lørdag 7. februar 2009

Det sies at smått er godt........

Men må det gjelde spirer også?

I dag (og kveld) har jeg priklet og priklet til den store gullmedalje. Petunia, løvemunn, valmuer, peonvalmuer, bacopa.......og alt er så smått så smått!! En tålmodighetsprøve av de sjeldne, til og med for meg som elsker å prikle. Jeg kan liksom ikke tro at noe så smått kan bli store og flotte blomster til sommeren. Og det kan jeg ikke tro hvert eneste år, og hvert eneste år blir jeg like full av ærefrykt når sommeren kommer og disse små knøttene folder seg ut i all sin prakt.

Til min store glede koser både pellis og fuhcisa stiklinger seg og er lubne og fine.Her blir det Lena til deg Wenche:-))....og sandelig blir det ikke Solanum Jasminoides til Vågsbygd Hagedal damene også...........
Jeg må jo bare innrømme at det absolutt hjalp litt på da jeg i kveldingen hentet meg et glass vin som jeg tok med ut i drivhuset. Plutselig var ørsmå prikling bare hyggelig:-))

For første gang på årevis har vi fått ordentlig vinter her, ikke sørlandsvinter. Synet mitt på vinter har endret seg fra avsky til aksept, og jeg må jo si at det ser veldig stemningsfullt ut med drivhuset som ligger der og lyser så innbydende i snøen og mørket.

14 kommentarer:

Juni sa...

Åh drivhuset ditt ser ut som et slott! Det ser utrolig trivelig ut der det står og skinner i mørke.
Så mange prikleplanter - du er god! Jeg har ennå ikke fått satt mine fuksia til driving, ikke byttet jord heller. Jo forresten en har fått ny jord. Håper jeg snart kommer meg i gang.

Mete sa...

Åh, de derre spirene og stiklingene eller hva jeg skal kalle dem nå, gir skikkelig vårfeeling! Og når jeg ser ut.... brrr!
Godt de har et drivhus som ser ut som en fantastisk lyslykt å bo i! Og ikke minst - at de har en fantastisk "mor" som tar seg godt av dem! ha en fortryllende kveld, Ellea!
Klem

Brit sa...

Å det var et utrolig stemningsfylt bilde med drivhuset i snøen med alt det varme , deilige som spirer og minner oss om at snart blir det vår og sommer. Det er som jeg må ta en vårtrall.
Første gang på beøsk til deg, men ikke siste, mye trivelig og inspirerende både å lese og se:)
Ha en god søndag:)

Elsa sa...

Skjønner godt at du koser deg i drivhuset ja:-)

Her har du alt priklet løvemunn - jeg har ikke engang fått sådd mine. Men det blir ut i neste uke både verbena og løvemunn.

Lene fra Lillehammer sa...

Åi så flink du er Ellea, jammen skal jeg si det vokser i drivhuset ditt. Jeg er også fasinert over at disse små spirene som etterhvert blir frodige, svære og flotte planter og det er vel det som gitr motivasjon til prikling....Og ehmhmm.....det hjelper nok med et glass vin så sant det ikke blir for mange glass, da kan det bli vanskelig å håndtere småsprene etterhvert. Selv tok jeg meg en glass baileys til priklingen i går, er ikke så glad i vin jeg da.
SO LONG!

Lene fra Lillehammer sa...

Forresten......flott at jeg også klarte å friste deg...æddabædda!!!

Vivi sa...

Så flink du er,ellea. Er det ikke underlig at det kan bli frodige planter av disse små ? Vi er jammen heldige som kan være vitne til slik under.

AnitaH2 sa...

Den solanumen var den hvite som klatret, ikke sant? Du er vel en knuuupp!!!
Selv får jeg helt sammenbrudd av prikling. Men jeg blir jo så inspirert av deg at det er hakket før jeg kjøper meg plantelys og henger opp i stuevinduene... Det ville jo bli lækkert?!

Ellea sa...

Så hyggelig at du stakk innom da Brit:-)

Akkurat nå skal jeg ses på VM og psyke meg opp til å prikle enda litt mer småttinger i dag:-)

Joda Anita, det var den hvite klatreren. Jeg har allerede 3 som har rotet seg fint. Veldig lette å ta stiklinger av så nå blir det en ny runde:-)

Fristelser, fritelser.......

Charlotte sa...

Ja jeg må si jeg er imponert over snøen som er nå. Det er bare så vakkert.
Drivhuset ditt lyser som en juvel der det ligger.
Bildet med vinglasset er fantastisk!! Nesten så det skulle vert i headingen.
Blir nok litt prikling på meg også i kveld.

Anonym sa...

Har vært gjennom samme "transformasjon" når det gjelder synet på snø og slik den ligger nå er det mange, mange år siden vi har sett. Den er rett og slett nydelig der den ligger.

Ninni sa...

For noen pent innredete plantebrett du har laget, sirlig og nydelige etiketter! Men det må jo være standmessig i et så lekkert drivhus, med lysekrone og blondegariner med nbiser!

Så herlig det må være å ha så lubne og langtkomne stiklinger! Da SER man at det blir planter. De små knuslete tingene jeg prikler er det helt ubegripelig å tenke at blir store planter av. I natt hadde jeg mareritt om at alt døde fordi jeg hadde vannet jorden for mye før jeg priklet og at de ikke har priklet i såjord ikke har fått næring enda. Jeg var oppe i otta og blandet svakt gjødselvann og helte litt i pottene. Det er som å ha sin første baby, mye usikkerhet den gangen også husker jeg!

I dag tror jeg det blir sol! Hurra! Helt knallblå himmeel nå før solen begynner sin vei oppover åskammen mot øst :)

Ha en super uke ellea!

Elisabeth sa...

Åee så mange nydelige små grønne babyer. Jeg koser meg bare av å se på bildene dine.

Ang lampene over plantene mine så har jeg faktisk kjøpt de på loppis *ler* Hadde et raid i høst hvor jeg fant alle sammen iløpet av 3 helger og ca 5 loppis. Stort sett betalte jeg 20-30 kr for de, og somregel virket t.o.m lystoffrøret. Jeg er sikker på at du vil finne slike armaturer du også hvis du tar en tur på enten en gjenbruksbutikk eller loppis. Masse lykke til :=)

Wenche sa...

Det ser virkelig ut til at du trives i drivhuset ditt, og et glass rødvin hjelper godt på når man sitter der og prikler :-)

Og så herlig at det går bra med stiklingene dine. Her i kjellern ser det foreløpig fint ut også både med pellis og fuchsia-stiklinger. Jeg tør ikke love noe før etter at vi er tilbake fra ferie, men regner med at modern passer godt på mens vi er borte. Det skal vel godt gjøres at ikke stiklingene overlever, kanskje litt verre med alle de små prikleplantene.