lørdag 6. september 2008

Frøfoten går:-)

Etter at vemodet over høsten har lagt seg litt kjenner jeg at frøfoten begynner å gå. Jeg har alltid vært så utrolig klossete når det gjelder dette med å så. I år etter år fikk jeg noen skrantne lange pingler hver gang jeg prøvde meg.

I forfjor så det ut til at det skulle gå like ille. I rent sinne satte jeg alle frøbrettene ut på terassene og tenkte at der kunne de jo stå og vansmekte siden de var så dumme! Og det var jo selvfølgelig da jeg fikk mine aller først fine frøplanter. Så lang tid det tok for meg å skjønne dette med kjøligere etter spiring (sa hun med litt skam i stemmen)......

I år fant jeg den perfekte prosessen for meg. Jeg har et lite plastminidrivhus som står på varmekablene nede i gangen. Det er spireplassen min, og gjett om det spirer! Når de spirer flytter jeg dem ut i drivhuset der jeg holder 13-15 grader. I år startet jeg sesongen i drivhuset rundt 1. mars. Og nå fikk jeg det til:-) Det er så gøy med blomster og mat man har sådd selv. Det er en helt spesiell glede med blomster og mat man har sådd selv. Så derfor kjenner jeg at frøfoten begynner å gå. Når det nå engang er høst og sesongen er på hell er det jo på tide å tenke på neste sesong. Jeg leser på nettsidene fra frøleverandørene til øyet blir stort og vått. Jeg har gått til anskaffelse av kaffefilter for å sanke frø i egen hage og jeg gleder meg som en unge til neste møte i Vågsbygd Hagegale for da er det meningen at vi skal utveksle litt sankede frø.

Som hagegal har man jo alltid noe å fryde seg over!:-)

2 kommentarer:

Charlotte sa...

Samler frø som en gal her også!! Rosa peonvalmuefrø får du, enten du vil eller ikke!!

Vivi sa...

Ja, hver årstid sin sjarm. Nå er blomstringa snart over,og da starter en ny sesong som vi har stor glede av. Livet er herlig.
Du har skravleboks ser jeg. Jeg fikk det ikke til og bestemte meg ganske høylydt,at skravleboks skulle ikke jeg ha. Å lese engelsk dataspråk for en enkel person som meg, nei da blir det skjærings med en gang.