lørdag 13. september 2008

Under rubrikken uvanlig bordpynt

For en tid siden hadde min gode nabo og noen venninder en liten basar seg i mellom der de hadde tatt med diverse festlig gevinster. Naboen vant hovedpremien som var en utstoppet ugle. Den fant hun ut kunne være en passende pynt å ha på bordet på terassen ved inngangen. Gjett om jeg stokk første gange jeg kjørte inn i innkjørselen og fikk se den! Sønnen min skrek høyt første gangen han så den og naboens hund blir helt ellevill og vil bare spise den opp


I dag har jeg fått gjort et skikkelig dags arbeide på terassen og har begynt å klippe ned alt som skal inn i kjelleren for å overvintre (eller overnatte som Titti i Vågsbygd Hagegale pleier å si). Det er ikke med lett hjerte jeg klipper ned det som fremdeles blomstrer,men skal jeg bli ferdig før frosten setter inn må jeg nesten begynne nå. Heldigvis fikk jeg begynt med pellisene som ser stusslige ut etter alt regnet, og det gjorde ikke fullt så vondt.


Ellers fikk jeg endelig tatt bilde av en av mine største gleder denne sommeren. Min Walz Jubelteen som jeg overvintret fra i fjor og som har blitt en diger busk i år. Den har stått ved inngangdøren og ønsket alle velkommen. Walz Jubelteen er blitt en av mine yndlinger. Den blomstrer så villig hele sommeren og blomstene står formelig og strutter av glede.4 kommentarer:

Vivi sa...

Så flink du er til å starte forberedelser til høsten. Jeg prøvde meg ute i går jeg også, men hadde ikke hjerte til å ta noen ting. Flyttet inn pelliser til lysthuset, og det var alt. Skal liksom ikke være høst enda, i allefall ikke i hodet mitt.
Ha en super søndag, Ellea.

Ninni sa...

Tusen takk for en kjempeidé! Jeg sikter til drivhuset dit tpå verandaen. Jeg har lurt på hvor jeg kan plassere et drivhus, men aldri funnet rom til det i haven. Men på verandaen er det god plass :) Så nydelig veranda med skjønne blomster i hopetall, en oase har du laget deg der

Ellea sa...

Ja det er skrekkelig greit med drivhus på terrasen Ninni:-) Det er så hyggelig å ha det som en del av miljøet på terrassen.

Rammen under drivhuset er 2"4 og huset er satt oppå dette. Veldig praktisk f.eks da jeg skulle ha inn strøm. Boret bare et hull i fundamentet og tredde ledningen gjennom. Jeg håper du tar noen bilder som du kan dele dersom du setter opp drivhus på din terrasse.

Ninni sa...

Det var en smart løsning med strøm gjennom fundamentet. For min del begynner det nok i det små med pallekarmer, skal for første gang bevege meg ut i grønnsaksdyrkingens verden til våren. Har kjøpt frø allerede og gleder meg til å sette i gang å så inne når tiden er moden :) Blogg og bilder blir det så klart