torsdag 22. april 2010

Så var vi i gang……

I dag har vi kommet i gang med så mye forskjellig for første gang.

Først og fremst: Utesesongen for sommeblomster er nå begynt. For noen uker siden gjorde jeg klar 5 verandakasser med Surfina i drivhuset og i dag gikk de ut:) Det er ikke like kaldt nå som det har vært de siste dagene, og surfina tåler faktisk noen kuldegrader. I fjor satte jeg ut de første 9. april.

verandakasserSå er vårens store prosjekt endelig i gang. I dag har verandaen ut fra soverommet blitt revet. Den skal erstattes av en ny og i tillegg skal det bygges en veranda ut fra stuen over den. Det ser så tomt og rart ut når det ikke er noen veranda der lenger:

verandaløs2 

soveromsveranda Slik så det ut i sommer veranda sammenligning …og slik ser det ut nå (dog fra en annen vinkel

Nå har jo murveggen som herr sønn øvde tagging på for noen år siden kommet fram i dagen:)

Og herr sønn har også stått for en av dagens “nå er vi i gang”. Nemlig grillsesongen. Iallefall engangs grill sesongen. Han og en kamerat kom drassende med en pose med engangs grill og hamburgere….her har mor foreviget måltidet fra yndlingsplassen i drivhuset:)

 grillstartDette måltidet avstedkom forøvrig enda en av sesongens første, nemlig fortæring av sesongens første hjemmeodlede mat……hamburgeren fikk allernådigst følge av litt salat og ruccola.

hamburger2

Salaten står i en salat kurv (eller hva jeg nå skal kalle det) som jeg kjøpte i Gros Have på hagemessa. Den er plassert under plantebordet i drivhuset i vente på at den kan flytte ut (når kan man sette ut salat??), og salaten begynner så smått å bli frodig.

salat

Siste ut i serien “nå er vi i gang” er den aller første doble blå million bells. Naboen hadde doble million bells i fjor, og jeg forelsket meg fullstendig i dem, så gleden var stor da jeg oppdaget at Kulien gartneri hadde stilklinger av dem i år

dobbel million bells

Til slutt en litt vemodig sak som er det motsatte av alt det andre jeg har presentert i dag – slutten på noe – nemlig slutten på syrintreet mitt.

syrin i blomst

Det stod her da vi flyttet inn for 24 år siden og var min store glede hver sommer. Nå måtte det vike plassen for ny veranda og igjen står bare en stubbe…..snufs

syrinstubbe

Heldigvis har noen av røttene vandret over til andre siden av veggen og der har det nå dukket opp en tander liten syrinbusk, og den har knopper.

nysyrin-horz

Så kanskje er dette starten på noe allikevel:)

15 kommentarer:

Sine sa...

Skal si det skjer store ting hos deg, Ellea. Spennende. Føler med deg i sorgen over syrinen, men som du sier, nye er på vei. Kjekt med sønnen (russ?) som griller og har på hjemmeodlet salat. Ang. salat, så er det på mine kanter satt utt åkervis med salat (jeg bor i en salatproduserende kommune), men disse åkrene har hvite fiberduker over seg foreløpig. Men så er det vel noe kaldere her hos oss enn hos dere også. Sikkert ikke mange dagene før du kan sette dem ut.

Ellea sa...

Ja men det var jo oppløftende å høre at salaten snart kan ut:)

Og det er ikke sønnen som er russ, det er det kameraten som er......

Marit -Tusenfryd sa...

Skal si det er ting på gang hos dere!
Det blir sikkert deilig å få en veranda ut fra stua også:)
Du er jammen kommet langt med planter ute allerede, slik er det nok ikke her enn så lenge. Jeg har ikke begynt herdinga engang.
Den doble surfiniaen var lekker, heldig at du fant den på Kulien for den kan vel neppe såes?
Her går det meste av tiden med til roseklipping - jeg er ennå ikke ferdig med det. En fryktelig stikkete jobb.

Blomsterguri sa...

Det var ikke småtterier - blomster ute allerede. Jeg har ikke begynt herdingen, så det blir nok en stund til enda. Fylt surfina kommer til å bli en av mine nye favoritter - nydelige er de! Snekkerier er et herk, men wow så bra resultatet kommer til å bli. Kos deg!

