mandag 1. mars 2010

Det blomstrer i drivhuset:)

I dag har vært en nydelig dag. 1. mars er jo den første vårdagen, og i dag har det virkelig vært vår i lufta. Sola har skint fra skyfri himmel, det drypper fra taket (herlig musikk!) og det er ordentlig slapsete og glatt (vidunderlig!) Da jeg kom hjem fra jobb var det 23,3 grader i drivhuset uten at ovnen stod på :) ……og nå våres det virkelig der inne! Noen av de overvintrede, de jeg ikke klippet helt ned i høst, har begynt å bli store og kraftige og noen av dem har til og med fått blomster:

Pelargonium Odoratissimum – som dufter helt herlig:)

odoratissimum1 odoratissimum blomst

Fuchsia Riijs 2001 – denne har jeg allerede fått tatt flere stiklinger av og flere skal det bli, den er utrolig yndig.

riijs 2001 riijs blomst

 

Fuchsia ‘Allison Patricia’ og ‘Krommenie’ har plutselig fått masse knopper. De er så små enda at jeg burde knipe dem av, men jeg må bare nyte synet litt til:) Krommenie er ikke av de mest prangende, men den har overlevd hver eneste vinter, og kvitterer hver sommer med et vell av små lilla blomster.

allison patricia krommenie

Jeg kjøpte noen nye Pelargonium stiklinger fra Kulien i forrige uke. De var store og flotte, og sandelig har ikke Candyball fått knopper den også. Plectrantus fikk jeg en stikling av fra Charlotte i fjor. Den er blitt en stor flott plante som har overvintret fint. Det ble selvfølgelig tatt masse stiklinger av den etterhvert og en av småplantene som har overvintret har nå små lilla blomster. De skal vel egentlig blomstre på høsten?

 

candyball plectrantus

Den overvintrede blodbegeren begynner å vokse og jeg har tilogmed fått tatt en stikling (som om jeg trenger det om alle spirene slår til:))

 

blodbeger

 

Spirene trives også i drivhuset og Cosmos begynner å utvikle egne blader. cosmos Tomat Basinga  og Green Grape begynner å nå en anselig størrelse

tomat green grape tomat basinga

….og alle stiklingene fra Kulien er delt og pottet om. De stikker alltid 2 (og noen ganger 3) stiklinger i hver potte. Jeg pleier å dele dem, og det blir allikevel store flotte planter. Da kan jeg bestemme selv hvor mange jeg vil plante sammen når den tid kommer.

stiklinger

Ja dette var en riktig hyggelig drivhusrunde den aller første vårdagen. Alle snøen på utsiden klarte jeg å overse fullstendig!!!!

14 kommentarer:

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Det er såååå deilig når vårvarmen bare strømmer mot en. Her er det kaldt om nettene, men sola begynner så smått å varme skikkelig på dagne nå, synes jeg. Jeg har ikke vært så flink som deg med å overvintre fuchsiane. Bare en har jeg igjen nå, men da får jeg jo bedre plass til småstaudene mine :-)
La ellers merke til de flotte hjemmelagde plantepinnene dine. De gjør seg virkelig i plantekoppene dine :-)

Sine sa...

Så deilig dette ser ut. Heldige du som har forkjørvei inn i våren med drivhuset ditt. Knallflink er du!

Tonerose sa...

ojojoj - herlig!! Deilig vår i drivhuset! Så flotte merkepinnene dine var forresten (neida, jeg åpna ikke en ny fane for å søke på lamineringsmaskin.. :o) Kjempeflotte!!

sukk, den som hadde hatt drivhus!

Gleder meg til å følge utviklingen!!

TurboLotte sa...

ÅÅÅh det går jo så utrolig mye fortere hos deg enn hos meg!!! Jøsses meg så gøy!

Ellea sa...

Tonerose: De merkepinnene er utrolig kjekke, og fine er de jo også. Enkelt å skille småplantene fra hverandre, og utrolig morsomme å lage

orchis sa...

