tirsdag 10. februar 2009

Hva var det jeg sa?!!

Eller det vil si……..jeg håper jo at ingen skal si akkurat det. Men dersom noen sier det har de all grunn til det:-) pingle spirer

Selvfølgelig var det alt for tidlig å så lupiner og cosmos i slutten av november! Selvfølgelig ble det for varmt i drivhuset under mildværet rundt juletider! Selvfølgelig klarte jeg ikke å få gitt dem nok lys der ute!

Resultat: Pinglespirer som har blitt til lange og slengete pingleplanter! Disse skulle du hatt med deg på ferskingkvelden MiaMaria:-))

Men……..hadde jeg ikke prøvd det hadde jeg tenkt hvert eneste år når frøfoten begynner å gå ……det er sikkert ikke sånn som de sier, det går helt sikkert helt fint. Det går aldeles ikke helt fint! Men jeg har lært noe……..av erfaring:-) Godt at jeg har flere frø.Ny omgang!

Måtte levere bilen på verksted i dag……….en liten tur innom Plantasjen. Fikk kjøpt noen nye brett til frøplantene og så fant jeg denne kjekke saken:

Minidrivhus Et lite minidrivhus til stiklingene mine. ventil
Med ventil!

Her tror jeg nok stiklingene mine vil trives:-) Det er greit nok at det er kaldt som rakkeren på utsiden, men når sola skinner er det tropetilstander inne i drivhuset. De stakkars stiklingene hang med hodet og peste i varmen inne i et altfor tett minidrivhus. Nu blir alt så meget bedre for de små:-)……….Temperatur ja…..snakk om at de får øvd seg på temperatursvingninger! Siste døgn: Min.temp: 7,5 grader Max temp: 32.8

Og bare for å vise at jeg ikke bare har drevet fram pingleplanter:petuniaspirerDe nypriklede petuniaspirene trives, spiser godt og vokser som de skal.

Hmmmm….minner veldig om da jeg var på spedbarnskontroll med lillegutt…….dette er sandelig babyene mine:-))

13 kommentarer:

hildeG sa...

Så heller tomater neste år... De kan du ha i drivhuset hele veien, og få spiselige tomater før noen andre.
Blodbeger og flittiglise er heller ikke dumt å så tidlig - og det finnes sikkert flere med lang spiretid. Men det er nok få sommerblomster som tåler å sås før nyttår- med mindre man har ekstra lys og varme å gi dem.

hildeG sa...

PS
Petuniaene var fine da. De blir nok terrassens pryd til sommeren :)

Elisabeth sa...

Man lærer så lenge man lever *ler* Jeg gjorde samme tabbe ifjor..bare MÅTTE så coelus i september..hmm Det ble noen stusselige planter i februar, er nok lit lite lys ja..
Men petuniane dine var jo kjempeflotte.

Og tusen takk for all lamineringshjelp, jeg er jo bare superivrig..

Harryford sa...

Å lære av andres erfaringer er - umulig!!! ;-) - I alle fall for meg!!! - Heldigvis høster jeg noe lærdom av egen erfaring!!!

De petuniane blir kanllbra - når de er knepet en 8 -10 ganger! :-)

Gry sa...

Det er ikke bare du som er tidlig ute! Ute skyter rosene skudd, det samme med klematisene og mangoliaen holder på å springe ut..... Det ender ikke godt dette!

Sine sa...

Du er jo allerede i gang med runde nr to. Imponerende ståpåvilje!
Denne gang går det bra!
(Fra en som overhodet ikke har frøtalent, så det er bare godt ment).

Pusepilde sa...

Jaja, med meg går det ofte andre veien, jeg er visst en notorisk seinsåer. Og da er det jo bedre å så for tidlig...
Men som noen sier, man lærer ikke av andres erfaringer ;)

Charlotte sa...

Ja slike kosmos har vi jo alle hatt til tider. Det går bra det.

Håper det blir litt for mange petunia på deg. Her spirer det heller dårlig.

RandiF sa...

Det lille "drivhuset" for stiklinger var knallbra!! Har vært på utkikk etter noe sånt, syns ikke plastposer fungerer. Da må jeg altså ha meg en tur på Plantasjen.... :-|.

Anne på Moseplassen sa...

oida, det var da litt av en tempratursvingning!
Det klør enormt i såfingrene mine, men jeg holder igjenn... Det blir mindre tull med stell om jeg venter.. men isj så kjedelig da! (strengt tatt er det noen praktiske ryddegrunner til å vente også, ellers hadde jeg vel vært i gang tror jeg)

Vivi sa...

Det ligger noe å venter på deg i bloggen min.

Juni sa...

Godt du har noe å ta av da Ellea!

Så er det ikke så galt at det ikke er godt for noe som man pleier å si, du har blitt en erfaring rikere og fått masse god lærdom.
Lykke til med neste sådd:)

Ninni sa...

Den som intet våger, intet vinner :) Og går det ikke som vi håper har vi i alle fall lært. Og du har jo tid fremdeles til å så mye Cosmos :) Så får du kose deg med de flotte Petuniaspirene dine så lenge.

Jeg så det drivhuset på Plantasjen da jeg var der forrige uke og angrer nå på at jeg ikke kjøpte det. Jeg tenkte ikke på at det passet perfekt til stiklinger! Tenker bare frø jeg for tiden :) Men da får jeg bare dra innom neste gang jeg er i nærheten