fredag 10. oktober 2008

Historier om musikk - Joe Cocker

I dag mens jeg raste rundt for å rydde og vaske bort alt støv og skitt som har samlet seg mens jeg har fartet land og strand rundt, satte jeg i gang spillelista mi på PCen for å ha litt musikk til arbeidet. Stadig vekk tok jeg meg selv i at jeg satte meg ned og mimret over historier jeg forbinder med musikken.

Jeg hører ikke veldig mye på musikk. Jeg er ikke av dem som må ha musikk på hele tiden, jeg er altfor glad i stillheten til det. Men musikk er viktig for meg, og noe av grunnen til det er at det knytter seg historier til den for meg. Morsomme historier, vemodige historier, kjærlige historier osv.

Derfor tenkte jeg at jeg skal ha en liten "tråd" her inne der jeg skriver litt om musikken jeg liker og historiene jeg knytter til dem.

I et tidligere innlegg skrev jeg om min forkjærlighet for Joe Cocker. Den første sangen jeg hørte av ham var "You are so beautiful", og jeg falt pladask for den. Dette var like etter at jeg hadde truffet han som skulle bli mannen i mitt liv. Etter hvert ble denne til vår sang og kjærligheten til Joe Cockers musikk har vi delt hele tiden.

Denne sangen ble skrevet av Billy Preston, Dennis Wilson og Bruce Fisher. Den ble først innspilt av Billy Preston og deretter gjort populær gjennom Joe Cockers versjon. Den ble spilt inn i 1974 og kom på 5. plass på Billboard listen i 1975.
Det finnes utallige versjoner av denne både med Joe Cocker og andre. Jeg pleier ofte å samle så mange versjoner jeg kan når det er en spesiell sang jeg liker, og jeg har både gode og mindre gode versjoner kan man si:-) Jeg synes at denne er en av de beste. Jeg liker den så godt med gitararrangement i stedet for det tradisjonelle med piano. Denne er også en av de få der han har med andre verset.

Legg merke til skjorta! Her er mannen sin som gir alt på konsert. Kanskje derfor han stort sett alltid har på seg sort skjorte:-)

Da vi feiret 10 års bryllupsdag var vi ute og spiste en bedre middag, og etterpå dro vi en liten tur til baren på Caledonien hotell. På den tiden jobbet jeg på et rulettbord som stod i baren der, og kjente derfor pianisten som spilte der godt. Jeg spurte om ikke han kunne synge sangen vår for oss siden vi hadde 10 års bryllupsdag. Ikke bare spilte han den, han annonserte høyt og tydelig at han skulle spille den for "the loving couple" og passet på at alle visste hvem "the loving couple" var. Min stakkars kjære ante fred og ingen fare og syntes dette var så pinlig at han hadde lyst til å synke gjennom guvet, men jeg..........jeg syntes det var kjemperomantisk:-)

Tidligere skrev jeg at en annen av mine favoritter er "With a little help from my friends" og til denne knytter jeg også en morsom historie. Sønnen min fortalte at en av musikklærerne hans hadde vært i England. Der ble han sittende på en pub sammen med flere andre og diskutere hvem som hadde den beste versjonen av denne låten, Joe Cocker eller Beatles. Han argumenterte høyt og heftig for at det var Joe Cocker! Etter en stund reiste en eldre herre lenger inne i puben seg og ropte "Thanks mate"". Det var Joe Cocker!:-)

5 kommentarer:

Charlotte sa...

Joe er kul! Det ligger en hilsen til deg inne i bloggen min.

Ellea sa...

Tusen takk:-) Det var rørende var det..........

hildeG sa...

:D
Jeg har også endelig skjønt hvordan jeg legger ut musikkvideo i dag - og har lagt ut en, i en litt annnen sjanger enn din, kan man si, hihihihi

Men takk til turbolotte for "prisen" :-)

Ellea sa...

Joda det er absolutt en annen sjanger men så til de grader innenfor mitt "likeområde". Sitter faktisk og lytter til musikken mens jeg skriver her.....Sterke bilder i starten, og midtpartiet var vakkert:-)

Juni sa...

Nydelige historier og nydelig musikk ellea. Gleder meg til å høre/se mer av din musikk.