lørdag 11. oktober 2008

Endelig haging!

Torsdag var det nydelig vær men jeg hadde ikke tid til å jobbe i hagen. I går hadde jeg tid, men det var et forferdelig regnvær. I dag var det både fint vær og god tid så da fikk jeg en ordentlig økt i hagen. Jeg fikk ryddet vekk det siste av hagemøbler, fikk klippet ned enda noen flere fuchsia, og jeg fikk plantet løk:-)

Det var mine aller første løk. Da jeg skulle sette i gang gikk det opp for meg at jeg ikke visste hvilken vei jeg skulle sette dem:-) Takk og pris for Hagegal.Der fikke jeg prompte svar på mine spørsmål og kunne fortsette arbeidet med vissheten om at mine stakkars løk ikke ble plantet feil. Nå vet jeg også at dersom jeg vil ha lengre blostring kan jeg plante noen opp ned, for da blomstrer de litt senere. Hagagal er en stadig kilde til kunnskap:-) Tilsammen fikk jeg plantet løk i 10 zink krukker og baljer. Jeg har satt dem på verandaen under takskjegget slik at de ikke skal bli fuktige. Nå gleder jeg meg vilt til våren når jeg skal få både tulipaner, krokus og narcissus sånn helt uten videre.


I dag, med stort vemod, klippet jeg ned den første Walz Jubelteen. En gang må jeg jo begynne med det også........Den stod i full blomst, så derfor samlet jeg sammen de vakre blomstene og de ble til en riktig vakker oppsats:-)

Jeg har satt på varme i drivhuset slik at jeg kan fortsette å ha litt sommer der inne. Blant annet har jeg en solanum jasminoides som jeg ventet på blomstringen på hele sommeren. Nå som den endelig blomster orker jeg ikke å klippe den ned enda, så den har fått lov til å stå i drivhuset og varme seg. Den titter fram når jeg åpner døra til drivhuset.

Er det rart jeg ikke orker å klippe den ned enda?Ellers blir jeg stadig forundret og glad over at både agurk, tomat og sitrontre fortsetter å produserer av sin grøde. Her er dagens fangst:


6 kommentarer:

Harryford sa...

Ahhhh så flotte farger i skålen!!!! Helt til å spise opp ;-)

Det ligger ikke for noen, av oss, å "avslutte" sommeren!!!! Så det klippes ikke ned - før litt for seint!!!!

Ha en flott fargerik høst-søndag!

Vivi sa...

Enig med harryford, fangsten din var flott.

Ja, nå kan bare høsten komme hit for nå er jeg klar. Tror du jeg bør klippe ned alle fuchsiane mine ? Jeg har bare satt dem inn til tørking også hadde jeg tenkt å ta av bladene ettersom dem visner - kan jeg gjøre det ?

hildeG sa...

nam !

Charlotte sa...

Så godt det så ut. Har nå lest bloggen din fra mobilen. Fungerer greit det og.

Ellea sa...

Charlotte: Så kult da, enda en ting å legge til listen over ting vi skal lære oss i VH.

Vivi: Jeg har ikke erfaring med annet enn å klippe dem ned og sette dem i en mørk, tørr og kjølig kjeller......Hvordan er livet som gift frue?:-)

Vivi sa...

Livet som gift kvinne er ikke så mye ulikt det å være samboer. Bare at nå går gubben rundt og sier "min kjære fru". Vi får se hvor lenge han gjør det, før det går over til kjærring.