Å, så masse fint!
Du, den du kaller Plectranthus ligner mer på en Glecoma hederacea 'Variegata'...? I så fall er den herdig ute.
Og så må jeg fortelle at blodbegerfrøene du sendte har spirt - en liten "skog" har kommet opp, og jeg sådde ikke alle frøene engang. Jippi! Takk og takk! :)))

Ninni sa...

For et syn! SÅ koselig det må ha vært med en vårtur i drivhuset ditt i går :) Endelig har våren startet. Merkepinnene dine kjempefine :)

Så frodige og saftiggrønne Fuchsia du har! Mine ser veldig stusselige ut i forhold... De er nakne nederst, men har noen av fjorårets blader igjen i toppen. Det har så smått begynt å dukke opp et nytt blad eller to øverst, men nederst ser det dødt ut. Jeg begynner å bli litt bekymret for dem. De står på planterommet, kjølig og under lys som de har gjort i hele vinter. Mulig jeg ikke skulle hatt på lys? Det er 10-13 grader der. Bør jeg sette dem og den ene Pelargoniaen jeg har (den ser mye frodigere ut) i kjøkkenvinduene nå tror du? Gjødselvanne? Jeg har aldri overvintret disse plantene før, så der er jeg helt blank. Og du er så flink :)

AnitaH2 sa...

Litt av en innsats! Ett år blir det vel drivhus på meg også.

Ellea sa...

Orchis: Å så glad jeg ble for at blodbegerne spirer!! Jeg har lurt på det. Du har sikkert rett i navnet på den varigerte. Det var Charlotte som hadde fått høre fra noen at det var en plectrantus, men den ligner ikke på den plectrantus jeg har hatt før. Da har vi skikkelig navn på den, takk takk:)

Ninni: Jeg er nå en novise uti dette med overvintring og oppvåkningav fuchsia:) Raell på gal er den som virkelig kan noe om dette. Men jeg ville tro at de ved 10-13 grader burde ha litt lys. Da jeg overvintret mørkt, var ikke temperaturen over ca. 5 grader......Noen ganger kommer de først med noen blader øverst noen ganger nederst, og har bar kvist øverst (jeg har noen av dem skal jeg fortelle deg) Stort sett kommer de seg fint etterhvert. De kommer også gjerne med noen skudd fra røttene i tillegg til fra stammen. Du kan jo gi dem litt mer lys og varme og starte med litt svakt gjødselvann når de nå har begynt å få blader. Jeg har mine i drivhuset der det nå som det er sol varierer i temp. mellom 10 og 25 grader........

Ninni sa...

Takk for svar ellea, du er en knupp :)

anne - moseplassen sa...

Jeg er temmelig misunnelig på disse stiklingene du finner altså. Plantasjens utvalg kan ikke akkurat sammenliges... ;)
Herlig er det også å se det sprier og gror i drivhuset ditt, nå tenker jeg det blir varmt der når sola står på :D

Marit -Tusenfryd sa...

Sukk!!!!
Du er så flink til å komme i gang og har allerede nesten sommer der inne i drivhuset ditt. Det må være en fryd å gå inn der, kjenne duften av varm jord og planter som gror og vite at hadde det ikke vært for deg så hadde det aldri blomstret og grodd slik der inne:)

Mete sa...

For et herlig syn! Og så så flotte tomatplanter allerede, da!

Lilledrivhus har funnet veien frem fra snøen nå, så det er håp om at jeg kan komme i gang der inne etterhvert også. Gleder meg MØE!

Elisabeth sa...

Åee så herlige bilder, man kan kjenne det dufter jord, blomster og blader fra de.
Koselig å se at du har P.odoratissimum også, det er en av mine ynglinger. Det sies jo at Mozart hadde den på sitt flygel da han komponerte sin musikk, jammen ikke rart at han laget så mye vakkert. Planten dufter jo bare så deilig at skjønn musikk kan oppstå ;)