Ellea sa...

Jeg har forsåvidt heller ikke begynt herdingen her heller:) Jeg er litt tøff med mine blomster, her får de klare seg som best de kan, spesielt surfina som er litt tøffe av seg.

Det var forøvrig ikke en dobbel surfina det var bilde av men en dobbel million bells......

TurboLotte sa...

Åh så "de" kom etterhvert? Så bra! Himmel så rart det ser ut uten verandaen nå. Men tenk så utrolig bra det blir!
Jeg gleder meg til jeg kan begynne å sette ut jeg også. Gøy-gøy!

amo sa...

Å. så mye fint du har og så langt som det er kommet allerede. Får håpe at frostnettene er over.
Huff, ja det er trist når man må hogge ned noe man har hatt glede av i mange år. Men det ser jo ut som du har et lite rotskudd du kan ta vare på.
Jeg har en japansk blodlønn som er i ferd med å dø. Det er ganske stort og det kommer til å bli veldig tomt når det blir borte. Det tar jo litt tid før noe nytt vokser seg stort.

Tonerose sa...

åh, så herlig syrintreet ditt er! Skikkelig trist å måtte kutte det ned, og da er det jo en STOR glede når treet selv har laget en liten baby. Jeg ønsker meg så et lite syrintre i hagen, tenk å kunne ta inn en liten bukett syrinkvister.. Synes jeg kjenner duften allerede! :o)

Steike, jammen skjer det ting hos dere ja! Det blir spennende å følge prosjektet, tipper du gleder deg! Så gøy!

Nyyyyyyydelig dobbel million bells - har ikke sett det før engang jeg. Rett og slett lekker liten sak!

Tresje sa...

Det er ALLTID GØY MED NYE PROSJEKTER,BLIR GØY Å SE HVORDAN DET BLIR. HELDIGGRIS, DU HAR SALTA, JEG SÅDDE MINE I DAG.

Ninni sa...

Sååå moro å se Ellea! Dette er jo ikke småtterier...ny veranda er en stor affære som gir mange nye muligheter :) Men så leit med den flotte syringen. Men noe må vike for de nye tidene. Det blir spennende å følge byggingen, jeg håper du legger ut bilder undervei til oss?

Artig med taggingen til sønnen din som dukket opp :) Buskene til kameratenbkjenner jeg igjen, min sønn innviet sine i går. Så koselig med egendyrkete grønnsaker! Jeg hadde jo konkrete planer for grønnsaksbed, men tror de er under revurdering... Mye hendigere å ha det på verandaen enn langt ned i haven. Så nå er tenkemaskinen i gang igjen :) Dine kurver var nydelige!

Og de fine surfinane da..så store og frodige, med blomster til og med! Jaja, sånn er det med dere drivhuseiere ;)

orchis sa...

Håper alle prosjektene går etter planene. Følger spent med i utviklingen. Nå er det jo så fint hos deg fra før, at jeg lurer på om det kan bli finere!? :)

Salat tåler frost. For et par vintre siden falt temp'en til -3 på jordet mitt. Salaten var rimhvit og stiv, men tinte opp når sola traff den og vokste videre som om ikkeno' var skjedd...

God helg til deg og dine.

Elisabeth sa...

Så spennende med verandaprosjekt, jeg gleder meg til å se verket skride videre!! Og du er jo alltid tidlig ute *smiler* Verandakasser ut allerede ;) La oss håpe på at værgudene ser dette og skjønner at NÅ er det VÅR!!

Ellea sa...

Jippi nå skal salaten ut!!!

Bilder skal nok komme etterhvert. Først må vi få gjort ferdig gravingen, regner med at den er ferdig i løpet av neste uke......sa hun med optimisme i stemmen....hun har hatt gravefolk før:)

AnitaH2 sa...

Spørs om ikke jeg må få forsket på Kulien i morgen? Det er en i nabosofaen som trekker behovet mitt litt i tvil, men de var jo veldig fine...?
;-)

Ellea sa...

Problemet er bare at Kulien nok begynner å gå ganske så tomme for stiklinger, så jeg er redd for at de ikke har doble million bells igjen, men du kan jo ringe ut og høre