mandag 12. januar 2009

Cosmosprikling

I dag har jeg fått priklet Cosmos. Blant annet denne, Double Rose Bonbon fra Plants of Distintion. Er den ikke vakker!!?
Det var deilig å få gjort det, for de vokste ganske så uhemmet. Nå har de kommet seg litt dypere ned i jorden, og de så riktig så lykkelige ut da jeg forlot dem i drivhuset :-)
Jeg elsker å prikle jeg! Det er noe helt spesielt med disse spede små som trenger litt fødselshjelp for å bli store og flott planter. Jeg har den samme følelsen når jeg forsiktig drysser ørsmå petuniafrø over jorden i såpottene. Tenk at noe så smått kan bli til noe så flott. Kjenner på litt ærbødighet jeg. Kanskje det er derfor jeg er så glad i å så og prikle. Det er godt å kjenne litt ærbødighet i blant.

Ranunklene fortsetter å spire ute i drivhuset de! I dag da jeg kom hjem hadde jeg fått 3 nye spirer. Da kjente jeg et kjempestort lykkeplopp i magen gitt:-) De stod i halvannen mnd. uten å vise tegn til liv. Jeg synes de er så vakre, og så kan de settes ut så tidlig. I fjor hadde jeg noen som tålte både snø og mange kuldegrader. Jeg synes det er en helt spesiell fryd med disse tidlige blomstene. Da er jeg enda ikke bortskjemt med blomsterprakt.

Ellers hadde jeg drivhuskjas besøk av Charlotte i går. Vanvtittig hyggelig som alltid:-) Og hun hadde milde gaver med, pellis stiklinger. Og en Annabelle stikling (jippi!)........ så nå har min ynkelige funcsiabestand økt fra 8 til 9. Hun kom kl. 14.00 og dro kl.,17.00 og ikke vet jeg hvor de timene ble av! Stakk ut etterpå for å se om de hadde stukket seg bak drivhuset, men det hadde de ikke.Så dersom noen ser tre timer som virrer formålsløst rundt så vet dere hvor de kommer fra:-)

10 kommentarer:

AnitaH2 sa...

Åh, jeg fikk frø av de der av deg, tror jeg. Cosmosene, altså. Det blir nok "noe" senere såing her. Og svært glissent, jeg gråter gjerne når jeg prikler, for hver småtting som brekker føler jeg meg som en enda dårligere mor. Derfor unngår jeg det helst, eller setter gubben til det og går min vei...
Skikkelig priklepyse!

Charlotte sa...

Ja det var utrolig koselig. Alltid stas i drivhuset hos deg. :-D

Juni sa...

De der cosmosene var helt utrolig flotte. Har aldri sett den sorten før. Får du for mange prikleplanter kan jeg godt ha noen her i forpleining.
Ranunkler har jeg vurdert å kjøpe, men finner aldri den fargen jeg vil ha. De kommer som regel i fargeblanding og det vil jeg ikke ha. Har du kjøpt frø sier du?

Mete sa...

Cosmosene var flotte, men Ranuklene *SUKK, DÅN, STØNN*

De er bare så utrolig flotte! Prøvde meg på løk i fjor = totalt mislykket! Kjøpte to på senteret i dag - må få tatt bilde av dem og legge ut i morgen. Vakre!

De tre timene har jeg ikke sett - prøvd Finn.no?

Ellea sa...

Juni: Jeg kjøpte frø fra Plants of Distinction. De har mye spennende!

Mete: Jeg gleder meg til å se de bildene. Kjøpte du Ranunkler i dag?

Elisabeth sa...

Åeee..de var jo bare utrolig nydelige da..*drømmer*
Også er det så deilig å lese at noen faktisk føler samme andektighet som jeg gjør når jeg prikler. Det er noe med dette spede livet som man kan hjelpe videre til å få en god start på sin blomstringstid. Herlig!

Harryford sa...

Nå blir Kr.sands bygartnere misunnlig - du får jo plantene klare minst en måned før de!!!! -
og finner jeg tre timer sånn slengende - benyttes de som alle andre timer - til å vingle meg gjennom livet!

Ps: Ikke fall i samme fella som jeg gjorde, med å ha opptil 150 sorter sommerblomster - 3000 å prikle!!!! Sååå gøy er det ikke å prikle!!!

orchis sa...

De Cosmosene og ranunklene var da noen riktige lekkerbiskner! Synd jeg er en elendig prikler.... Og såer også, for den saks skyld...

Linnemi sa...

Jeg iler til i lovsangen om Cosmos'en din. Den var da helt utrolig lekker! Jeg har aldri sett Cosmos av det slaget tidligere, kun de 'vanlige' flikete. :)

Sine sa...

Så nydelige de var!
Og så nydelig å kunne gå ut til en vår i et drivhus. Forstår godt at besøk der stjeler timer. Våren gjør jo det!

Bilder av herlighetene dine - kommer det?