tirsdag 6. juli 2010

5 fineste

Hilde har kommet med en generell utfordring om å vise de 5 fineste i hagen akkurat nå. Det er ikke enkelt! Men etter nøye overveielser ble det disse som gikk av med seieren:

polka

Klatrerosen Polka

Pink FantasyClematis Pink Fantasy

asarina5

Asarina scandens. Sådd i fjor og overvintret i drivhuset. Den er den er litt “skranten” på høyre siden av benken, siden dette bare er en av årets stiklinger. Men den andre er til gjengjeld snart på vei ned på andre siden:)

Bonica

Klaserosen Bonica. Hver blomst er ikke så stor, men den er en ordentlig marsipanrose:)

summertime lilac

Pelargonium ‘summertime lilac’. Selvsådd i fjor. Ble litt fortvilt da jeg bare fikk spiring på 1, men det viste seg å ikke gjøre noe som helst, for den blir diger. Dette er bare en plante:)

10 kommentarer:

Wenche sa...

Det var 5 nydelige! Og Bonica slår jo aldri feil - vakker. Men ingen Fuchsia blant de 5?

Blomsterguri sa...

Det ER helt nydelige blomster - skjønner godt at du liker disse. Mmmm - marsipan. Jeg må ut med macro`n!

Ellea sa...

Ja det slo meg også Wenche:) Men de fineste hadde jeg bare stiklinger av og de er ikke sprunget ut enda.......

Vivi sa...

Det var 5 flotte, Ellea. Jeg hadde nok også ventet meg noen Fuchsia fra deg, men Bonica var også flott.
Jeg har blomster på stiklingene jeg fikk av deg. Kjempe flotte!! Takk!!

TurboLotte sa...

OOOOhhh... lekre bilder. Ser at jeg har alt for lite Clematis her.

New Dawn sa...

det var virkelig fem flotte :-)
Nydelig pellis. Jeg fikk en liten spire meg krepsemor i vår, men den har kun knopper. Ser at jeg har har noe å glede meg til.
Nyyyyyyyyyydelig maripanrose :-)

hildeG sa...

Jeg liker denne utfordringen - har fått se veldig mye lekkert. Disse var jo bare nydelige (skal ikke si noe om pellizen, hehe - det er jo ikke utseendet som er feil med dem heller)

Tonje Cecilie sa...

Hei Ellisen! Du har så mye vakkert at jeg blir helt gal her jeg sitter og glor ;o) Misunnelsen når nye høyder i kveld, når det akkurat har begynt å gå opp for meg at vi ikke får sommer i år. Tempen ligger på rundt 13 grader, med varierende overskyet, regn og gløtt av sol. Gresset og ugresset vokser ut av alle proporsjoner, men blomstene mine, Ellis.. sommerblomstene mine nekter å vise seg. Det hev ingen rose sprunge her hos meg, men det kommer vel kanskje før første snøfall, får man håpe. Og pellisene mine som jeg har overvintret for første gang, klippet ned og plantet nye stiklinger av.... ja de er grønne og frodige som bare juling, men blomstrer de? Ikke antydning til knopper engang. Så er det da deilig å kunne nyte dine blomster! :o) Heftig hjertesukk fra meg i natten!

Snuffeldyret sa...

Her var det jammen mye flott!

Og pellizer er vakre!

Takk for titten.

Ellea sa...

Ja det der med at vi ikke får noen sommer i år heller, har sneket seg inn på meg også Tonjisen:( Nå begynner dette virkelig å bli landet for de spesielt interesserte! Det må da finnes mye åndelig nød jeg kan ta meg av i land med bedre temperatur enn dette??!! Men blomstene vet heldigvis ikke at vi har en dårlig sommer, så bare ha litt tålamod du, de kommer, om inkje så brått. Her er også alt mye senere enn vanlig.