Det står at den ikke funker for IE6. Kan det være det som er grunnen til at du ikke får til?

Ninni sa...

Jaaaa....gress! Jeg har omsider fått gravd frem hele verandaen, så nå er det mye bart tre der. Utemøblene skal få lov til å bli satt på plass i helgen, vi har nydelig vær med knallblå himmel i dag :) Etter inspirasjon fra Turbojenta skal jeg begynne å grave frem julerosene hvis jeg ikke blir for opptatt med kabal...;)

Nydelige planter i drivhuset ditt!

Tonerose sa...

jabadabadooo! så deilig med vår!! Er helt herlig nå, med detta været blir det bart før vi aner det. Og DET er etterlengtet!! Herlig blomstring du har allerede, så spennende med sitrontre! :o)

Kos dere med prikling og skravlings!

Riktig god helg!

Marit -Tusenfryd sa...

Grønt gress? Her kan jeg ikke skimte så mye som en gresstuste ennå:(
Hakket og spadd har jeg gjort også, så det så!
Håper det ikke blir noe mer snø nå så kan jeg kanskje få sett litt grønt gress her også om ikke så lenge.

Tonerose sa...

Tusen takk for tips til gjødsling, skal titte etter lupingjødsel på hagesenteret! :o) (heter det det? trodde lupiner vokste som ugress, hihi) Men veldig behagelig med langtidsgjødsel!

Jepp, steinspray har de helt sikkert andre steder også - der hvor man ellers kan kjøpe spraymaling. Morsomt er det iallefall!

stor klem!

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra