lørdag 18. oktober 2008

Historier om musikk - Sammy Davis jr.

Da jeg var 16 år bodde jeg i Oslo og var dagmamma hos min søster. En dag kom mannen hennes hjem og fortalte at vi skulle på konsert - med Sammy Davis jr. på Chateu Neuf. Jeg hadde som 16 åring aldri vært på konsert, og gledet meg stort Det ble en opplevelse jeg aldri glemmer. Da vi ankom Chateu Neuf var et medlem fra New Jordan Svingers det første jeg så. Gjett om et uskyldig pikebarn fra provinsen gjorde store øyne Øynene holdt på å rulle ut av hodet på meg da det daværende kronprinsparet pluteselig kom duvende innover i korridoren

Vel inne i konsertsalen var det Lill Babs som varmet opp. Det var jo litt av et fyrverkeri. Deretter ble salen og scenen helt mørklagt. Jeg satt og stirret mot scenen og syntes jeg ante en bevegelse. Det var Sammy Davis som hadde glidd umerkelig inn på scenen og begynte å synge fra "ingensteds". For en kontrast til fyrverkeriet. Da lysene sakte kom på var det noe som glitret, og det var alle ringene på fingrene hans. Jeg satt som fjetret over denne fantastiske, bitte lille, underlig utseende entertaineren. Høydepunket ble "Spinning Wheel".
(Spinning wheel begynner først på 2.49)Etter hvert oppdaget jeg selvfølgelig Blood Sweat and Tears versjon av sangen.Det er jo liten tvil om hvem som har den beste versjonen av låten men opplevelsen av å sitte i en mørk konsertsal og oppleve Sammy Davis fremføre denne er en opplevelse som sitter spikret i minnet, over 30 år senere.

3 kommentarer:

Charlotte sa...

Det hørtes ut som en fantastisk opplevelse! Gurimalla.

Du, nå er jeg drittmisunnelig for at du får så fint drivhus med vask og alt. Hva med meg? Skal jeg sitte her alene i mitt urkjedelige kjipe firkantede drivhus jeg da? Men jeg skal ta med meg kaffetrakter i mitt, så ædda-bædda...-Neida, bare tuller. Så utrolig gøy!! Jeg inviterer herved meg selv og resten av V.hagegale til innvielsesfest. Champagnen kan vi jo åpne utenfor så korken ikke knuser glasset!!

Ellea sa...

To sjeler en tanke:-) Jeg satt akkurat sammen med min bedre halvdel og fabulerte om en innvielsesfest med Vågsbygd Hagegale.......Da må jeg bare få hengt opp en lysekrone med stearinlys i taket......og bare så du vet det....jeg bruker bare presskanne....så da så da så:-)

Charlotte sa...

We`re there!