lørdag 8. november 2008

"At last"......lysthus!

I går kveld så stuen vår slik ut:

Både jeg og min kjære kom slitne hjem etter ukens dont, men her var det glass som skulle festes med silikon. Så da kravlet vi rundt og festet glass med silikon må vite!


I dag morges kom de dumme,dumme snekkerne og lurte på hvor alt var blitt av.........hmffff.....dette klarte vi da uten dumme polske snekkere (min store bekymring har igrunnen hele tiden vært hvordan polske snekkere skal skjønne en dansk monteringsanvisnig)

Vi ga beskjed om at resten fikset vi selv og satte igang med dødsforakt!

Ganske raskt oppdaget vi at det første vinduet ikke var festet godt nok (glasset datt ut av vinduet med et smell,men heldigvis gled det bare elegant på plass nede på terassegulvet uten å etterlate seg så mye som en liten sprekk) Så nå står vinduspningen og gaper og skiller seg ut fra alt det andre vakre, dekket som det er av bobleplast

Vi ble enige om at døren skulle få stå så lenge som mulig og tørke inne, så derfor styrtet mor ut på Netthandelen for å hente lysekronen som var klar for avhenting

Vel tilbake fikk vi moralsk støtte av verdens beste hagegale, Charlotte, og vi fikk innviet lysthuset med den aller først røyk og kaffe (og mange flere skal det bli!)


Prosess montering av lysekrone:
Nederst til høyre. Kvelden begynner å sige på og "moder tenner alle lys!

Etter å ha fått koblet til strømmen og flyttet ovnen over, flyttet jeg i all hast det av planter som stod i det bittelille over til lysthuset. Tihi.....i det bittelille tok det tok opp all plassen, nå er det så vidt jeg ser at det er her......
Jeg elsker stort drivhus

Da var klokken blitt 16.00 og det var helt klart tid for gode venner, feiring og rødvin.
De følgende bilder er definitivt ikke eksempler på god fotokunst, men forhåpentligvis klarer de til en viss grad å formidle en god stemning:
Da jeg var på Netthandelen kom jeg over en billig og riktig vakker radio som passet perfekt i lyst huset............så her sitter jeg og i lysthuset og blogger.Det er snart midnatt, her er det varmt og lyst,min kjære har gått på byen med noen kamerater og radioen spiller Queen. Kan livet bli bedre!?

8 kommentarer:

Charlotte sa...

ÅÅÅÅÅÅåååååÅÅÅÅÅÅååååååÅÅÅÅÅ!!! Utrolig lekker den lysekronen ble med lys i!! Det er jo Crystal Palace dette her!!!! GubbanNoa sier jeg bare. Og så SÅ koselig du har gjort det allerede.
GEeeeezzzzess altså!!!!

Harryford sa...

Gratisssssssssssssss!

Så flinke dere har vært, og for et tempo!!!!!!

Med lysekronen som går Oslo-operaen sin en høy gang, flotte glassvegger og tak, og en strålende innredning, så ligger vel lysthusets navn snublende nær Crystal Palace! ;-)

Toppen av lykke, - 1. kvelden i nydrivhuset!

Ninni sa...

Utrolig flott lysthus! Lysekronen var jo bare helt knall da, virkelig lekkert. Kan tenke meg du kommer til å få mange koselige timer i ditt nye lille slott :)

Sagae sa...

Så herlig med lyskrone!! Gratulere med innreding av drivslottet!

Charlotte sa...

Åh ja, sukk igjen.. får gå å prøve å "stæsje opp" mitt lille kanalplatefirkantedekjedeligedrivhus jeg da..

hildeG sa...

Grattis! Så flott det ble! Og flottere blir det når du får flere planter inni der...
Jeg er nesten litt misunnelig, men bare nesten, fordi et slikt hus ville bli altfor dyrt å varme opp om vinteren i mitt klima. Jeg får klare meg med det drivhuset jeg har, som nå er gått i vinterdvale.

Tonerose sa...

*sukk* DU er heldig DU! ...finnes overhodet ikke misunnelig.. Neida! Overhodet ikke..

Det var helt HERLIG!! ;o)

Tenk så utrolig mange fantastiske timer du kommer til å tilbringe der! ;o) Gratulerer med krystallslottet ditt! Utrolig lekker lyskrone forresten, og om mulig enda mer vakker på kvelden..!! ;o)

solfrid sa...

Lekkert, ja ;o) Gratulerer!!